Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
missa03
Abone

Kadın kocasını nasıl boşar?

Kadın kocasını nasıl boşar?

Kayıtsız Üye
Kocamı nasıl boşarım. bilgi verir misiniz Dinimizce bir kadın kocasından nasıl boşanabilir açıklar mısınız ?


Cevap: kadın kocasını nasıl boşar?

Desert Rose
Şu dört halde kadın da boşanma yetkisine sahiptir.

1 — Erkek, karısına boşama yetkisi verebilir. "Tefviz-i talâk" denilen bu müessese, fıkıh kitaplarında uzun uzadıya anlatılmıştır.(2)

2 — Kadın, evlenme akdi yapılırken, boşama hakkının kendisine de tanınmasını şart koşabilir. Hukuk-ı Aile Kararnamesi, bu görüşü kanunlaştırmıştır. (3)
3 — Kocanın cinsi iktidarsızlığı, akıl hastası olması veya bulaşıcı hastalıkları bulunması gibi evlilik hayatını çekilmez hale getiren sebeplerin varlığı halinde, kadın, evliliğin sona erdirilmesi için hâkime başvurabilir. Hâkim de karı—kocayı ayırır. Buna "tefrik" adı verilir. (4)
4 — En önemlisi ve hukuk tarihimiz boyunca en çok tatbik edilen bir usul de karı-koca’nın karşılıklı rızâ ile ayrılmalarıdır. Boşanma teklifi kadından geldiği gibi erkekten de gelebilir. Buna "muhâla’a" adı verilir. Karı ile koca arasında eski tabir ile "hüsn-i muâşeret" bulunmadığı ve evlilik hayatı çekilmez hale geldiği zaman, Kur’ân’ın tavsiye ettiği "muhâla’a" yoluna başvurulur.

Okudunuz mu?  Kötü olarak nitelendirdiğimiz davranışlar ve düzeltilmesi için yapılması gerekenler


HUL’ BEDEL KARŞILIĞI KADININ KOCASINI BOŞAMAK İSTEMESİ

< Çıkarmak, gidermek, soymak ve soyunmak. Kadının ödemeyi kabul ettiği bedel karşılığında evlilik akdine son vermek, başka bir deyimle; eşlerin karşılıklı anlaşma yoluyla evliliğe son vermesi. Hul’ yerine aynı anlamda muhâlea tabiri de kullanılır. İslâm hukukunda muhâlea, evliliği sona erdiren sebeplerden birisidir. Bazı durumlarda evliliğin bu yolla sona erdirilmesine ihtiyaç duyulabilir. Meselâ; eşler birbirini sevmez, biri diğerine saygı duymaz, anlasamaz ve birlikte yaşamak çekilmez hâle gelmiş olursa kocanın elinde boşama imkân ve yetkisi vardır. Fakat koca buna rağmen karısını boşamazsa ne yapılabilir? Kadın bu şiddetli geçimsizliğe ve çekilmez hayata katlanmaya devam mı edecektir? İşte bu gibi hallerde kadının bir bedel karşılığında kocasından ayrılması mümkündür. Bu fesih veya talak (boşama)dan ayrı bir boşama şeklidir (es-Serahsî, el-Mebsût, VI, 171-196; İbnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadr, III, 199-224; İbn Âbidin, Reddü’l-Muhtar ale’d-Dürri’l Muhtar, II, 556-5731)
Muhâlea kitap ve sünnet delillerine dayanır . >


Yanıt: kadın kocasını nasıl boşar?

NURİMERCAN
boşanma kardeşim ben yuvamı kurtarmak için her yolu deniyorum bu 2ci evliliğim boşanmak gerçekten çok kötü bir durum ALLAH yar ve yardımcın olsun geçim hususunda ama boşanma en son çare…otur konuş eşinle.bir çözüm yolu arayın…ALLAH(CC) akıl versin eşine ve sana çünkü insan bu durumlarda şeytanın vesvesesine kulak verebiliyor ve akil düşünemiyorsun..dikkat et nikah çok ciddidir bir insanın ve çevresindeki insanların hayatını bir nebzede olsa değiştiriyorsun..boşanmak bir insanın geleceği hayata bakışını insanlara güvenini değişmesine sebeb olur.iyi düşünün derim…

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim meali okumak sevap mı

Soru: kadın kocasını nasıl boşar?

->Es Pisman<-
Simdiki bazi densizler yuva yikmak için dilinde iftira, yalan, hatta bir arkadaşimin karisi aldatmis. ALLAHIM beterin beterinden sakla. Rabbim kalbimi biliyor, sukur bildigim kadari ile bizde oyle bir sey yok olsa ne yaparim inan kestiremiyorum dusuncesi bile kafayi bozduruyor. ALLAHim sen bizi o duruma dusurme yalvariyorum sana sabrimi aldatilmakla deneme ALLAHIM.

