Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Bir insana beni affet demek caiz mi ?

Bir insana beni affet demek caiz mi ?

konya442
bir insana beni affet demek caiz mi ?


Cevap: bir insana beni affet demek caiz mi ?

kibrit
Caizdir. Gidip birini haksız yere dövsen, onun hakkına girmiş olursun. Önce Allahtan af dilemen lazım. Ardından o haksızlık ettiğin insandan özür dileyip "helalleşmen" gerekir. Ahirette dahi Allah affettikten sonra kul hakkına girmişsen, o kişiler hakkını helal etmeden Cennete giremezsin. 4

Okudunuz mu?  Abdest nedir? Kısaca

" Bir kimse Peygamberlerin yaptığı ibadetleri yapsa fakat üzerinde bir kuruş kul hakkı bulunsa, bu bir kuruşu ödemedikçe Cennete giremez."


Cevap: bir insana beni affet demek caiz mi ?

Kapsül2
Kibrit kardeşim çok doğru söylüyor bence de caizdir çünkü kul hakkı diye bir şey var.Kul hakkını bırakmamak ıcın o insanla helallesmek gerekir ki kul hakkını bitirelim.

Okudunuz mu?  Arabayla köpek ezdim , ağır bir mebali var mıdır?

Yorum: Bir insana beni affet demek caiz mi ?

Kayıtsız Üye
selamunaleykum,nasil cennete giremez? insanlari ümitsizlige sevk etmeyin gözlerinizi seveyim! ALLAH bir kulunu severse,diger kulun helal etmesi için o kula hayirli seyler verebilir diyen de vardi galiba?


beni affet demekle, BENİ AFFET DEMEKLE, beni affettinmi nedemek

Bu kategoride yer alan Torpilin Tam Hükmüyle İlgili Kaynak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insana beni affet demek caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.