Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Ayetlerin Türkçe meali ile namaz kılınır mı,kılınmazsa nedeni nedir?

Ayetlerin Türkçe meali ile namaz kılınır mı,kılınmazsa nedeni nedir?

Kayıtsız Üye
türkçe namaz kılınırmı neden


Cevap: Ayetlerin Türkçe meali ile namaz kılınır mı,kılınmazsa nedeni nedir?

muvahhidim
Namaz ibadeti Türkçe yapılmaya kalkışıldığı takdirde bu bütünlük bozulur, cemaatle namaz ulusal hale gelir, başka uluslardan olan Müslümanlar ona katılamazlar. Çünkü onlara göre "bu namaz sahih değildir, Türkçe okuyan imamın arkasında namaz kılınamaz". Türk Müslüman da başka dilde Kur’ân okuyarak namaz kılan imama uymaz; çünkü buna göre de namazda Türkçe okumak gereklidir. Görülüyor ki ibadet dili ulusal hale getirilince ümmet birliği bozulmakta, cemaat ruhu ve şuuru zedelenmektedir.

Okudunuz mu?  Kaza namazı ile ilgili ayetler

Hayrettin Karaman


türkçe namaz kılınır mı, namaz türkçe kılınırmı, turkce namaz kılınırmi

Bu kategoride yer alan Kerahat vaktinde tahiyyetül mescid namazı kılınırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetlerin Türkçe meali ile namaz kılınır mı,kılınmazsa nedeni nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.