Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:45
missa7-2
Abone

Erken uyumak için dualar

Erken uyumak için dualar

Kayıtsız Üye
Erken uyumak için dualar lazım yardımcı olur musunuz Erken uyuyabilmek için bir dua örneği verir misiniz ?


Cevap: erken uyumak için dualar

Fetva Meclisi
Zeyd ibni Sabit’den RadıyAllahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:"Bana isabet eden uykusuzluktan Resûlüllah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e şikâyet ettim de, bana dedi ki şöyle şöyle:"Allâhümme ğâiretu’n-nücûmu ve hedeeti’l-uyûnu ve ente hayyu’n-kayyûmun. Lâ te’huzuke sinetün ve lâ nevmün. Yâ hayyu yâ kayyûmu, eh d i’leylî ve enim aynî."
(Allah’ım, yıldızlar battı, gözler uyudu. Sen ise Hayy’sın , Kayyûm’sun, Seni ne uyku tutar, ne de dalgınlık. Ey Hayy ve Kayyûm (Allah)! Gecemi sakin yap ve gözümü uyut)" Ben bunu söyledim de, Azız ve Yüce olan Allah, içinde bulunduğum şeyi (sıkıntı ve uykusuzluğu giderdi.)

Okudunuz mu?  Uyuşturucu ile ilgili ayet ve açıklaması

270 Muhammed ibni Yahya ibni Habbân’dan rivayet edildiğine göre, "Halid ibni Velîd’e (RadıyAllahu Anh) uykusuzluk isabet etti de bunu Peygamber SaîlAllahu Aleyhi ve Sellem’e şikâyet etti. Peygamber de ona, uyuyacağı zaman, Allah’ın gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve onların hazır bulunmalarından Allah’ın Kur’anına sığınmasını emretti." Bu hadîs Mürsel’dir ve Muhammed ibni Yahya tâbiîdir. 271- Büreyde’den (RadıyAllahu Anh) zayıf bîr isnadla rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:"Halid ibni Velid, Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e şikâyette bulunup dedi ki: Yâ ResûlAllah, uykusuzluktan gece uyuyamıyorum? Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: Yatağına girdiğin zaman şöyle söyle:"Allâhümme rabbe’s-semâvâtisseb’i ve mâ ezallet ve rabbe’l-arezîne ve mâ ekallet, ve rabbe’ş-şeyâtîni ve mâ edallet, kün lî çâren min şerri halkıke küllihim cemî’an en yefruta aleyye ehadün minhüm ve en yebgiye aleyye. Azze câruke ve ceîle senâüke ve la ilahe gayruke ve lâ ilahe illâ ente."
(Ey yedi göğün ve gölgelendirdiklerinin Rabbı olan, bütün yer küresinin ve taşıdıklarının Rabbı olan, Şeytanların ve saptırdıklarının Rabbı olan Allah’ım! Bütün yaratıklarının kötülüğünden beni koru ki, onlardan hiç biri bana taşkınlık yapmasın ve zulüm etmesin. Sana iltica eden kurtulmuştur. Senin sıfatların yücedir ve Senden başka ilâh yoktur, ilâh olarak ancak Sen varsın) Geceleyin Uykudan Uyanıpta Sonra Tekrar Uyumak İsteyenin Okuyacağı Dualar

Okudunuz mu?  Salat-ı Tefriciye Den Sonra Okunacak Dua Nedir ?

