Anasayfa
24 Ekim 2023, 20:12
sizden4
Abone

Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Osman BALCI
şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü nedir.


Cevap: şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

muvahhidim
< şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü nedir. >

Kardeş;

Okudunuz mu?  Keşke Daha Önce yaşasaydım Demek İsyana girer mi?

Hanefi Mezhebine göre Sure veya âyet okumaya başlarken euzü okumak vaciptir. Diğer surelere başlarken besmele çekmek sünnettir.
Namaz içinde Fatihadan önce besmele çekmek sünnet, namaz dışında Fatiha okumaya başlarken besmele okumak vaciptir .

Şafii mezhebinde ise her zaman Fatiha okurken besmele çekmek farzdır.
Namazın her rekatında besmele ile beraber fatiha Süresini okumak farzdır. Şafii mezhebinde fatihayı okurken besmele çekmek farzdır.Zira besmele fatiha süresinden bir ayet kabul edilmiştir.Fatiha okunurken kendisinin işiteceği kadar sesini çıkarması, Ayetleri sırasına göre okuması, Manayı değiştirecek kadar harf ve kelime hatası yapılmaması, ayakta ve Arapça olarak okunması şarttır.( Hasta olanlar ayakta olmamasında sakınca yoktur.)

Okudunuz mu?  Misk i Amber

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Osman BALCI
Allah razı olsun Yanız Fatihadan Sonra okuduğumuz surelerde besmele çekmemiz gerekirmi? yada ben imam olrak besmeleyi açıktan okumalımıym? (fatihadan öceki değil)


Yorum: Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü

Kayıtsız Üye
Şafii mezhebine göre besmele ayet olarak kabul ediliyor mu

Okudunuz mu?  Ağzın derisi oruç bozarmı

arifselim
Şafii mezhebinde her zaman Fatiha okurken besmele çekmek farzdır. Mutlaka okunması gerekir. Bu konuda geçen bir hadisi şerifte şöyle geçmektedir:

Ümmü Seleme’nin de "Peygamber (s.a.v)in, besmeleyi Fâtiha’dan bîr âyet olarak okuduğunu söylediği rivayet edilir.(el- Fethurrabbani, 3/189) Ebû Hüreyre’nin rivayetinde ise Peygamber (s.a.v):

Okudunuz mu?  Razı olmak ne demektir? Allah günahlardan kesinlikle razı olmaz ne demektir?

"Fâtiha’yı okuduğunuz zaman ‘bismillâhirrahmânirrahîm’i de okuyunuz. Çünkü Fatiha Kur’ân’ın anası, Kitabın anası, yedişerli iki (es~Seb’u’l-mesâni)dir. Bismillâhîrrahmânirrahîm de onun âyetlerinden biridir." demiştir.(Darekutni, Salat, babu vucubi kıraati bismillah)"

İşte bu kanıtlara dayanan Şafiî, Besmele’yi Fâtiha’dan bir âyet saymıştır, Öteki sürelerdeki besmeleler hakkında tereddüdlü bulunan Şafiî, kâh Besmele her sûrenin âyetidir, kâh yalnız Fâtiha’dan bir âyettir, demiştir.(el- Cami’li Ahkamil-Kur’an 1/93)"

Okudunuz mu?  Eşimle uzlaşamadık...akıl verin bana

şafi mezhebine göre besmele, şafii mezhebinde euzu nun hükmü , şafi mezhebinde besmele

Bu kategoride yer alan Birisinin Arkasından Güzel Konuşmakta Gıybet Sayılırmı?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.