Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur?

Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur?

Nass
Selamun aleyküm,

Bazen dilimize geliyor ve genelde kullanıyoruz bu cümleleri. İnternette araştırdım ama bir konu bulamadım hakkında. Forumunuzdan da nasıl şükredilir konusunu okudum. 3 şekilde şükür edilir denilmekte (Dil ile kalp ile ve fiili şükür). Ama benim sorum şu Rabbime Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur. Bilginiz var mı? Varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde göz içi yıkanır mı?

Yorum: Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Sonsuz şükürler olsun yada bin kere hamd olsun gibi sözler mecazi anlamda olup caizdir ve bir sakıncası yoktur. Örneğin Allah senden bin kere razı olsun denir. Halbuki Allah bir kere razı oldu mu dünya ve ahirete yeter ama burdaki sözden amaç mübalağa ederek o şeyi çok istediğini ifade etmek içindir.

Bu kategoride yer alan Abdul ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sonsuz şükürler olsun, Binlerce kez şükürler olsun gibi cümlelerle şükretmek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.