Okudunuz mu?  4 büyük melekten başka melekler ve görevleri

ALLAH cc islah etsin diyorum, af yoksa nasibinde.

ALLAH cc Kahhar sifatiyla yargilanirsiniz insALLAH 🙁 hele bir de cocuk varsa YARABBI cocuklari bile gozleri gormuyor. Cocuk agliyor baba ne zaman eve gidecegiz diye duyan kim.


handan
hicbir halikarda kadin kocasinin musadesi olmadan bosanamiyormu..illaki erkegin rizasi olmak zorundami

Okudunuz mu?  Peygamberimizin erdemli davranışları nelerdir?

mum
< kadin kocasinin musadesi olmadan bosanamiyormu. >
Boşanır tabiki.
Şiddetli geçimsizlik
Aile nafakısını karşılamama
İktidarsıızlık
Bulaşıcı hastalık gibi bazı nedneler var. Bu nedenler olmadan kadın asla boşanmaz erkek izni olmadan.


Kayıtsız Üye
Esinle anlasamiyoruz iki oğlum var bu kadar zaman onlar için eşimin dayaklarina hakaretlerine aşağılama karına sabrettim 4 yildir ne kadar cabalasamda değişen bir şey olmadı karşıma alıp defalarca konuştum tamam bir daha yapmicam diyor iki gün sonra yine ayni şeyler oluyor bende mi sorun acaba diye düşündüm ama adam dışarıya bırak yalniz basıma aileden kimseyle bile gondermiyor bak alla aramızda 10 metre var yok acil bir şey lazim olsa ona bile yok diyor bende uyuyorum sigara iciyordum içme dedi TM dedim her şeyimiz eksik sesim çıkmıyor durup duruyor çocuğa bez diyorum TM diyor getiriyor sonra bir suru laf edip sizin yuzunizden üstüne basıma alamıyorum gezemiyorum istediğimi yiyemiyorum ne beziniz bitiyor ne s….maniz vAllahi 4 yildir evliyim 4 kıştır ne bir kazak ne bir mont ama bir kere onun yaptığını yapmadım millet ne der bırakıp gidersem çocuklarım babasız mi buyisun diye düşünerek ten ama artik sabrimda gücünde kalmadı ne yapacağını bilmiyorum bosanalim dedim oldururum diyor Allah rızası için bir fikir bir akil verin

Okudunuz mu?  Bağışlama ile ilgili hikayeler

Selamıın aleyküm benim evliliğimle alakalı büyük bir problemin var yardımcı olacak bir fikir vemenizi umud ederek anlatmaya başlıyorum ; ben henüz 4 yıllık evli 2 çocuk annesiyim eşimle ilk bebeğine hamile olduğum dönemden beri büyük ölçüde sorunlar yaşıyoruz bu sorunların boyutu şiddet ve hakaretin son seviyeleri diyebileceğim bir ölçüde her tartışma ve kavgada şiddet uyguladığı anlarda söylediği sözler şu şekilde ; başıma bela oldunuz sizin yüzünüzden bir şey yapamıyorum istediğimi giyemiyor yiyip içermiyor um diyor ve sözlü fiziki şiddet uyguluyor örneğin çocuğun bezi yok diyorum kalkıp alıp geliyor sonra ne beziniz bitiyor ne s…..maniz diye hakaretlerde bulunuyor boşanmak istediğimi artık dayanamadığı mı dile getirdiğinde aklından bile geçirme dövsemde öldürsemde boşanma yok öyle bir şey yaparsan senide çocukları da kendimi de öldürürüm diyor düzel diyorum tamam diyor iki gün sonra aynı oluyor her şey bir akıl verin lütfen çok çaresizim sabrım kalmadı artık bu şiddete çocuklarım büyüdükçe tanık oluyor ve beim gibi onlarında psikolojisi bozulacaktır .

Okudunuz mu?  Ev İçinde Kadın Cemaat olurmu, olursa nasıl olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Zulme sabır edilmez bacım peygamberimiz ve ashab niye hicret etti zulme sabır gösterseydi mekkeden hiç çıkmazlardı osmanlıdaki kadılık sistemi olsa bir seferde boşar seninde aileninde canı emniyette olurdu bu heriften.
hz İbrahim ateşe atladığında ateş gül bahçesine döndü boşan insani ölümden eceli korur korkma mahkemenin boşaması da nikahı düşürür eşi. İstemesede daha hayırlısını bulursun yada Rabbim nice kapılar açar bilemezsin

Okudunuz mu?  Sabah uyandığımda yüzük parmağımda yoktu

kadın kocasını nasıl boşar, kadın erkeği nasıl boşar, islamda kadın erkeği nasıl boşar

Bu kategoride yer alan İbni sina, harizmi, piri reis, ali kuşçu neler icat etmiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın kocasını nasıl boşar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.