Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu

Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu

-=tomorrow
Yatsı namazında ilk sünnet kılınmasa namaz kabul olurmu
selamun aleyküm kardeşlerim konu başlığından da gördünüz genede yazayım yatsı namazının ilk 4 sünneti kılınmasa da namaz kabul olurmu


Yorum: Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu

kastamonu37
Sadece farzı kılmak da olur ama kabul eden Allah tam da kılsan o bilir bunu. Ben şöyle biliyorum kişinin ahirette kılmadığı farz namazlar karşılığı sünnetlerden alınacak.

Okudunuz mu?  Dualarımın kabul olacağına inanamıyorum ?

Yorum: Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu

mum
Yatsı ve ikindi namazlarından önce kılınan dört rekat sünnet, gayri-müekkededir.
Peygamberimiz bazen kılmış bazen kılmamıştır, Kılan sevap kazanır, kılmayan, günahkar olmaz.


Yorum: Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Hocam benim de kaza namazlarım olduğu için sünnet namazları kılmıyorum. Onun yerine bazen 2 kaza namazı bazen 5 kaza namazı kılıyorum gün içinde (bazen ise hiç, sadece farzları kılıyorum). Bu durumda günaha girer miyim ? Çünkü borçlarımı ödemek için sünnetleri terk ediyorum fakat bazen borçları da kılmıyorum, yani her ikisi de kalıyor. Günah mıdır ?
Bilerek sünnet namazını terk etmek günah mı ? Hesabı sorulur mu ?

Okudunuz mu?  Kulak çınlamasının cinlerle alkası var mı

mum
Kaza kılmak için Sünnetleri terk edebilirsiniz. lakin bütün boş vakitler’ınızde kaza namazı kılmalısınız sadace sünnetler yerine değil.
Hergün beş vakit farz ile birlikte üç gün, 5 gün mümkünse 10 günlük kaza kılın


Kayıtsız Üye
Hocam ben bir bayanım..kulak taşlarım benim sürekli oynuyor ilaç kullanıyorum namazdayken daha çok arttığı oluyor eğilip kalkarken böyle durumlarda sünneti kılmayıp farzı kılsam günaha girer miyim

Okudunuz mu?  Cennette Hz.Yusuf Güzelliği

muvaffak
Geçmiş olsun. Sünneti kılmamanız sizi günaha sokmaz, sünnet peygamberi takip edip onu seven, her yaptığını yapmak peşinde olan Müslümanların adetidir. Yapmamanız haram veya günah değildir. Farzları kılmanız yeterlidir.


Kayıtsız Üye
geçmiş olsun gerçi şikayetiniz sürekliyse ve ilaç kullanasıya kadar zaten yaptırmışsınızdır da, taşları yerine oturtunca fayda gören de çok oluyor. tekrar etse bile tekrar oturtmakda fayda vardır, ilaç tek başına tam bir iyilik sağlamayabilir. bir daha da yerlerinden oynamazlar inşaAllah. şikayetiniz daha önce tekrar etmişse de biliyorsunuzdur zaten, tekrar rahatsızlık vermezler inşaAllah. geçmiş olsun

Bu kategoride yer alan Recm cezası ile ilgili hadisler sahih mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet kılınmazsa namaz kabul olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.