Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
sizden05
Abone

Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

guard45
arkadaşlar benim arkadaşım var çok iyi ama hiristiyan yani o kdar iyi ben musluman gormedim onun ebdi cennemde yanacagını düsünmek hosuma gitmiyor islama davet etsem yanlıs anlayacak gercekten sevdigim bir arakadas ne yapmamı önerisiniz 🙁


Cevap: Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

altinkalp
İrşad bir müslümanın üzerindeki hak’dır. Müslümanlık gibi bir yolmu var güzel kardeşim. hiSlerini Gayet güzel anlıyorum fakat birde şu açıdan bak olaya (Hristiyan Olan kişi biliyormu bilmiyorum ama)

Okudunuz mu?  İstimnadan kurtulmak istiyorum

Senin O arkadaşına dini tebliğ etmen gerekiyor. Duymadıysa ßilmiyorsa Mahşer günü senden Şikayetçi olacaktır. Bildiklerini Ona anlatmalısın. Hala Aynıysa senin yapabileceğin bişey yok ama Abdestsiz Olanın Yüzüne bakmak insana zuLm Yükler.


Yanıt: Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

guard45
Allah razı olsun kardeşim ben görevimi yapıp onu müslanlıga davet edicem gelir gelmez beni ilgilendirmez o onun sorunudur çok saol 🙂

Okudunuz mu?  İnternetten bir program indirdim bunu kullanmam kul hakkına girermi?

Soru: Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

Allahın1Kulu
Bencede Güzel Bir Dille Davet Etmelisin 🙂


muhasebeci
abdestsiz olanın yuzune bakmak buyuk zulmden kasıt ne?
boy abdestımı


altinkalp
Hristiyan bir inSanda Ne ararsınki


R’80’
Öyle adamlar geçer mi ki alışmıştır kendi dininin rahatlığına .

Okudunuz mu?  Bir şey için sürekli dua etmek ve rüya

Desert Rose
< arkadaşlar benim arkadaşım var çok iyi ama hiristiyan yani o kdar iyi ben musluman gormedim >
Kardeşim önce hristiyan arkadaşın profilde çok iyi görünebilir yada olabilir
fakat hiçbir zaman asla bir hristiyan yada yahudiyi vs. Müslümanla kıyaslama yapma
çünkü bu hiç hoş değil…
büyüklerimizin bir sözü var ”elin iyisinden kendi kötün herzaman hayırlıdır”…
Bu konu hakkında Mehmet Paksu hocanın yazısını oku
sana yardımcı olacağını umuyorum…
Hidayet yalnızca Allah c.c dır…

Okudunuz mu?  Yabancı kadına hediye vermek caizmi?

__________________________

Hıristiyan bir aileden gelen bir insanın Müslüman olması uzun bir zaman alabilir. Öncelikle acele etmeyin, sıkıştırmayın, hiç mi, hiç herhangi bir şekilde zorlamayın. Kur’ân’ın, "Dinde zorlama yoktur. Artık doğru ile eğir birbirinden ayrılmıştır"
(Bakara, 2:256) şeklindeki kesin emrini unutmayın.
Hangi inanca mensup olursa olsun, hiçbir insan Müslüman olması için zorlanmaz, zorlanamaz, mecbur tutulmaz. Çünkü iman, insanın kendi hür iradesini kullanmasıyla gerçekleşir. Bir baskı sonucu edilen iman da zaten makbul değildir. Aksi halde dıştan inanır gibi gözükür ama kalbinden inanmadıkça Müslüman olmasının bir anlamı olmaz.

Okudunuz mu?  Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

İslam’ı yaşayarak sevdirin

Birinci husus:Yapılacak şey bellidir. Öncelikle "Dinini bırak, terk" demeyin. İçinde çok ciddi yanlışlar ve hatalar olsa da Hıristiyanlık’ta da Yaratıcı/Allah, melek, âhiret gibi inançlar vardır. Bu eksiklerini, hatalarını tamamlamasını söyleyebilirsiniz.
İkinci husus: İslam dini hakkında merak etmesini temin edin, soru sormasını sağlayın, ilgi ve alakasını çekin. Mesela doğrudan Allah inancını değil de Peygamberimiz’in ahlakını anlatın. Çünkü Hıristiyanlık’ta peygamber inancı yok sayılır.
Üçüncü bir nokta: İslam’la, Allah ve âhiret inancıyla ilgili kitaplar getirin, ortaya bırakın. Zaman olur, ilgi duyar, okuma ihtiyacı duyar.
Dördüncüsü ve en önemlisi: Ona İslam’ı yaşayarak, bizzat hayatınızda uygulayarak hal/beden dilinizle anlatın. Örnek bir Müslüman profili gösterin. Özellikle namazınızı vaktinde hiç aksatmadan kılmaya çalışın. Helale, harama, günaha, sevaba dikkat edin.
"Biz İslam ahlakının ve iman hakikatlerinin güzelliklerini fiillerimizle göstersek diğer dinlerin mensupları cemaatler halinde İslam’a girerler" vecizesinde dile getirildiği gibi, İslam’ın güzelliklerini tavır ve hareketlerimizle gösterelim.
Bir de onun için Allah’tan hidayet isteyin. Çünkü hidayeti verecek olan Allah’tır. Fakat asla acele etmeyin, çevrenin sözlerine pek aldırmayın.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Mehmet Paksu…


altinkalp
Çok güzel ve sadeleştirilmiş ßir açıkLama Eline Sağlık.

Bu kategoride yer alan Nefis temizliği nasıl olur? Günümüzde nefsini arındırmış insanlar var mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.