Anasayfa
14 Nisan 2022, 19:39
sizden4
Abone

Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor

Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor

hayalperest
Yaşım 23 Üniversite son sınıf öğrencisiyim, bulunduğum çevre ve ahir zamanda olmamız itibariyle bir erkeğin cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması haliyle çok zor oluyor. Çevremde ki kızların etkisiyle de şehvet’im kat ve kat artıyor… Cinsel olarak birleşmek istediğini söyleyen kız arkadaşlarım var. Elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü tekliflerini kabul edersem sanırım devamı gelecek.. Çünkü alıştım mı bırakamayacağımdan korkuyorum.. Günahını biliyorum ancak gözümüzde ki bu gaflet perdesi kalkmadığı için günahını pek düşünemiyor insan.. Öyle olsa iki dakikalık zevk için ateşlerde yanmaya bu kadar meraklı olur muyduk? Bence olmazdık.. Her neyse konu uzar gider.. Diyeceğim şu.. Mübarek Ramazan-ı Şerifteyiz.. Oruç şehveti dizginler diyor Peygamber Efendimiz.. Böyle bir konu için ismini anmaktan utanıyorum.. Ancak kendimi dizginleyemiyorum. Oruçluyken bile şehvetim çok kabarık durumda.. Bu sabah bile rüyalanmadan ihtilam oldum. Genelde rüyalanmadan ihtilam oluyorum. Küçük abdest’ten sonra yahut durduk yere sperm geliyor… Evlenecek gücümde yok.. Gerçi evlilik kutsal bir şey.. Seks yaşantısı için bu kutsal şeyi böyle sağlam olmayacak cinsel bir temel üzerine kurmak istemiyorum ancak gerçekten insan bir yaştan sonra hem cinsel arzularını yerine getirecek hemde yanında onu anlayıp destek olacak… Duygusal şeyler paylaşabileceği bir eş arıyor.. Sonuçta aidiyet duygusuna hepimiz sahibiz.. Bu duyguyu da bize veren Yüce Allah c.c’dür.. Bize yanlış bir duygu vereceğini sanmıyorum… Kısacası içinden çıkılmayacak bir durumdayım arkadaşlar.. Kızlar etrafımda fır dönüyor.. Çok şükür eli yüzü düzgün birisiyim… Kızların ilgisinin fazla olması sebebiyle de cinsel duygularım daha çok kabarıyor.. Bunun üzerine de zina teklifleri alınca kendimi zor tutuyorum.. Oruçta fayda etmiyor.. Aklımı başka yere yönlendiremiyorum.. Çok denedim ama olmuyor.. Zaten olsaydı buraya böyle bir yazı yazma gereksinimi duymazdım.. Oruç tutmasam da fitresini ödesem olur mu? Açlık, susuzluk konusunda bir sıkıntım yok ancak mastürbasyon yapmadan duramayacak haldeyim.. Emin olun kaç kere oruçluyken cinsel organımı elime alıp mastürbasyona kalkıştım.. İhtilam olmadan kendimi dizginledim. Ancak mezi geldi.. Orucum bozulmadı ama faziletinin kalmadığı da kesin.. Yani sevap olsun diye tutup Allah’a karşı yaptığım bu kutsal vazifeyi böyle yaparak kirletmiş kendimi daha da alçaltmış oluyorum.. Tutmasam da parasını versem.. Evlendiğimde tekrar başlar, kaza ederim.. Birde kendimi nasıl dizginleyeceğim?

Okudunuz mu?  Bu gün uyuya kaldım ve cuma ya gidemedim:(

Cevap: Mastürbasyon…

enemüslim
Zina bir ölümdür. Ölüme gitmemek için ÖLÜM OLMAYAN diğer çarelere baş vurabilirsiniz. Siz ve kalbiniz baş başasınız..Alışkanlık halinden getirmeyiniz ve beyninizi ve gözünüzü bu tür müstehcen olaylarla yormayınız,ve düşünmeyiniz..uykunuza gıdanıza dikkat edin..mecburiyet dışında o ortamlarda bulunmayınız..ilim ortamlarını seçiniz ve onlarla bol bol vakit geçiriniz…Rabbim yardımcınız olsun..

Okudunuz mu?  Namaz bitiminden sonra tesbihat subhane baki daime mi subhane bagiy daime nilhamdulilah mı

Cevap: Mastürbasyon…

İslambol
Buna benzer durumlar bana da oluyor Hemen açıp Kur’an okuyorum.Kafanı başka şeylerle meşgul etmelisin.Farzı terketmek çözüm değil.


