Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:39
missa04
Abone

Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?

Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?


Cevap: Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?

maydın
Gül Çiçeği İsimleri ve anlamları

Beyaz Gül – Masumluk
Kırmızı Gül – Aşk
Pembe Gül – Gönlüm Sende
Sarı Gül – Sıcak Sevgi


Cevap: Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?

Desert Rose

Gül türleri

Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?
Gallicas Gülleri:

Bu yeni gül grubu, 1969’da ingiliz David Austin tarafından üretildiğinden bazen "David Austin gülleri" olarak da adlandırılmıştır. Bu güller, Eski ve Modern güllerin en iyi özelliklerini birleştirme çabasının bir ürünüdür aslında. David Austin’in amacı, Modern güller gibi yılda birkaç kez çiçek açabilen türlerle Eski güllerin (Antique Roses) klasik formlarını ve kokularını birleştirebilmekti. Çok bilinen ingiliz Güllerinden bazıları Abraham Darby, Graham Thomas,Heritage ve Mary Rose’dur . Klasik Roman ve Yunan zamanlarından beri yetiştirilmektedir.Bu güllerin yetiştirildiği alanlar Türkiyenin içlerinden Fransa’ya kadar uzanan bölgede bulunmaktadır.
Cardinal de Richelieu, James Mason, La Belle Sultane ,Sürpasse Tout olarak çeşitlendirilir.

Okudunuz mu?  Sosyal medya hesaplarında sahte isim kullanmak



Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir?
Floribunda’lar:
Bu tür güller, Hybrid tea ile POlyantha’ların çaprazlanması sonucu 1900’lu yılların başlarında üretilmişlerdir. Floribunda’lar her dalda bir tek çiçek veren Hybrid Tea’lerin aksine aynı dal üzerinde birçok çiçek açabilirler. Bu tür, Hybrid Tea’lere oranla dah kısadırlar ama daha fazla çiçek açarlar; bu da onlara, bahçe çiçeği ve peyzaj unsuru olma yolunda avantaj sağlar. Fakat, Floribündaların bir özellliği de fazla kokulu olmamalarıdır.

Okudunuz mu?  Günlük zikir yapmak istiyorum ama bi programım yok



Goncaların gruplaşması:

Floribunda’lar bazen tek bir dalda birkaç çiçek birden açabilirler. Bu durumda, çiçeğin kalitesini arttırmak için, maksimum çiçek sayısını amaçlamak yerine, en ortadaki iri goncayı koparıp atın ki kalan goncalar "eşit oranda" gelişebilsinler. Bu da geniş bir "çiçek yumağı"nı getirecektir sonunda.Floribunda’lar bundan hoşlanırlar. Eğer, böyle bir yumaktaki çiçeklerden bir veya birkaçı solamya başlarsa, sadece ölmekte olanları koparıp diğerlerini öylece bırakabilirsiniz; yeni goncalar verecektir gülünüz. Goncaların tümü de tamamen açıldığında da artık kesme vakti gelmiştir demektir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin babasının annesinin adı nedir ?



Mavi Güller:
Yapılan tüm çalışmalara rağmen, henüz mavi gül üretilemedi. Bazı güller,"mavi gül" olarak tanıtılmaktadır ama gerçekte bu güller lavanta rengi veya benzeri renktedirler. Lavanta rengi güller hem yetiştirilmesi çok zor olan hem de hastalığa karşı dayanıksız güllerdir. Maviye yakın olan güllerin bazıları Blue Girl, Blue Jay ve Reine de Violettes’dir. Cardinale de Richalieu and Veilchenblau, işe mora daha yakın iki güldür. Genetik bilimi, henüz, gerçek mavi rengi bulamadı. Ancak, ilk mavi gulu üretebilmek için genlerle daha fazla uğraşmak gereksede Amerikalı bilim adamları ,kanser ve Alzheimer üzerine araştırma yaparken ,tesadüfen mavi gül yetiştirmişti.Doğal yolla elde edilen ilk mavi gül 2004 Haziran AYI sonu itibariyle Amerikada tanıtıldı.Mavi renk bir karaciğer enziminin güle uygulanması sonucu elde ediliyor…

Okudunuz mu?  Cennete sualsiz girmek


KIRMIZI-beyaz "Türkiyem" Gulu:

Yalava’daki Atatürk Bahçe Kültürleri AraŞtırma Merkez Ensititüsü’nde 13 yıl süren çalışma sonucu KIRMIZI-beyaz gül üretildi.Dünyada eşi bulunmayan bu güle Türk bayrağının rengini taşıdığı için "Türkiyem" adı verildi.Sadece Yalovada üretilen bu KIRMIZI beyaz gül tescil edildiĞinde tüm dünyada "Türkiyem" adıyla tanınacak.

