Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Çekiliş caiz mi?

Çekiliş caiz mi?

Kayıtsız Üye
Size bir sorum var
Biliyorsunuz bazı yerlerde ksrşılıklı takip,yorum,beğeni vs vs. yapılıyor bunu yapmakta nir sorun olur mu ?
İkinci sorum ise bazı yerlerde çekilişler oluyor bu çekilişlerin şartları var (beni şurdan takip edin beğenin abone olun arkadaşlsrınızı sosyal ağ grubumuza davet edin vs.) Bunda bir sorun var mı ?

Okudunuz mu?  Arkadaşlar tarafından dışlanmak

Yorum: Çekiliş caiz mi?

ixa
Bunda bir sorun yok ama takip ettiğin kişilerin ve ya paylaştığın tavsiye ettiğin hesap ve sayfaların uygunsuzluğu sorun olur.


Makine çekilişlerinin Sonucu

fıslaka
İnternet üzerinde bazen çeklilişler oluyor ve çekiliş bir makine üzerinden yapilıyor. Yani herhangi bir insanın müdahelesi olmadan. Makine katılan kisilerden rastgele bir tanesini seçiyor. Peki bu durumda herhengi bir insan iradesi olaya müdahele etmediği için makinenin seçeceği kişiyi Allah mı belirlemiş oluyor? Yani çekilişte o sonuç çıktığına laf eden birisi Allah’a mı laf etmiş oluyor?

Okudunuz mu?  İslamda sanat anlayışı sanatın önemi

Yorum: Makine çekilişlerinin Sonucu

FıkıhYolu
canım kardeşim benim yaptığımız her fiili yaratan Allahü teala hazretleridir biz ancak sebepleriz hakikat yönünden bakarsak her şeyi yapanın Allahü Teala olduğunu daha iyi anlayabiliriz çekiliş ise caizdir helal olan mallar arasında ise ne güzel aksi halde haram olan bir şeyin çekilişine katılmak elbette caiz olmaz saygılar kardeşim

Bu kategoride yer alan Zinaya düşmemek için mustehcen film izlemek günahmı,izlememem mi gerekli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çekiliş caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.