Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Kişinin İmanı Nasıl Gider?

Kişinin İmanı Nasıl Gider?

AydınlığaBak
SelamunAleyküm

Bir Müslümanın imanı nasıl gider bu sorular çok kafamı kurcalıyor örneğin daha lise öğrencisiyim ve bazen cenabet olduğum zamanlarda Cuma gününe denk geliyor ve evdekilerede utancımdan bir şey diyemiyorum ve Cumaya gidiyorum :S Nasıl rahatsız verici bir durumdur anlatamam.Yani banyo yapmayı sevmeyen biriyim ve ne yalan söyliyim 1 haftadan fazla cenanet dolaştığım oluyor ki yaşıtlarımda böyle arkadaşlarda var benim gibi.Biliyorum gusül abdesti almam gerek ama işte üşengeçliğimden alamıyorum.Birde herhangi bir konuşma esnasında ağzımdan çıkan bir söz kalben başka bir şey oluyor mesela örnek veriyim ben arkadaşıma senin kafanı kırarım desem ama kalbimden sanki hocaya demişim gibi algılansa ki bu böyle küüçük bir örnek verdim malesef çok daha farklı ama şuan onu söylemek bile istemiyorum anlamışsınızdır vesvese gibimede geliyor.Birde söylediği sözlerden ötürü imanı gidermi kişinin bu Ayetleri veya Sahih Hadisleri inkar değil yanlış anlaşılmasın Yani Kuranı Kerimdeki bütün Ayetlere Surelere inansa iman etse ama olduki bir şey dedi bir laf söyledi imanı gider mi? Biliyorum belki kızacaksınız bu sorular karşısında belkide anlamıcaksınız biraz karışık oldu ama bende tam telafuz edemiyorum aklıma gelen asıl sorularıda yazamıyorum ne ellerim nede dudaklarım o kelimeleri çıkartamıyor.

Okudunuz mu?  Yüzdeki lekeler için okunacak dualar

Cevap: Kişinin İmanı Nasıl Gider?

mumsema
< SelamunAleyküm

Bir Müslümanın imanı nasıl gider bu sorular çok kafamı kurcalıyor örneğin daha lise öğrencisiyim ve bazen cenabet olduğum zamanlarda Cuma gününe denk geliyor ve evdekilerede utancımdan bir şey diyemiyorum ve Cumaya gidiyorum :S Nasıl rahatsız verici bir durumdur anlatamam.Yani banyo yapmayı sevmeyen biriyim ve ne yalan söyliyim 1 haftadan fazla cenanet dolaştığım oluyor ki yaşıtlarımda böyle arkadaşlarda var benim gibi.Biliyorum gusül abdesti almam gerek ama işte üşengeçliğimden alamıyorum. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
19 yaşına gelmiş müslüman bir gence bu durum hiç yakışmamış.
Temizlik kadar güzel bir şey varmı?
Nefsini, hem ruh hemde beden olarak temizliğe alıştırman gerekir.

< .Birde herhangi bir konuşma esnasında ağzımdan çıkan bir söz kalben başka bir şey oluyor mesela örnek veriyim ben arkadaşıma senin kafanı kırarım desem ama kalbimden sanki hocaya demişim gibi algılansa ki bu böyle küüçük bir örnek verdim malesef çok daha farklı ama şuan onu söylemek bile istemiyorum anlamışsınızdır vesvese gibimede geliyor.Birde söylediği sözlerden ötürü imanı gidermi kişinin bu Ayetleri veya Sahih Hadisleri inkar değil yanlış anlaşılmasın Yani Kuranı Kerimdeki bütün Ayetlere Surelere inansa iman etse ama olduki bir şey dedi bir laf söyledi imanı gider mi? Biliyorum belki kızacaksınız bu sorular karşısında belkide anlamıcaksınız biraz karışık oldu ama bende tam telafuz edemiyorum aklıma gelen asıl sorularıda yazamıyorum ne ellerim nede dudaklarım o kelimeleri çıkartamıyor. >
bu vesvesedir.
İslamda, kesin hükümler inkar edilmediği sürece küfre girilmez.
Günah ile günahkar olur ama dinden çıkmaz.

Okudunuz mu?  İç Kanama için dua

Cevap: Kişinin İmanı Nasıl Gider?

AydınlığaBak
Evet ben bile kendimden rahatsızlık duyuyorum ama banyo yapmaya çok üşeniyorum :S Cevabınız için teşekkür ederim hocam bu arada orda bir 😀 sırıtan işaret çıkmış öyle yazmak istememiştim yanlış anlaşılmamıştır umarım.


İmanım gitmiş mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben ramazan akşamı ailemle tartıştım sonra onlara sinirlenip akşam namazını kılmadım bu arada13 yaşındayım ve namaz kılmaya başlayalı 2 gün olmuştu. Kendi kendime düşündüm neden istediğim olmuyor yeter artık hayal kurup kendimi üzmiyeveğim dedim. Sonra Allah’tan umut kesilmez dedim sonra yine kendi kendime ama isteğim gerçekleşmiyor. O akşam yatsı namazında dua ettim,tövbe ettim çok pişman oldum akşam rüyamda bilerek itfar vaktine az kala orucumu bozduğumu gördüm internetteki tabirlere baktım kötü bir günah işleyecdk rüya sahibi yazıyordu sizce ne yapmalıyım? İnşAllah Allah bana kızmamıştır. Bu arada hayırlı ramazanlar.

Okudunuz mu?  İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Simdi hocam ben 4 sene önce yanlis hatirlamiosam arkdslarla muhapet ederkene din ile bir konu actilar o zaman ergenlk cagimda idim 18 yasindaydim . Dedigi sey bu insan oluyor oldugu sirada seytan yanina gelior sana su verior su karsiliginda imanini istior sen su tercih edersen omur boyu yaniosun bende o esnalarda suleymancilarin yurdunda kalmistim 7 ay kadar din ile ilgili baya alt yapim var idi . O küçük küçük aklima gelmeye basladi su icerken fln imanimi kimseye vermiorun deyip suyu iciyordm ole bir durum olustu snra bu basitlesti her onume gelen durumlarda artk aklima geldi imanimi vermiorum diordum snra bu olumsuza donustu mesela su isi yaparsan iman tobe hasa vericem diyor icimden snra imanim gitti die uzuluorum omur boyu yancam die icim karariyor ruhum daralior dayanamdim psikoljk tedavi gordm takinti hastaligin var dedi 2 senelk olaydi bu olay 5 ay tedavi gördüm ve snra tek ana hap olarak prozac kullandm 2 seneden beri kullaniom şuan askerdeym asker oldugum için zorluklar var ozlem var takintim arti her lafimda heer olayda aklima iman tobe hasa vericm dior bende korkuom gidior die bilinc altinda sahadet getirom besmele cekiom herseyi yapiorm ama uzuluom .

Okudunuz mu?  Günaha önem vermemek küfür müdür.

iman nasıl gider, insanın imanı nasıl gider, iman nasıl gider

Bu kategoride yer alan Kedi Ezildi Vicdan Azabı Çekiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kişinin İmanı Nasıl Gider? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.