Bil ki, gece uykudan uyanan iki durumda olur: Birincisi, artık bundan sonra uyuyamaz. Böyle bir kimsenin zikirlerini kitabın başında anlattık. İkincisi, uyandıktan sonra uyumak isteyen kimsedir. İşte bu kimse için, uyku kendisini bastırmcaya kadar Allah Tealâ’yi zikretmek müsta-habdır. buna dair çok zikirler nakledilegelmiştir. Bunlardan bir kısmını daha önceki bölümde (35-40 sayılı hadîslerle) belirtmiştik. Buharî’nin sa-hîh’inde rivayet ettiğimiz şu hadîsler bunlardandır:
264- Ubâde ibni’s-Sâmit’den (RadıyAllahu Anh) rivayet edildiğine göre, Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:
"Kim gece uykudan uyanır da:
"Lâ ilahe illâllâhu vahdehû lâ şerîke îehu, Lehu’î-müîkü ve îehu’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr. Ve’1-hamdü lillâhi ve sübhânellâhi ve. lâ ilahe illâllâhu vallâhu ekber, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ bilîâh."
(Allah’dan başka ilâh yoktur, yalnız O vardır, O’mın ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamd da O’nadır. O, her şeye kadirdir. Hamd Allah’a mahsustur, Allah her noksan şeydan münezzehtir, ÂUah’dan başka ilâh yoktur. Allah her şeyden büyüktür. İbâdetlere güç yetirmek ve kötülüklerde» korunmak, ancak Allah’ım kudret ve kuvveti iledir) der ve sonra: "Allahümmeğfirli (Allah’ım besii bağışla) derse, yaftud daâ yaparsa, emin
için kabul olunur. Kalkar abdest alır da namaz kılarsa, namazı kabul olunur."
265- Hazreti Aişe’den (RadıyAllahu Anha) Sahih bir isnadla rivayet edildiğine göre, demiştir ki: "Resûlüllah SallAllahu Aleyhi ve Seilem gece uykudan uyanınca şöyle derdi:
"Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke, Allâhümmeğfiruke lizenbî, ve es’elü-kerahmeteke. Allâhümmezidnîilmen velâ tüziğkalbîba’deizhedeytenî ve heb lî min ledünke rahmeten inneke ente’l-vehhâb."
(Senden başka ilâh yoktur. Seni noksanlardan tenzih ederim. Allah’ım, günahım için Senden mağfiret dilerim ve Senin rahmetini isterim. Al-Iah’ım, bana ilim artır ve bana hidâyet verdikten sonra kalbimi kaydırma. Katından bana rahmet bağışla; muhakkak ki Sen çok bağışlayansın)"
266- Hazreti Aişe’den (RadıyAllahu Anha) rivayet edildiğine göre, Resûlüllah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’i kasdederek demiştir ki; geceleyin uykudan uyandığı zaman şöyle derdi:
"Lâ ilahe illâllâhu’l-vâhidü’l-kahhâr. Rabbü’s-semâvâti ve’1-arzı ve mâ beynehumâ el-azîzü’1-ğaffâr."
(Semâvat ve arzın Rabbı olan, her şeye galib bulunan yalnız bir Allah’dan başka ilâh yoktur. Azîz ve Gaffar olan Allah, Semâvat ve arz arasında onların da Rabbıdır)"
267- Ebû Hüreyre’den (Radıyalllahu Anh) zayıf bir isnadla rivayet edildiğine göre, Resûlüllah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in şöyle dediğini işit-miştir:
"Azîz ve Yüce olan Allah, müslüman kuluna gece uykusundan canım geri verir de» kul teşbih yaparsa (Süöhâneİlah, derse). Aiîah’dan mağfiret dilerse (Estağfirullah, derse) ve Allah’a duâ ederse, ondan kabul ol-
nur."
268- îyi bir isnadla Ebû Hüreyre’den (RadıyAllahu Anh) rivayet edil-diğine göre, demiştir ki, Resûlüllah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
"Sizden biriniz gece yatağından kalkar da sonra o yatağa (yatmak üzere) dönerse, o yatağı eteğinin ucu ile üç defa çırpsın; çünkü insan bilmez ki, kendisinden sonra yerine geçen nedir. Yatınca da şöyle desin:
"Bismikellâhümme vada’tü cenbî ve bike erfa’uhû. İn Emsekte nefsî ferhamhâ ve in rededtehâ fahfezhâ bimâ tahfezu bihîibâdeke’s-satihîn."
(Allah’ım, Senin adınla yanım üzere yattım. Onu Senin kuvvetinle kaldırırım. Eğer benim canımı alırsan, ona rahmet et ve eğer onu geri verirsen (uyandırırsan), salih kullarını koruduğun gibi onu koru."
Ebû’d-Derda’dan nakledildiğine göre, Kendisi gece ortasında uykudan kalktığı zaman şöyle derdi:"Gözler uyudu, yıldızlar battı; sen ise Allah’ım, Hayy’sın, Kayyüm’-sun (Hayat sahibisin her şeyi tedbir ve idare edensin)."Uyku duaları, uyku için dua, uyuyabilmek için dua, gece uyuyabilme duası, uyuyamayanlar için dualar, uyku duaları ara, uyku duaları oku

Okudunuz mu?  Yemek yiyene neden selam verilmez?

Cevap: Erken uyumak için dualar

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun içimizi ferahlattiniz


uyumak için dua, erken uyumak için dua, uyuyabilmek için dua

Bu kategoride yer alan Dalga geçmek gıybet olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erken uyumak için dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.