Anasayfa
18 Ocak 2023, 21:36
missa0
Abone

Kan kardeşi olmak

Kan kardeşi olmak

Kayıtsız Üye
Hocam ben 10 yıldır tanıdığım kardeşim dediğim insanla kan kardeşi olmaya karar verdim.Ama aramızda bir kişi daha vardı oda uzun süredir tanıdığım ama o kadar sevmediğim bir insandı onla da kan kardeşi olmak zorunda kaldık belki diyeceksiniz şu çoluk çocuğun derdine bakın ama herkezin kafasına taktığı şeyler oluyor işte hocam napalım.
ben şimdi o diğeriyle yaptığım kan bağından pişmanlık duyuyorum böyle bir şeyin bozulması mümkün müdür kan kardeşliğinin islam dini açısından hükmü nedir?
Bu arada lise 2 öğrencisiyim dini sorularımı aklıma takılan soruları buralara soruyorum rüya olsun v.s çok iyi yanıtlar alıyorum bilgilendirici oluyor bu konuda Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Alevilikte tavşan etinin yenmemesinin sebebi nedir?

Yorum: Kan kardeşi olmak

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İslam dininde kan kardeşliği diye bir bağ veya herhangi bir yakınlık söz konusu değildir dinimizde öyle bir şey kesinlikle yoktur. Bundan dolayı hiç bir şey yapmana gerek yoktur. Hatta böyle işlemler dinimizde çirkin kabul edilmiş ve yasaklanmıştır.

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin akraba ziyareti ile ilgili hadisleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kan kardeşi olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.