Anasayfa
5 Haziran 2022, 0:35
missa03
Abone

Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi?

Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi?

Kayıtsız Üye
zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi? bir yerde okumuştum cennet ve cehennem dışında bir yer deolacakları yazıyordu. öbür dünyada yine zihinsel engelleri olmayacak dimi?


zihinsel engelliler cennete mi gider

mum
< özürlüler cennete gider mi >
Zihinsel engelliler hesapsız cennete gider.
Bedeni özürlü olanlar ise iman ve ameline göre hak ettiği yere yani cennete veya cehhenneme


Cevap: Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi?

Kayıtsız Üye
Nerden dini konularda cevaplar bu kadar uzun? Insan soru sormaktan cekiniyor. Allah..Allah…


Cevap: Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi?

Kayıtsız Üye
Anlamadinmi hala . muafdir . cennetlikdir


Kayıtsız Üye
Doğuştan değilde sonradan zihinsel engelli olanların durumu ahiret hayatı nasıl olur ,bunun hakkında ayetlerle açîklayabilecek bilgiye sahip olup cevap verenlere şimdiden yeşekkür ediyorum.

Okudunuz mu?  6 ay gece gunduz olan ulkeler hangileridir

Hoca
Sonradan deliren kişiler, sadece akıllı oldukları zamanda sorumlu tutulurlar.


Kayıtsız Üye
Benim zihinsel engelli kızım var ona baktığım için cennete girermiyim.


mum
Zihinsel engelliye bakmak büyük imtihandır ve karşılığında Allahın rızası ile cennet vardır.
Allah yardımcınız olsun


Kayıtsız Üye
Benim 18 yaşında erkek kardeşim vardı daha 5 gün oldu hakkı rahmetine kavuştu epilepsi hastası %100 engelliydi yürümez konuşmaz kendini bilmezdi verirsen yerdi vermezsen bakardı kardeşim şimdi öldü ve artık gelmiycek benim kardeşimin ahiretteki yerini Bilmek istiyorum bilgisi olan varsa lütfen yorumlasın


mum
Abiniz gibi zihinsel engelliler hesapsız cennete gider.


Janjan
Hayırlı günler dilerim.Yaklaşık 1 yıl önce evlendim,eşimin zihinsel engelli bir kardeşi var,ana babası boşanmış,kardeşini o büyütmüş,annesi çalışmış falan filan zorluklar çekmişler anlattığına göre.Benim ailemde hiç engelli yok ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.Kardeşi çok iyi bir çocuk ama biraz garip yetiştirilmiş,kız görünce çocuk çıldırıyor.Kızı da hani cinsel olarak algılayamasa da kızlara bir düşkünlüğü var.Ben de gencim,beni görünce sürekli yanıma yanaşıyor sırlaşıyor,kollarımı kaldırıp göğüslerime yatmaya çalışıyor,yüzüme eğilip eğilip garip sesler çıkarıyor,onun zaten niyeti kötü olamaz ama ben çok rahatsız oluyorum hocam.Evde kimseye bana yaptığını yapmıyor beni rahat bırakmıyor,eşime söylüyorum anlatamıyorum.Bırakın hasta birini,sağlıklı dahi olsa öyle biri sürekli sarkıntılık etse ben rahatsız olurum.Kayınvalidem sürekli onu üzerime salıyor,git …… öpsün seni,git sarılsın.Çocuk 20 yaşında delikanlı,beyni zaten çalışmıyor,adamın banyosunu yaptırdıktan sonra kayınvalidem çocuğun cinsel organından öpüyor çok tatlı küçük bir çocukmuş o,hocam çocuk delikanlı bana tatlı gelmiyor ki.Evde bir sürü insan varken bile bana sulanıyor.Artık çocuğu kendimden uzaklaştırmaya başladım,yanıma oturuyor kaçıyorum,yüz vermiyorum,bağırıyorum,kovuyorum.Acaba Allah onu bana bir melek gibi mi sevdiği için mi gönderiyor acaba?Eğer öyle bişey yoksa ondan kaçtığım için Allah cezamı mı verecek,benı de mi engelli cocukla sınayacak,eşim öyle diyor,anlayış göstermediğim için benim de çocuğum engelli olacakmış,engelli olmasa bile hayırsız evlat olacakmış böyle yaptığım için?

Okudunuz mu?  Elfaz-ı küfür duyan ne yapmalı??

vel Fecr
kendinize bu kadar samimi olmasına izin vermemelisiniz. mesafenizi koruyun ama kınamadan. söz ağızdan çıktımı bize delil olmakta.


