Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:18
missa93
Abone

İslamda siftah diye birşey varmıdır?

İslamda siftah diye bir şey varmıdır?

Kayıtsız Üye
islamda siftah diye bir şey varmıdır? Siftah inancı nerden gelmektedir


Cevap: islamda siftah diye bir şey varmıdır?

Desert Rose
Çoluk çocuğunun rızkı için çarşı pazarda veya kendi iş yerinde çalışan insanlar, günün ilk saatlerinde kazandıklarına"siftah" diyorlar. Bu ilk kazançları, o gün çoluk cocuğun rızkını kazandıkları anlamına geldiği için, esnaf arasında kullanılmaktadır. İyi niyetle yapılmış bir uygulamadır. Bazılar siftah yapınca, yani günün ilk satışını yapınca "Siftah sizden, bereket Allah’tan." derler…

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü?

Tarihte bir çarşı içinde ilk alış verişini yapanlar, ikinci bir müşteri geldiğinde, "Ben sifathımı yaptım, şu arkadaş hiç satış yapamadı, ondan alış veriş yapınız." diyerek, onların rızıklarını kazanmları noktasında yardımcı olurlardı. Bu açıdan bir sakıncası yoktur.

Ancak bu alınan parayı yüze göze sürmek uygun değildir. Böyle bir uygulamanın dini bir dayanağı yoktur.
S.İslmyt

Okudunuz mu?  Kabenin içindeki direklerin isimleri söyleniyor bu doğrumu?

islamda siftah

Bu kategoride yer alan Zulüm ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda siftah diye birşey varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.