Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
sizden95
Abone

İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Destiny
Ben windows 10 kullancam bunun için ürün anahtarı istiyor bende internetten buldum öyle kullanmak istiyorum. Biri paylaşmış bende kullancam onu acaba caiz midir? Normalde windows 10 ücretli.


Yorum: İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm şöyle düşün sen bir oyun yaptın ve bunu ücretli satıyorsun. Ama insanlar internetten torrent yapıp ücretsiz indiriyor sen buna izin verir misin? Tabiki vermezsin.O zaman bu caiz olmaz.Kul hakkına da girersin.

Okudunuz mu?  Ara sıra namaz kılmak.

Yorum: İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Şem’a
Ürün sahibine bağlı… izin veriyorsa caiz vermiyorsa caiz değildir. Çünkü hak onun hakkı


Yorum: İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir?

Destiny
İnternette ürün anahtarını paylaşmış. Paylaştığına göre illaki izni vardır? Paylaşan kişiye aittir herhalde ürün anahtarı. Başkasına ait olabilir mi ki acaba?

Okudunuz mu?  Muftu-ul Sakaleyn adiyla maruf buyuk Turk alimi

Kayıtsız Üye
Dostum o anahtarları programla kırıp paylaşıyorlar genelde yani şöyle diyim program sahibi parayla sattığı bir programın anahtarını herkese bedavaya dağıtmayacağına göre şuanda korsan indirmekle arasında fark olmayan birşeye girişiyor olabilirsin 🙂 Şüpheli şeylere yaklaşma.
Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.a.v.)’in dediği gibi "Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah’ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir."

Bu kategoride yer alan Doktor mastürbasyon yap dendiğinde istimna caiz olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.