Kayıtsız Üye
Cinsel organından öpüyor ne demektir ya tövbe estağfurullah. Gerçekten sinirlerim bozuldu 🙄
Bebek değil ki orasını burasını öpsün. Kaldı ki bebeklerin bile orası öpülmez herhalde.
Bu anlattıklarınız bana hiç normal şeyler gelmedi. Bence kalbini kırmadan tepkinizi koyun. 20 yaşında bir adamdan bahsediyoruz her ne olursa olsun.

Okudunuz mu?  Vitir namazının kazası var mıdır? Vitir namazı nasıl kaza edilir?

Janjan
Yok şimdi öpmüyor ama 5-6 yıl öncesine kadar 14-15 yaşındayken öpüyormuş eşim anlatıyordu.Ya aslında benim buraya yazma sebebim,evet çocuk engelli anlıyorum,kınamıyorum da Allah vergisi,ama ben o çocukla ki çocuk da denmez artık o adamla muhatap olmak istemiyorum.Bana sarılmasını,sarkıntılık etmesini,onun her istediği olsun istemiyorum.Bi bana sarılmıyor ki,sokakta gördüğü her kıza sarılıyor,rşim sağlıklı aile kurabiliyor diye kayınvalidemin gücüne gidiyor diğer oğlu engelli diye,eşimin tattığı herşeyi o da tatsın istiyor.Sonuçta eşimin karısı benim bana sarılıyor bişeyler yaşayabiliyor,o da geri kalmasın diye kayınvalidem öyle öğretmiş,çocuğu bütün kızların üzerine salıyor,kızların saçını kokluyor okşuyor,omuzuna göğsüne yatıyor,ellerinden tutup sevgili gibi parmaklarını birbirine sokuyor çocuk.Kayınvalidemin egosu tatmin oluyor,millet rahatsız oluyor bişey diyemiyorlar ve bunları bir tek kızlara yapıyor,yani kısacası Allah çarpacak korkuyorum ama sapık bir engelli gibi,tek bilmediği cinsel ilişki yaşamak ve ben katlanamıyorum buna.Eşim bana sarılırken yan yan bakıyor,kıskanıyor,o da sarılmaya geliyor bana,ben de uzaklaşıyorum izin vermiyorum,gerginlik çıkarıyor evde sarılamadığı için,bi de aşırı aşırı şımartmış kayınvalidem,napacağımı bilemedim.Sonra da yok ben engelliyi kınıyormuşum,yok rabbim bana da verecekmiş,beni de cezalandıracakmış anlayacakmışım kayınvalidemin ne durumda olduğunu ben öyle hakediyormuşum,napıcam ben 😢

Okudunuz mu?  Sanal üzerinden birliktelik

Kayıtsız Üye
Benim doğuştan zihinsel engelli ikiz çocuklarım var şuan 9 yaşına girmeye yakınlar sabrın sonu selamettir biliyorum ama hiç sabrım kalmadı ellerim titriyor kendimi kaybediyorum bu konuda ne olur yardım istiyorum sabra ulaşmak için dua var mı namazımıza kılıyorum çok şükür ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Başarı ve kazanmak niçin önemlidir

Şem’a
Sabredin bu ikizler sizin için cennet sebebidir. Allah size yardım etsin ve sizi isyan etmekten korusun


Kayıtsız Üye
Benim kızımda engeliydi zihinsel aynı kardeşiniz gibi 17 yasında cennete yürüdü epilesi hastasıydı bu dünyanın kirine pisliğine karışmadan gitti bende hep soruyorum acaba kızım cennete mi gitti diye


ASDFGHJKLŞİ
Zihinsel engelliler mükellef olmadıkları için cennetliktirler.


Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm

Ben Almanya’da yaşıyorum burada Annemin yaşlı bir komşusu/ev sahibi var. Onun kızı bir kaç zamandır doktordan yanlış bir ilaç aldı için bildiğime göre çok engeli oldu. Onun ailesi Hristiyan (Kadın önceden nedi bilmem burada Hristiyanlar olanlar ateistlik görüşlerle çok karışmış insanlar var).

Okudunuz mu?  Namazla ilgili kompozisyon

1.Engeli kadın sonunda öldü benim annemde ölüm sırasında engeli olan yani İslamı aklen kabul edemeyen biri cehenneme gider mi bilmek istedi. Kadına bu kaza çok geç oldu yaşı en az sanırım 30 tan büyüktü, yada İslamı önceden kabul etmeli miydi?

2. Doğuştan aklen engeli olan ve kafir aile içinde yada Müslüman ailede doğan biri için durum değişir mi?

Bunların cevabı biliyorsanız ve hadis yada bununla ilgili Ayet gibi bir şey varsa verirseniz. Teşekkür ederim.


