Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
sizden94
Abone

Müslümana kafir demek

Müslümana kafir demek

eliftufan123
Sınıfımda bir çocuğa şakasına ateist diyorlar. Bende onlara müslümana yanlış olduğunu ve hatta dinden çıkarabileceğini söyledim, kimse inanmadı ve bazıları alaya ve BAZILARI BİZ ŞAKASINA DİYORUZ BUNUN BİR SORUNU YOK DEDİ . Benim bilidğim kadarıyla müslümana kafir demenin hükmü günah mı elfazı kfüür mü tartışmalı fakat bunu helal sayarak demenin küfür olacağı açık ve onlarda bunu helal sayarak ateist diyor şimdi yapacağım şey ne olmalıdır. Bazı yerlerde böyle insanların bulunduğu ortamlardan kaçmak gerekir diye duydum fakat sınfıım bunalrla dolu Ne yapayım yani okulumu bırakayım?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce yara üzerinde kabuk vardı, gusülden hemen sonra kazıdım çıktı, Tekrar gusül almam lazım mı ?

Cevap: Müslümana kafir demek

İslam
Yapman gerekeni yapmışsın
Uyarıdan başka yapacak bir şey yok


Çok vesvese yapıyorum gusülle ilgili özellikle yardımcı olur musunuz ?

user55
Selamın aleykum

Babam mesela adamlara kızınca gavur gibi bunlar diyor yada ermeni diyor ya da kafir diyor adamlara ben biliyorum müslüman adama kafir denmez dinden bile cıkarabilir ama bunu babama söyleyemiyorum çekiniyorum bundan ben sorumlu muyum ? ne yapmam gerekiyor onun yerine tövbe ediyorum dua ediyorum ama öyle görmüş çevresinden ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  İbadetin amacı nedir?...

Yorum: Müslümana kafir demek

Kaan Y.
Şirk diye biliyorum. Şakasına veya ciddiyetine, bu iş şirke girer.
Sebebi, bir kulun müslüman olup olmadığını yine bir kul değil Yüce Allah (Celle Celalühu) karar verir.
Yani burada böyle bir eş koşma durumu var diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada görülenin tersi mi çıkar

arifselim
Aleykum selam. Bir müslümana kafir demek çok tehlikeli bir sözdür Allah korusun kendisine dönmesinden korkmak gerekir. Bunu imkan olursa ona söylersin yoksa onun günahı kendisinedir seninle bir ilgisi yoktur.


Birine kafir yada musluman demek, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Google Adsense Gelirleri Haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümana kafir demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.