Cevap: Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor

hayalperest
Üstat olmuyor işte öyle.. Herkesin fıtratı farklı.. Bende cinselliğe ilgi duyuyorum.. Ne yapayım? Özümü nasıl red ediyim? Kuran’ın mealini de okuyorum. Anlayıp uygulamak için.. Sohbetlerde dinliyorum fakat olmuyor.. Tek çare evlenmek.. Ona da imkaanım yok.. olsa zaten böyle saçma sapan şeyleri yazıp kendimi düşürtmezdim burada.. Anlamıyorum ki Allah neden bize şehvet duygusu vermiş.. Evlendiğimizde aktif olsaydı ya bu illet şey.. Evliliğide sevgi tetikleseydi.. Yaratılış itibariyle yanlışlarla doluyuz.. Bütün kötü duygular var içimizde… Bazen Yüce rabbimi hiç anlamıyorum.. Neyse yardımcı olamadınız ama yinede zahmete girip yazdığınız için Allah sizden razı olsun, teşekkür ederim..

Okudunuz mu?  Çarşaf giymek istiyorum ama babam izin vermiyor

İslambol
Yardımcı olmamız için senin kendine hakim olman lazım ama yazılarına baktığımda şu an küfre giriyorsun.Allah’ın sana verdiği özellikler senin sınavındır.Bunun için Allah’ı haşa suçlayamazsın.Öncelikle bunların bilincinde olman gerekiyor ama yazdığın şeylere bakınca içinde olmadıkça Kur’an da okusan sana fayda vermez.Çünkü sen şu an bu durumun yüzünden Allah tealayı sorumlu tutup O’nu eleştiriyorsun. Özellikle yaratılış itibari ile yanlışlarla doluyuz demek haşa Allah’ı kusurlu göstermek ve yarattığını beğenmemektir.Öncelikle bu düşünceleri kafandan silmedikçe var olan durumundan kurtulmanın da imkanı yok.

Okudunuz mu?  Yüzük kolye takmak

qwert12380
Aynı sorun bende de var.Yapacak bir şey yok.Evlenene kadar sabretmelisin.Sen bide ihtilam oluyormuşsun.Bende o da olmuyor :S Başka şeylere yönelmeni tavsiye ederim.Biraz asosyalleşebilirsin.Bilgisayar oyunlarıyla, spor dallarıyla filan ilgilen.Zaten son sınıfmışsın.2-3 sene sonra evlenirsin.


hayalperest
Bence bütün problem buradan meydana geliyor. Ne insanlar birbirini anlayabiliyor. Ne de manevi varlıklarla biz birbirimizi anlayabiliyoruz.. Selam ve dua ile.. iyi günler..

Okudunuz mu?  Erkeklerin mahrem bölgeleri

İnanc
Öncelikle Allah zihin açıklığı versin kardeşim .
Allah yar ve yardımcın olsun .
Yapacağın şey çok basit ancak sen bu işi kafanda çok büyütmüşsün aşılmayacak dağ haline getirmişsin o yüzden vesvese ve nefsinle boğuluyorsun…
Öncelikle çevrendeki arkadaşlarına dikkat edeceksin kız arkadaşın olmasın nedeni ise çok şehvetleniyorum diyorsun bu yüzden kız arkadaşın olmasın sana gel benimle zina yap diyen kız arkadaşlarını ise hayatından sil onları tanıma yanlarından geçme yüzlerine dahi bakma . İkincisi durup dururken sperm geliyor demişsin bu konuda doktora başvur ayrıca çok şehvetleniyorum diyorsun bu konudada alanında uzman doktora başvurabilirsin . Üçüncüsü nefsine uyma harama bakma kardeşim . Dördüncüsü bunların hepsi namazı doğru kılmamamızdan dolayı oluyor kardeşim sana namazını doğru kılmıyorsun demiyorum sadece dosdoğru kılmıyoruz diyorum bunun içinde bende varım sende varsın diğerleride var . Bir kişi hem namaz kılıp hem şeytana uymaz senden Allah razı olsun ‘ki’ şeytana uymuyorsun zina yapmıyorsun aman aman bu işe bulaşma kardeşim gelelim namaz konusuna namazını hakkını vererek kılmaya çalış kardeşim huş-u içinde kılmaya çalış bak ozaman ne şehvet kalır ne nefis …
Ayrıca nefsini terbiye etmeyi dene buda etkili bir yöntem .
Açıklamak gerekirse ( NEFS NASIL TERBİYE EDİLİR ) ?

Okudunuz mu?  Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

1. En önemli olanı suküt etmek ( SUSMAK İHTİYAÇ OLUNCA KONUŞMAK .. )
2. Az uyumak , Az gülmek gülünce kahkaha ile değil tebessüm ederek gülmek.
3. Nefsin ne derse tersini yap nefsin Kuran okuma diyorsa sen oku namazı hızlı kıl derse sen yavaş kıl
4. Kendini ilim irfana ver yani fıkıh , tefsir , meal , hadis kitapları oku boş zaman geçirme.
5. Televizyon izleme boş işlerden kaçın …
…… Kriterleri kendin çoğaltabilirsin…

Okudunuz mu?  Dinden çıkaran sözler

Allah’a Ismarladık..


