Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

Kayıtsız Üye
imam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı veya hadisler ile örnekler verir misiniz ?


Cevap: imam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

muvaffak
"Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Kim (İslâmî hükümlere) inanmayı kabul etmezse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır." (Mâide 5)

Okudunuz mu?  Selevat nasıl çekilir?

Bakara Suresi, 235. ayet: (İddeti bekleyen) Kadınları nikahlamak istediğinizi (onlara) sezdirmenizde ya da böyle bir isteği gönlünüzde saklamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Gerçekte Allah, sizin onları (kalbinizden geçirip) anacağınızı bilir. Sakın bilinen (meşru) sözler dışında onlarla gizlice vaadleşmeyin; bekleme süresi tamamlanıncaya kadar nikah bağını bağlamaya kesin karar vermeyin. Ve bilin ki, elbette Allah kalbinizden geçeni bilmektedir. Artık ondan kaçının. Ve bilin ki, şüphesiz Allah bağışlayandır, (kullara) yumuşak davranandır.

Okudunuz mu?  Haremlik selamlık ile ilgili ayet ve hadisler

Nikâhın hayırlısı, külfetsiz olanıdır. (Ebû Dâvud, Nikâh, 32)

Ey insanlar! Kadınların haklarına riâyet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz! Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emâneti olarak aldınız; onların nâmuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz! (Sahîh-i Buhârî Muhtasarı, X. 398)

Nikâh benim sünnetimdir. Benim sünnetimi uygulamayan benden değildir. Evleniniz. Çünkü ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar ederim. (İbn Mâce, Nikâh, 1)

Birçok ayet ve hadiste nikahın şart olması, usülü üzerine kaynak çıkarılabilecek rivayetler bulunabilir. Nikah farzdır. İki müslüman şahit huzurunda, duyurulması, kadına mehir vadedilip en kısa sürede yerine getirilmesi nikahın olmazsa olmaz şartlarıdır. Bunlardan herhangi biri olmadığı vakit nikah sahih olmaz. Şart olan imamın kıydığı nikah değildir. Resmi nikah kıyıldıktan sonra imamın tekrar çifti Allah’ın adıyla akdetmesi ve hayır dua etmesi nikahın bereketi açısından önemlidir.

Okudunuz mu?  Argo filmlerdeki sahnelere gülmek günahmı

Yorum: İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

Kayıtsız Üye
Resmi nikah belediyenin verdiği yetkiye kıyılır dini nikah Allahın verdiği yetkiye gore kıyılır mehir erkeğin borcu olur ve boşanıp tekrar evlenme konusu da kurana gore olur .. tahrip etmeyin İslami laiklik ile..

Okudunuz mu?  Selmani farisi türk müdür?

Resmi nikah belediyenin verdiği yetkiye gore kıyılır dini nikah Allahın verdiği yetkiye gore kıyılır. Resmi nikahla musluman ve kâfir evlenebilirken dini nikahla olmaz mehir mevzusu dini nikahla var ve korunurken belediye korumaz uc defa boşanmadan sonra islamda evlilik olmaz kadın gerçek bir evlilik daha geçirmiş ve ondan da bosanmissa ayete göre izin vardır incekiyle evlenmesine fakat resmi nikahta yoktur. Yani resmi nikah ve dini nikah kıyaslanamaz bile..


Yorum: İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

Kayıtsız Üye
Ne kadar karışık ve tehlikeli bir zamanda yaso yasıyoruz . Aynı soru ama tam tezat iki cevap çıkıyor çok zaman. Ve hayati konular . Dünya ve ahireti ilgilendiren çok önemli konularda bile . Demek ki kadının kimsesi yok ise evlenmek haram oluyor . Burdan başka bir anlam çıkaran var ise yazsin . Allah her kuralı eksiksiz ve noksansız olarak koymuştur. Öyle olursa olmaz ,böyle olursa belki şöyle olur , boyle de olursa şöyle değişir v.s diye ayet yorumlamak, kusura bakmayın ama …. nokta nokta işte.

