Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Eşimin zihinsel engelli kardeşi

Eşimin zihinsel engelli kardeşi

umutsuzum2017
Selamunaleykum

Ben iki senedir evliyim 24 yasindayim. Eşimin 25 yaşında zihinsel engelli erkek kardeşi var. Biz evlendigimizde bir bucuk aylik evliydik bizde kaldi aylarca sesimi cikarmadim haliyle erkek oldugu için kardesi ayni evin ivinde olmuyor lavobonun kapisini kitlemeyi bilmez. Anne Baba Baci saçlar hepsi ama nedense mecburmusum gibi davraniyolar. Ben kardesini ciplakta gördüm banyodan cikmisti kapi acik ustunu giyiyodu. Eşime dedim bunlari hala bizde kalmasi için ikna etmeye calisti beni surat asti… artik ben boyle devam edemicegimi soyledim ve baba evine geldim acaba ben vicdansizlikmi ettim? Iki tane daha zihinsel engelli kardesi var kiz da var engelli. Dogrumu yaptim bilmiyorum icim rahat degil…

Okudunuz mu?  Affı olmayan tövbe etsekte günahlar nelerdir?

Yorum: Eşimin zihinsel engelli kardeşi

Tevbe
Keşke evden gitmeden başka bir çözüm yolu arasaydınız. allah-ü Teala kolaylıklar buyursun size. Evlenmeden önce bu konuları konuşmuşmuydunuz ? Yani bu konular evlilik öncesinde konuşulması gereken konular tabi sonradan bir engellilik ortaya çıkmadıysa.


Yorum: Eşimin zihinsel engelli kardeşi

umutsuzum2017
Sinirle verilen bir karardi. Evlenmeden önce böyle konu hiç konuşulmadı üc tane zihinsel engelli kardeşini olduğunu biliyordum. Anne baba olmaz hayatta olmazlar o zaman amenna Allah rizadi için bakarim ama keyfi olarak geliyo, eşim sabah cikar gece gelir işten tüm sorumluluk bende. Sesimi cikarmadim baslarda 5 ay bizde kaldi bu iki senenin içinde ben daha eşimi tanimazken gorucu usulu oldu. Kiz kardeside var bakacak durumda ama nedense oda bana gondermeye calisti hep… ama icim genede rahat değil bilemiyorum hastalik gidecek yeri olmazda basimin ustunde yeri var

Okudunuz mu?  Vesvese konusunda bu yazılanlar doğru mu ?

Yorum: Eşimin zihinsel engelli kardeşi

Tevbe
Böyle durumlarda direk evden ayrılmak yerine bir büyüğe danışılmalı en son çare evden ayrılmak olmalı. İnşaAllah araya soğukluk girmeden tekrar yuvanıza dönersiniz. Eşinizle birlikte bir aile terapistine gidebilirsiniz. Devletimiz böyle imkanlar sunuyor size de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Siz de haklısınız, eşiniz de haklı ancak eşiniz size bunu evlenmeden önce belirtmeliydi bu tür sorumluluk gerektiren şeylerin evlenmeden önce konuşulması gerekir.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde VACİP kavramı varmı?

umutsuzum2017
Ben sorumluluk alamiyorum dedim bir kaç defa sonuc yine geldi. Anne baba baci hayatta olmazlar Allah rizasi için bakarsin ona bisey demiyorum. Anne baba baci hayattalar sağ lar ben bana düsmediği düsunuyorum bakmak. Yanlismi düşünüyorum ? Üstüme düseni fazlasiyla yaptigimi düsunuyorum bes alti ay benimlr kaldi engelli kaynim.

Okudunuz mu?  Dolandırıldım ne yapmalıyım

Kusbusra
Allah yardımcınız olsun. Herkes alamaz bu sorumluluğu, ben olsaydım yerinizde bende bakamazdım heralde


Tevbe
Dediğim gibi yapabileceğim tek tavsiye eşiniz ile bir evlilik terapistine gidip sorunlarınızı birlikte halletmeye çalışabilirsiniz. Allah kolaylık buyursun.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm gönlü güzel kardeşim Her insan hata yapabilir önemli olan hatamızı kabul etmek veya kendimizi sorgulayacak yüreklilikte olmaktır!Evden ayrılmak yıkıcı olmuş merhamet edip bakmışsın çok güzel:Hiçbirimiz ne zaman ne olacağımızı bilemeyiz:Ablası bakabilir demişsin evet bakabilir fakat bu da onun gönül rahatlığı!Vicdan muhakemesini Rabbim ile o yapacak biz değil:Eşin ile mutlu olmak istiyorsun en tabii hakkın ama bu da senin imtihanın:EŞİN ile bir yolunu bulup istişare etmeni ümit eder;merhametinin ve sabrının karşılığını elbet göreceğini unutma derim DUA edelim Rabbim huzurla mutlulukla imanla yuvanizi hayirli eylesin insAllah Allah a emanet olun

Okudunuz mu?  İç çamaşırı değiştirmek gerekir mi?

Kocamin engelli kardesiyle, zihinsel engeli akrabamla kocamı aldatım, gelinin karfesi zihinsel engelli

Bu kategoride yer alan Cübbeli Ahmet erkeklerin başının açık gezmesinin çok büyük günah olması??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin zihinsel engelli kardeşi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.