Anasayfa
26 Eylül 2023, 9:38
sizden6
Abone

Oy kullanmak caiz midir?

Oy kullanmak caiz midir?

turkeypower
Selamun Aleyküm İnternette Türkiye ye oy vermek Ve korumanın Caiz olmadığını söylüyorlar Devletimizi Sevmemizde Temsil Etmemizde Korumamızda bir sakınca varmıdır çünkü Atatürk’ün getirdiği kanunlar var. cevaplarsanız sevinirim


Yorum: Oy kullanmak caiz midir?

mum
Oy kullanmak caizdir ve her insan en iyi olanı seçme konusunda sorumluluğu var.
Oy veren kişiden "neden verdiğini ve kime verdiği" oy vermeyen kişiye de "neden vermediği" hesabı sorulacak
(Oy verirken, oy verdiğimiz kişilerin tüm kurallarını kabul ettiğimiz anlamına gelmez, Biz seçilecekler içinde en iyisini tercih ederiz ki başka imkan da yoktur.)

Okudunuz mu?  Dinden mi çıktım? Dine nasıl geri dönülür?

Yorum: Oy kullanmak caiz midir?

ACİLSERVİS
Devletinden nefret edip ihanet içinde olmak mı istiyorsun. Devletimiz diyorsun bu ülke seninse ona ihanet edemezsin ona karşı elbette sorumlusun.

Diğer misafir ve üyeler bu konuya alıntı yazılar eklemesin yazılar silinecek.


Yorum: Oy kullanmak caiz midir?

mum
< Devletimiz Laik bir devlet >
Laik tarafını/yönetim şeklini sevmeyebilirsin ama bu devlet islam devletidir ve sevilir caizdir birilerinini dediği gibi küfür diyarı değildir.

Okudunuz mu?  Kasiyerin Fazla Para Alması Haram Mı

Nicksiz
Diyelim ki bir yerde bir yere oyla lider geliyor (siyasi anlamayın) ve o lider o yere şeriatle ilgili bir şeyi getirecek veya devam ettirecek, fakat bunun yanında şirk olan bir şey getirecek. Bu kişiye sırf şeriatle ilgili bir şey getireceği için oy vermek caiz midir?

Okudunuz mu?  Hz.isa'nın hiç evlenmemiş olmasının sebebi nedir ?

CeyhuN_
Şöyle düşün.. Evet oyu veren insanlar bu ülkeyi yönetenlere bir "yetki" vermiş oldular.. O yetki kullanılarak işlenen her günah o oyu verenlere de bulaşmış olacak. O yetkiyi halk verdi çünkü ve o yetki olmasa o günahlar işlenmeyecekti.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben şöyle sormak istiyorum, türkiyede geçenki seçimlerde oy verdiysek kazanan partiye bu günahmıdır? (Şirk, küfür gibi şeyler yazıyordu internette) ve bu konu hakkında pek bir bilgin yoksa günaha girip girmediğini nasıl anlarım?

Okudunuz mu?  Kuran harflerini doğru telafuz edememek

Ve yurt dışında yaşıyorum, burda oy vermek günahmıdır?


Mucahid
Bir de tersini düşünün
oy vermeyip iyileri seçmeyen ve kötü geldiğinde işleyeceği her pisliğe ortaktır
size anadol devri lazım siz nimet hak etmiyorsunuz


Kosinüs
@Ceyhun kimse kimsenin günahını yüklenmez kardes.az kuran okusan bilirdin.Sadece ilimsizlikleri yüzünden saptırdığın kisinin günahını yüklenirsin diyor Rab sen ise burda bu yanlıs yorumu yaparak saptırdığın kisilerin günahını yükleneceksin.biraz oku kendini gelistir.Kur’an dan haberin yok daha gelmis millete ders veriyorsun.

Okudunuz mu?  Futbol basketbol voleybol gibi oyunları oynamak caiz midir?

@PROKADO Sen ne dediğinin farkında bile olmayan birisin.oy vereni kafir ilan etmissin.yahu kardesim az akıllı ol ya adam oy verdikten sora gidip namaz kılıyor namazda kelime i tevhid getiriyor imanını tazelemiste oluyor….sen simdi bu kisilere kafir diyorsun.hiç bak ki söylediklerin akıl isimi.onlara kafir diyerek kendi imanını tehlikeye atıyorsun haberin yok.git imanını tazele.

Okudunuz mu?  Zühre vakti ne zamandır? Günün hangi saatine denk gelir? Ne zaman dua etmek daha iyidir?

EbdéAllah
Sayın admin Size gelen oy kullanmak günah mı sorusuna siz oy verdiğini siyasi partinin hataları günahları sizin boynunuzda değildir demişsiniz.Ama ben başka bir boyutuna değinecem.Allah kuran da "Allahın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendisidir."Diyor bu ayete göre şeriatla yonetilmeyen bütün sistemler küfürdür çıkarabilirmiyiz? Ve demokrasi küfü sistemiyse bunun sorumlulugu olan oy kullanmak ta Allah şirk koşmaya girer mi insani kafir yapar mı?Allah şimdiden razı olsun.

Okudunuz mu?  Tebbet Suresi'nde Ne Demek İstiyor?

ACİLSERVİS
Biz kullanılabilir dedik. Bizim cevabımızı bildiğin halde kafir yapar mı diye soruyorsun bu nasıl bir şey.


EbdéAllah
Sayın admin siz soruya başka bir açıdan baktınız yani oy verdiğimiz partinin yapacağı günahların yada yanlışların bize bir günah getirmeyeceğini söylediniz.Bende bu oy meselesinin bir diğer konusu olan sirk meselesine değindim.Size oy kullanmanın sirk olup olmadığını sordum onların yaptığı günahlar dediğiniz gibi bize değil ama biz Allah’ın kanunları dışında yönetilen bir sisteme oy veriyoruz bunun hükmünü sordum.Ben yıllardır bu sitede aradığım her şeye cevap buldum bu oy meselesiyle ilgili cevabımı bulamadığım için hesap açtım ve ilk defa iyi bir cevap alamadım sizde hadis ve kuranla bu konuyu açıklığa kavuşturmanızı rica ediyorum çünkü türkiyede bir kesim var ülkenin yüzde 70 ni tekfir ediyor yani bu herkesin merak konusu Allah şimdiden razı olsun

Okudunuz mu?  Ablam benimle dalga geçiyor

oy kullanmak, ou kullanmak, roman kral

Bu kategoride yer alan Levlake Levlak hadisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oy kullanmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.