Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak eder mi?

Yorum: Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak eder mi?

Kayıtsız Üye
ESSELAMÜN ALEYKÜM v..v..

Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak edermi? sebepsiz veya bir sebep olarak kocasını boşamak isteyen tek taraflı..kadın isteği ile boşanmış karı-koca bu durumda önceden kadın´a verilmiş mehir.. kocasını terk ettiği için hak ediyormu?
yani erkek (koca) dinen mehir ödemek zorundamıdır ?

Okudunuz mu?  Ağzın derisi oruç bozarmı

Yorum: Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak eder mi?

Omer Faruk
Eğer hiçbir sebep yoksa (zina, alkol, evinden eş görevini yerine getiremeyecek kadar uzun süre uzakta kalmak) bir kadın eşini, eşinin rızası ile ancak aldığı mehri iade ederek boşayabilir. Eğer bu mehri geri vermez de günümüz medeni kanunlarına göre boşanırsa Allah indinde kul hakkıyla gider.

Bu kategoride yer alan Akşam normal yattım sabah kalktığımda ellerimde kına vardı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak eder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.