Anasayfa
23 Eylül 2022, 17:28
sizden3
Abone

Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

korhan00001
Selamun aleyküm ben obsesif kompulsif hastasıyım doktora gittim antidepresan ilaç verdi bu ilaç içmek günah mı yardımcı olun lütfen


Cevap: Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

NuN
Tedavi amaçlı ve doktor nezaretinde verilen ilaçları kullanmak caizdir.


Cevap: Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

korhan00001
Yani kullanabılırım dimi bir sakıncası yok

Okudunuz mu?  Aklıma Yüce Allaha karşı küfürler geçti

Cevap: Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

yasemin
OKB hastasıysan lütfen devamlı zikir çek , ve hep aklında Allah büyüktür onun izniyle hiç bir şey olmayacak diye düşün , beynine bu komutu ver , vesveselerini büyütme , geçiçek de devamlı , bu arada tabikide ilaçlarını kullan ama zihin gücünüde zikre yönelt , geçicek inşAllah

Okudunuz mu?  Evlenirken tövbe etmiş olsak bile öncesinde işlediğimiz günahları karşı tarafa söylemek zorundamıyız

Serdarkaya
Selamun aleyküm hacam bayadır antidepresan ilaç kullanıyorum panik atak okb hastasıyım ama bu ilaçların maneviyatımı azaltığını zarar verdiğini ďüşünuyorum bıraksam kötü oluyorum kullansam maneviyatımı azaltıyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz saygılar


ACİLSERVİS
Düşünebilirsin. Zaten okb hastaları çok şey düşünür. Doktorun verdiği tedaviyi al ve kullan.

Okudunuz mu?  İslamda kırbaç ile ceza konusu

Ezon
Mecburen kullanıyoruz valahi bende de anksiyete depresyon var deparsonilizasyon yasiyorum korkular kaygılar bir ara geçer gibi oluyo tekrar geri geliyor gitmediğim hca kalmadi muska takıyorum okuyorum abdest zikir çok iyi geliyor çok zor çok Allahim hepimizin yardımcı si olsun imtihanınızı kolay eylesin cümlemize sifa versin 🤲🏻 bana da dua edin bende ediyorum herkese

Okudunuz mu?  Yemin Ettim ama Dayanamıyorum....

misafir1
Allah azze ve celle yarattıklarının ihtiyaçlarını karşılamayı üzerine almışdır ancak biz çoğu zaman ihtiyaçlarımızın ne oldukları hususunda yanılgıya düşeriz. insanın kendisini yıkacağını veya hayatını karartacağını sandığı hiç bir şey, insanı yıkmaz. yıkacak olursa gelmez, gelecek olursa yıkmaz. hayat devam eder. sonuçda her şeyde imtihandır.

Okudunuz mu?  İhtilam olduğunu fark etmeyip namaz kılmak

adamın birine sormuşlar, hayatta öyle dertlerim oldu öyle dertlerim oldu ki ancak çok azı başıma geldi demiş. bunlarla hayatınızı yönlendirmeyin. diyeceksiniz ki her şey istediğim gibi beklediğim gibi mi olacak, o da yok. bize düşen elimizin altındakilerle iyi geçinmek, karşılaştığımız meselelere doğru pozisyon almakdır. olmayanların sancısını çekmeyin, olanları iyi değerlendirin yönlendirin.

Okudunuz mu?  Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

misafir1
diğer mesajlarınıza da baktım da biraz dertmiymişiniz ancak olmuş olanla bir probleminiz var mı, sanmıyorum. insanı olan bir şey uğraştırmaz zaten. olan olmuşdur. dediğim gibi olmamış faraza şeyler yüzünden de, insanın kendisiyle veya insanlarla boşa tartışmaması gerekiyor ki, zaten de böyle yapmıyorsunuz. baktığım zaman sizi sıkan yine kaygılarınız. kaygılarınız hayatınızı yönlendirmesin. dediğim gibi insan başına geleni kaldırır, kaldıramayacağı da başına gelmez.

Okudunuz mu?  Hz Peygamberin Kaç Tane Adı Vardır?

Ezon
Cok teşekkür ederim sabir ve selametle bunca yılın gecti bana acımaniz için yazmadım sadece içinden gelenleri soyledim


Kendinibulanadam
Şifa amacı ile İlaç kullanmak günah değildir. Doktorun talimatlarına uymak gerekir. İlaç ile şifayı da Allah veriyor yani şifayı Allah’tan bilmelidir.

Okudunuz mu?  Hadislerin doğruluğu?

Ezon
Çok saolun Allah herkese sifa versin inşAllah 🤲🏻🙋♀️


misafir1
yo acımamıştım zaten, dediğim gibi olmamış meseleler veya faraza şeyler yüzünden insanlarla veya kendinizle uğraşmayın, olanda oluyor zaten bunları kotarmaya bakın. Allah a emanet olun.


antidepresan kullanmak caiz mi, antidepresan kullanmak günah mı, antidepresan caiz mi

Bu kategoride yer alan Şafiilere göre baldızdan abdest bozulur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.