Anasayfa
2 Mayıs 2023, 20:00
missa91
Abone

Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü?

Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü?

Kayıtsız Üye
Hz Muhammedin ölümü ne zaman? Peygamber efendimiz nerede öldü açıklar mısınız ?


Cevap: Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü?

Darusselam

H.z Muhammedin vefatı ne zaman? nerede vefat etti

Muhammed Fil Vak’asının olduğu yıl Mekke’de doğdu. Bu tarih kesin olarak bilinmemekte ve bazı kaynaklarda 570[1], bazı kaynaklarda da 571 [15] yılı olarak geçmektedir. Bunun ana sebeplerinden birisi farklı takvimlerin kullanılması ve Miladî takvim de bazı dönemlerde tahrifat yapılmasıdır.
Bu konuda detaylı bir çalışma yapan Hindistanlı Müslüman ilim adamı Prof. Muhammed Hamidullah"ın araştırmalarında ve hesaplamalarında göre Muhammed’in doğum tarihinin 12 Rebiulevvel (17 Haziran 569) olduğunu doğru veya doğruya en yakın tarihi olarak ortaya koymaktadır. [16] Mısırlı astronomi âlimi Mahmut Paşa el-Felekî’nin çıkarımlarına göre yaptığı hesaplamalarına göre Muhammed peygamberin doğum tarihi 9 Rebîülevvel (20 Nisan 571)’dir. [17]

Okudunuz mu?  Cuma namazında müezzinin okuması gerekenler nelerdir

Muhammed peygamberin de doğum tarihi araştırmasını içeren takvimler ile ilgili çalışmasında Muhammed’in doğum tarihini kaba bir hesapla 1970 yılı olarak vermektedir. [19] Muhammed, 8 Haziran 632’de Medine’de vefat etti. Hem Mekke, hem de Medine bugün Suudi Arabistan sınırları içinde bulunan Hicaz Bölgesi’ndedir. Künyesi Ebu’l-Kasım’ (yani Kasım’ın babası)dır. Künye Arap toplumlarında, ilk doğan erkek çocuğunun ismine nazaran verilir.
632 yılının Mart ayında (9 Zilhicce) arefe günü 100.000 den fazla Müslüman’a Arafat vadisindeki Rahmet Dağı’nda verdiği son hitabesine veda hutbesi denir.
Veda Haccı’ndan sonra Medine’ye dönen Muhammed kısa bir süre sonra hastalandı. Son anlarında Ayşe ve kızları yanındaydı. Son tavsiyesi "Ellerinizdeki kölelerinize iyi davranınız, namaza dikkat ve devam ediniz!" şeklinde oldu.[33] Başı Ayşe’nin göğsüne dayalı şekilde kelime-i şehadet getirdi. Ağzından dökülen son cümle "Allahümme er-refikül ala…" şeklindeydi. Bu şekilde 8 Haziran 632 yılı pazartesi günü vefat etti.[20] Vefat haberini duyan ashab hemen evine geldi. Ömer onun öldüğünü kabullenemiyordu. Ebubekir "Şayet Muhammed’e tapıyor idiyseniz, bilin ki Muhammed öldü. Yok, şayet Allah’a tapıyorsanız, bilin ki Allah bâkidir." diyerek insanları yatıştırdı. Daha sonra şu ayeti okudu:[20] Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah’a hiçbir zarar veremez. Allah şükredenleri mükâfatlandıracaktır.(Al-i İmran 144)
Peygamber Mescid-i Nebi’nin yanında mezarına defnedildi

Okudunuz mu?  Başkası için istiğfar etmek

peygamberimiz nerede öldü, hz Muhammed nerede öldü, hz Muhammed ne zaman ve nerede ölmüştür

Bu kategoride yer alan Melekler uyur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.