Kayıtsız Üye
Eğer bu kadar kolay olsaydı saden Allah cenneti vaat edmezdi şehvetin var ama dizginlemen lazım kontrol altına almak gerek


Ubeydullah
Allah bizi mükemmel bir şekilde yaratmıştır
Biz kendimiz yapamıyorsak suç bizdedir haşa Allah da olamaz öyle bir şey yok sıkıntı bizde kendimiz yapamıyoruz diye suçu başkasına atıyoruz duygularda imtihanın bir parçası yoksa imtihanın ne manası kalır

malayani ile iştigal, maksadı geri bırakıyor.

Maksatla iştigal malayaniyi geri bırakır
maksadın İslâmiyete hizmet olsun islamla ilgili yerlere git İslami ortamlara gir.
düşüncen islamla olsa zaten onu düşünmezsin o düşünceler kafana geldiğinde başka bir şey düşün
Yani ne ile uğraşırsan onun etrafında dolaşıp, durup, düşünürsün yani ilim ortamlarında bulun sohbetlere git,Hadis tefsir siyer oku vaktini bunlarla geçir
dini olan şeylerle vaktini geçir ki iyi şeylerle meşguliyet kötü şeylerle meşguliyetin önüne geçer
Cenab-ı Hak bizi nasıl mükemmel düzenli yaratmış aynen kâinatı o mükemmellikte ve düzenlikte yaratmış böyle şeyler düşün ki o düşünceni geri bıraksın ve bak o zaman aklına geliyor mu?

Okudunuz mu?  Manikür Günah Mı?

Kayıtsız Üye
Yorum: Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor


İhdinessırate
Sen aslında nefsinin dediği yöne gitmek istiyorsun tatmin olabilmek için. Şeytanda bu sırada boş durmuyo ve yapıştırıyo vesveseyi , haşa ALLAHın düzeni hakkında kudreti hakkında yerli yersiz düşündürtüyo seni .biraz başarılıda olmuş gibi duruyo ALLAH muhafaza. Bundan bir tık sonrası ne biliyormusun? Biraz daha bunaltıp sana şunları söyletmek böyle düzen olmaz olsunhiç bir istediğimi yapamıyorum dedirtip seni tamamen bataklığa sürüklemek buna fırsat veriyosun sen verme!.unutmaki sen bu değilsin ve bunlarda senin isteklerin değil nefsinin istekleri.sabret dişini sık yüzde de bir milyon eminimki mükafatını kat kat alacaksın ve iyiki iyikide sabretmişim ve şimdi helalinden yaşıyorum bu isteklerimi dyceksin. Ama şuan yenilirsen ve o illete düşersen bu duygularını tatmin etsen bile kısa bir süre sonra çok fena pişman olursun çünkü huzurun olmaz karamsarlığa iter bu durumda seni mutlu olamazsn huzurun olmadığı zamanda ne şehvetin nede zevkinin önemi kalır. ALLAH ın koskoca ayeti var ya ALLAH sabredenlerle birliktedir diyo ALLAH la olmak varken neden şeytana yoldaş olasınki. Sabret sık dişini meyvesini al aklını kullan.

Okudunuz mu?  Cennette evlilik, çocuk vs olacak mı?

Kayıtsız Üye
Sen kusura bakmada zinaya yaklaşıyosun yaklaşıyosun sonrada tutamıyorum kendimi olmuyo diyosun. Tabi olmaz! Yaklaşırsan yaparsın çünkü şuanda da yaklaştığın için kendini zor zabdediyosun bir kızla cinsel ilişki muhabbeti kurarsan veya kuracak kadar samimi olursan elbette tutamazsın kendini. Hiç bir kız gelipte hiç bir şey yokkrn sana bu teklifi yapmaz. ALLAH ayetinde zinaya YAKLAŞMAYIN diyor . yapmayın demiyor. Senin sorunun zinaya yaklaşmak bu yüzdende şeytan vesveseleriyle aldatmış seni ALLAH sığın tövbe et

Okudunuz mu?  Ahadiyet ile vahdaniyet arasındaki fark nedir.?

Kayıtsız Üye
kardeş senin dediğin olay çoğu zaman bana da oluyor.yapman gereken şey kuranı kerim okumak.sonra da abdülkadir geylaninin sohbetleri adlı bir kitap var.o kitapta insanın içine işleyen şeyler yazıyor.biiznillah rahatlarsın.selametle…


zina yapmamak için kendimi zor tutuyorum, muslumanın kendını koruması, şehvetim çok fazla

Bu kategoride yer alan TOP oynamak günahmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.