Anasayfa
17 Ekim 2021, 20:06
sizden3
Abone

Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

PisiPisi
Eşimle bir süredir ayrı yaşıyoruz, yaşadığımız sorunlardan dolayı bana çok öfkeli olduğunu söylüyor. Ben onun hatalı olduğu durumlar için bile alttan alarak uzlaşmaya çalışıyorum, kendimi eleştirip çıkar yol bulmaya çalışıyorum. Ama o öfkesinden ne kendi hatalarını görebiliyor ne de benim çabamı anlayabiliyor. Her gün çeşitli dualar okuyorum, zikirler çekiyorum.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımda kalan idrar

İnternette El-Rauf ve El-Halim esmalarının kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek gibi faziletleri olduğunu okudum ama internette yazılan bir çok şeyin bidat olduğunu sitenizden öğreniyorum. Bu nedenle sizden öğrenmek istiyorum, kitabımıza ve peygamberimizin sünnet ve hadislerine göre bu esmaları eşime niyetlenerek okumamın böyle bir etkisi var mıdır? Daha doğrusu esmaül hüsnaların belli bir sıkıntı veya hastalık için okunması peygamberimiz tarafından önerilmiş midir, yoksa insanların kendince bulduğu yöntemler midir?

Okudunuz mu?  Hocaların okuyuş farkı

Yorum: Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

arifselim
Allah sıkıntılarınızı gidersin. Esmaül hüsnanın tümünü yada içinden belli isimleri istediğin kadar zikir edebilir ve onlarla dualar edebilirsin. Yanlış olan şey ise dinde aslı olmayan uygulamalar ve bilgilerdir. Dini bir şey ile amel edilecekse onu sağlam kaynaklardan öğrenmek gerekir.

Okudunuz mu?  Düz Lise Okuyorum İlahiyat Okuyabilirmiyim ?

Yorum: Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

PisiPisi
Hocam ben de bunu öğrenmek istiyorum. Allah’a onun güzel isimleriyle dua etmemiz gerektiğini biliyorum ancak örneğin Ya Vedud ismini okumak eşler arası sevgiyi güçlendirir veya Ya Rauf ismini okumak niyet edilen kişiyi yumuşatır ya da Ya Cami ismini okumak küsleri barıştırır, ayrı eşleri birleştirir gibi bilgiler sağlam kaynak dediğiniz kaynaklarda var mı?

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim'de Hz. meryem'in hristiyanlar tarafından ilah olarak kabul edildiğini söyler mi ?

Yorum: Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri

arifselim
Bu esmaül hüsnalarla dua edebilirsin. Kuranı kerim, hadisi şerif ve dua kitaplarında da geçen dualarla dua edebilirsin. Esmül hüsnaların içerdiği manalarına uygun dileklerle edilen dualar hem kuranı kerimde hemde hadisi şeriflerde mevcuttur.

Okudunuz mu?  Hayız sonrası gusül aldıktan sonra vakti gelen namazı kılabilir miyiz?

Kayıtsız Üye
Çok sevdiğim bir arkadaşımla küstük kardeş gibiydik ama şuan konuşmuyoruz ama ben onu kaybetmek istemiyorum hangi esnafları okumam gerekiyor tekrar eskisi gibi olabilmemiz


kalbi yumuşatmak için zikir, kalbi yumuşatmak için dua, esmaül hüsna zikirleri

Bu kategoride yer alan Bir müslümana kafir demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalbi yumuşatmak ve öfkeyi dindirmek için esmaül hüsna zikri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.