Anasayfa
22 Aralık 2021, 4:06
sizden95
Abone

Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir?

Yorum: Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
şafi mezhebınde istipra (tuvaletten cıkınca son damla öıkması ıcın atılan 40 adım ) yapılır mı

Şafi mezhebine göre sormuş istibra nasıl yapılır ama hanifi ler e göre cevap verilmiş fıkhi meselelerı dikkate alalım yoksa yanlış fetva verilmiş olur.

Okudunuz mu?  H.z Muhammed'in Yanında Yatan Peygamber

Yorum: Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir?

muvaffak
Şafii mezhebinde istibranın delili sünnetten gelir. İstibra’nın 40 adım ile şartlanmamıştır. Kırk adım istifra çeşitlerinden biridir. İdrarı yaptıktan sonra idrarın tamamen kesilmesi adına biraz daha oturur halde kalmak, ayakları hareket ettirmek, ayakta gidip gelmek gibi çeşitleri olabilir. Kişi kendi bedenine en uygun gelen herhangi bir şekil üretebilir, seçebilir. İstibra’daki maksat idrarın tamamen kesilmesidir.

Okudunuz mu?  Kaza namazı mı,vakit namazı mı önce kılınır

şafilerde istibra, şafii mezhebinde istibra, şafii mezhebine göre istibra

Bu kategoride yer alan Ağza gelen kusuntu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.