Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Kart kullanmak caiz mi ?

Kart kullanmak caiz mi ?

Nilay_kaya9
Mesela birisi başka ülkededir ve paranı bana catması için karta koyuyor. Bu caiz mi ?


Yorum: Kart kullanmak caiz mi ?

mum
Faize bulaşmamak şartı ile banka kartını kullanmak caizdir.


Allah rizasi için sorularima cevap verin.

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm Hayırlı Günler. Benim bir kaç sorum olucaktı.Hadisi şerifte imanı elde tutmak kor ateşi elde tutmak gibi olacaktır deniliyor. Bu yüzden kafam allak bullak.Bazı sorulara cevap veremiyorum kendimce. Devletin üniversitesi öğrencilerine verdiği bir kart var kampüs kart diye. Bununla okula giriş çıkış yapıp, okulda yemek yiyip,(2 tl karşılıgında) devletten burs yada geri ödemeli kredi alıp veyahut ailemizin para gönderdiği kart. Bu hususla ilgili benim 2 sorum var ilki şu bana ailem para gönderdiği zaman 20 30 lira çekip geri kalanını hesapta bırakıyorum. Banka faizle kredi veren bir banka belkide yani büyük ihtimalle benim paramıda kullanıyor. Bankada para bırakmam ne kadar caiz. İkinci sorumda kartın 2 kısmı var ilki hesap yani paranın olduğu yer ikinciside okulda yemek için para atılan kısım Bazen yemek yiyorum bazen yemiyorum 5 10 lira orda duruyor genelde faiz işine ortak olmuş olurmuyum. Üniversitesinin bankayla anlaşması var ziraat karabük üniversitesinin. Burs almıyorum parayıda ailem direk yollayınca hemen çekebilirim 10 dk içinde lakin yemek kısmı aklımı kurcalıyor 5 10 lira bankanın işine yaramaz diyorum ama üniversitesinin kapasitesi 40 bin kişi. İkinci sorum ise YouTube Google WhatsApp gibi yahudi menşeili uygulamaları Filistin için boykot edip kesinlikle kullanmıyorum. Fakat dini ilimler öğrenirken örneğin sizi izlerken YouTube aracılığıyla yayınladığını görüyorum. Bunlardan istifade etmem caizmi videoları hep YouTube formatında yani İslam için izleyip onları, onların silahlarıyla mı vurmalıyım. Birde katılım bankaları tam anlamıyla caiz mi. Allah rızası için sorularıma cevap verinAllaha emanet olun

Okudunuz mu?  İdrar yaptıktan sonra tekrar damla halinde gelmesi

Yorum: Kart kullanmak caiz mi ?

Hoca
< Bankada para bırakmam ne kadar caiz. >
Parayı saklama imkanı olmayanlar vadesiz olarak bankaya yatırabilirler bunda zaruret vardır ama saklama imkanınız varsa çekin bırakmayın.
2. soruda aynı…. zaruret var ortada maalesef başka çaremiz kalmayınca mecbur kullanıyoruz

Okudunuz mu?  Allahümme inna nes elüke duasının arapça metni

banka faiz, okullarda burs caizmi

Bu kategoride yer alan Namazdan keyif zevk alamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kart kullanmak caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.