Okudunuz mu?  Lâ havle demekte bir sakınca varmıdır


Meilland Gülleri :

Meilland Gülleri sahip oldukları özellikleri ile son derece kullanışlı ve peyzaj açısından görsel güzellik sunan türlerdir. Bu güller çiçeklenme süresi çok uzun olan ve bazı türlerinde dört mevsim gül açan bitkilerdir. Form olarak sürünüçü, çalı ve ağaççık formunda olanlar vardır. Ağaç ve Peyzaj A.Ş. bir Fransız markası Meilland Gülleri’nin Türkiye distribütörlüğünü üstlenmiştir. Bu kapsamda Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Adapazarı / Pamukova’da 50.000 m2’lik bir alanda bu güllerin üretimini yapmaktadır. Ağaç A.Ş satış noktalarında üretimini yapılan bu güller satışa sunulmakta olup 2004 üretim hedefi 180.000 adettir.

Okudunuz mu?  Mutezile mezhebinin 5 temel esası


Andrelenotre Gülleri :

1996 da üretilen bu gül "Meilland" gülleri türüne girmektedir.Şuan bu güller hakkında elimizde detaylı açıklama yapabileceğimiz bir birikim yoktu. çalışmalarımız sürüyor.gerekli bilgiler toplandığı zaman burada yayınlanacaktır.


Terraçotta Gülleri :

1800 lu yıllarda Hollanda’da üretilen bu gül "Hollanda" gülleri türüne girmektedir.Şuan bu güller hakkında elimizde detaylı açıklama yapabileceğimiz bir birikim yoktur. çalışmalarımız sürüyor.gerekli bilgiler toplandığı zaman burada yayınlanacaktır.

Okudunuz mu?  Baş örtüsü Sünnet Mi Yoksa Farzmıdır


ISPARTA Gülleri :

Isparta ile gülün vuslati 1880 li yıllara kadar uzanır.Yağ gülünü Anadoluya 1870 li yılların başında Bulgaristandan gelen göçmenler getirir.Isparta da yağ gulu üretimi ise Anadolu’ya gelişinden 18 yıl sonra başlar.Gül Isparta’ya yaklaşık 150 yıl önce Yalvaç’tan Isparta’ya gelip yerleşen Müftüzade ismail Efendi tarafından dikilir

Okudunuz mu?  Dinimi imanımı kaybetmek istemiyorum


Chaçok Gülleri :

1840 li yıllarda çıkan bu güllerin turu ve çeşitleri bilinmemektedir.Şuan bu güller hakkında elimizde detaylı açıklama yapabileceğimiz bir birikim yoktur. çalışmalarımız sürüyor.gerekli bilgiler toplandığı zaman burada yayınlanacaktır.


Clüny Gülleri :

1996 da üretilen bu gül "Meilland" gülleri türüne girmektedir.Şuan bu güller hakkında elimizde detaylı açıklama yapabileceğimiz bir birikim yoktu. çalışmalarımız sürüyor.gerekli bilgiler toplandığı zaman burada yayınlanacaktır.

Okudunuz mu?  Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı


Türk Gülleri :

Osmanlı döneminde Anadolu’da yetiştirilen katmerli "Türk Gulu’nun tohumları 16,Yüzyılda Avrupaya kaçırılmıştı. Turu ortadan kalkan "Türk Gulu’ne 4 asır sonra yeniden rastlandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr.Şevket Alp izini 2 yıl sürdüğü gulu Van’da buldu. Gül Bostanıcı Beldesi’nde bir mezarlıkta bulundu.NESLi tükenmek üzere olan bu Güller koruma altına alınıyor. Merkez Müdürü Dr. Şevket Alp, 4 aydır yaptığı çalışma sonunda, kentte yetişen 8 çeşit gülden sadece Van, Muhammed ve Misk çeşitlerine rastlandığını, diğerlerinin yok olduğunu söyledi. Alp, ev ve bahçeleri dolaşarak Van güllerinin izini aradı.
alıntı.

Okudunuz mu?  Allahumme ente Rabbi laila he illa ente Halaktani ve ente abdüke ve ene ala ahdike

gül çeşitleri ve isimleri, gül isimleri nelerdir, gül çeşitleri isimleri

Bu kategoride yer alan Eski çağlara ait insan bitki hayvan resim ve fosilleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gül çeşitlerinin isimleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.