Ensar
Kâfir olan kişi zihinsel engelli olmuşsa bu durumda kendisi bluğ çağından sonraki senelerin hesabı sorulur. Yani 30 yaşındaysa 15 senesinin hesabını verir.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili cümleler

Kayıtsız Üye
Yani anladığıma göre buluğ çağına ulaşmış biri sonradan engeli olsa cehennemlik olmuş olur çünkü İslami önceden Kabul etmelidir? ikinci sorumun cevabını bilen var mı?

2. Doğuştan zihinli engeli olan insanın durumu nasıl. İnsanın Müslüman yada Kafir ailesinde doğmuş olması bir şey değiştirir mi?


ACİLSERVİS
Doğuştan zihinsel engelli olanın hiç bir sorumluluğu yoktur.


Kayıtsız Üye
Slm hocam benim doğuştan bir kızım oldu 100 de 100 AGIR engelli olarak doğdu zihinsel bedensel yani kısacası bitgi gibi diyelim kızım 10 yaşına kadar elimizden geldiği kadar güzel baktık çok şükür velhasıl kızım 20 gün evel vefat etti ve inanın dünyamızı yıktı resmen neticede evlat ciğer benim öbur dünyada yeri ne olur bize şefaatçi olur mu benim evladım orda mutlu müdür acaba cvb verirseniz sevinirim


Ensar
Allah çocuğunuzun mekanın cennet eylesin. Çocuğunuz günahsız ve masumdur inşaAllah mekanı cennettir. Asla aklınız kalmasın muhakkak iyilik içerisindedir.
Ergenlik çağına varmadan vefat eden çocuk şefaatçi olur
Allah Rasulü bakın ne buyuruyor;

Okudunuz mu?  Kabirlere (mezar) çiçek ekmek ve sualamak (İslamda yeri nedir)

Peygamber Efendimiz (asm)’in konu ile ilgili bazı hadisleri şöyledir:

"Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz. (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)


buffer6600
Sayın foruma gönül veren din kardeşlerim hepinize Selamunaleyküm,
Ben ruh sıkıntılarını geçmişimde çok yaşadım, halen belli saatlerde geliyor, uzun yazıp ta okuyanı darlamak istemiyorum sadece hastalıklarımdan birini söyleyeyim okb; kapıyı 10 kere kontrol eden birini düşünün, yanında anksiyete, deporsalizasyon, majör depresyon.. Haşa isyan etmiyorum sadece beni anlatıyorum, halime şükürler olsun. Bir haftadır namazlarımı kılmaya, ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Şükürler olsun, çok rahatlama oldu şifa buluyorum İnşAllah. Her gün sohbetler dinleyip kendimi geliştirmeye çalışıyorum; bir sohbete rastladım;

Okudunuz mu?  İslam Mezheplerine (Hanefi, Şafii) Göre Eti Yenen ve Yenmeyen Hayvanlar Hangileridir?

Bir kısmında diyor ki bazı din alimlerine göre akıl hastaları ahirette toprak olacakmış. Bir anda kanım çekildi, bilgisayar başında kimsenin duymayacağı şekilde fısıltıyla dedim ki ben toprak olacakmışım? o kadar üzüldüm ki. Sonra durdum dedim ki şükürler olsun ben dine yönlendiğime, günlük ibadetlerimi yapmaya başladığıma göre o derece akıl hastalığı diye geçen kısımdan değilim dedim ve o düşünceyi kendim için reddettim. Ama başta belirttiğim üzüntü ve sözler ağzımdan çıkmış ve bir anda çok üzülmüş bulundum. Arihete imanım tam ve asla şüphem yok ama kendi durumumun akibeti beni bir anlık arafa itti ve gönlüm darlandı, Ahirete imana ters düştü sözlerim. O kadar tövbe ettim ki 1 gündür kendime gelemiyorum çok beter oldum, tüm kalbim yanıyor. Araştırdım, aklımızdan geçen düşünceler konuşmadan günah olmazmış ama benim ağzımdan çıkmış oldu işte ama kimse duymadı, belki şimdi size sorunca mı günah oldu ama aklımı yiyor, bir bilene sormam lazım.
Ben sahip olduğum hastalıktan ötürü kendi durumumu değerlendiremiyorum, durumumdan emin olamıyorum. Allah Rızası için günaha girip girmediğimi birisi dalga geçmeden yorumlayabilir mi?
Allah cümlenizden Razı olsun İnşAllah.

Okudunuz mu?  Farabinin eğitim anlayışı ve erdemli ahlakı

zihinsel engelliler cennete mi gider, özürlüler cennete gider mi, deliler cennete girecek mi cübbeli

Bu kategoride yer alan İslam'a göre devlete vergi vermek gerekli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.