Okudunuz mu?  Hristiyan bir kadın, müslüman bir kadın için erkek hükmünde mi sayılmaktadır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm size sunu sormak istiyorum şuan resmi nikah olmadi için imam nikahı yapilmiyor bu nikahi yapmanin baska caresi varmi acaba


arifselim
Aleykum selam. Normal bir evlilik yapacak olan zaten resmi evlilikte yapmalıdır. Özellikle de kadının mağdur olmaması için hocalar resmi nikah kıyılmadan dini nikah kıymamaya dikkat ederler.

Okudunuz mu?  Sabah namazında sünnette nas süresini farzdada felak süresini okuya bilirmiyim zammı süre olarak

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm bize sadece bir hoca dua yaptı aile fertleri ile hep beraber özel şahit tutmadık doğru mu yaptık yanlış mı;


Hoca
Hazırda iki adil şahit varsa nikah geçerlidir ama doğrusu nikah şahitlerini belli ederek kıymaktır


Kayıtsız Üye
Nikah bir resmiyettir kişilerin gönül rizalariyla etki altinda kalmadan dikleri karardir bu evliliklerini yakinları ve şahitlerinde huzurunda kabüllendiklerine sahitlik edilir gercekte nikahtir resmiyettir.biribirlerimin hak ve hukuklarinı korunmasinın kaydıdir imam nikahi denilmesi bir dudan ibarettir.o duada iyi güzel dileklerden ibarettir.o zamanlarda yazılı kayir sistemi olmadigindan ve halkın okuma yazması olmadığından tek yazabilen.kisi imam duğu için.imam bir kayit alip ciftin haklarinin korunması için ondanda imam nikahi denilmistir.kusaca idareci.
Yönetici.siler sahitlerin huzurunda nikah kiyar.karı koca ilan eder..hepsi bu.dini yada beserisi bundan ibarettir.

Okudunuz mu?  Dünyanın Ömrü 7000 yıldır bundan 5600 yılı geçmiştir şeklinde bir hadis varmıdır?

Tevbe
Bir nikahın gerçek olabilmesi için hanıma mehr belirlenmiş olması gerekir. Dinimizin kadına ne kadar önem verdiğini buradan anlayabiliriz. Eskiden kadınların evlilikten sonra mağdur olmamaları için bu uygulama yapılmıştır ancak günümüzde resmi evliliklerde devletimiz kadına mağdur olmayacağı şartları uygun bir şekilde sunmuştur. Sizinde anlayacağınız üzere imam nikahı olsun, resmi nikah olsun her ikisi de kadın haklarını korumaya yöneliktir. Gerçekten iman etmiş biri için bunlardan birini kıydırmak yani hanımına güvence vererek nikahlanmak nikahı gerçek hale getirir.

Okudunuz mu?  Allah razı olsun demenin sevabı ve fazileti

ecmain
Kadınlar kimsenin (rızası dışında) alıp satabileceği, zapt ı rapt altına alacağı insanlar değillerdir. İslamın zaten en büyük devrimi kadın hakları konusundadır. Kız çocuklarını diri diri gömen, hiç bir hak vermeyen vahşi zihniyet karşısında güneş gibi doğmuştur. Kur’an da emredilmeyen arap adetleri üzerinden konuşmak sadece kur’an devrimlerine ve Cenab-ı Hakka karşı gelmektir sadece

Okudunuz mu?  Cemre ismi islama uygun mu?

Kayıtsız Üye
Biz niwanlimla nikah kiydiq camide imam kiydi nikahi wahitsiz bu nikah sayilirmi? Imam ben niwanlim vardik bawqa kimse yok


ACİLSERVİS
Anlattığın gibiyse nişanlın seni sahte bir imamla kandırmış olabilir. İmamın cami hocası olduğunu düşünüyorsan mutlaka polise ve müftülüğe şikayet et.
Ailenin izni olmadan, resmi nikah olmadan ve şahit olmadan bir imam nikah kıymaz ve kıyamaz.

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya başlayınca aşırı üşengeçlik yapıyorum, abdest alırken yelleniyorum bu şeytandan mıdır?

kuranda imam nikahı, kuranda nikah, imam nikahi sartmi

Bu kategoride yer alan En uygun en güzel dini kız isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.