Anasayfa
20 Haziran 2022, 23:52
sizden91
Abone

4444 salatı tefriciye

4444 salatı tefriciye

ekodenge1
4444 salatı tefriciye içinden sezsiz okunurmu yoksa namazdaki gibi kendimizin duyacagı kadar seslimi okunur şimdiden ALLAH razı olsun


Cevap: 4444 salatı tefriciye

islamyolu
Namazdaki gibi kendin işitecegin gibi okuman lazım. Harflerin çıkış yerlerini telaffuz etmen lazım.


Cevap: 4444 salatı tefriciye

ekodenge1
ALLAH razı olsun senden inşAllah kardeşim ben yeni arabça ögrenmeye başladım ama çok üzülüyorum senin tanıdıgın ehli olan benim yerime okuyabilecek tanıdıgın kimse varmı ben ögrenene kadar

Okudunuz mu?  Ashabtan veya evliyadan evlenmemiş olanlar var mı?

Cevap: 4444 salatı tefriciye

ekodenge1
bana yardımcı olacak kimse yokmu


Ercan
Başkasına niye okutuyorsun kardeşim. Sen oku. Hem 4444 defa yada farklı sayılarda okunmalı diye bir şart yoktur. Bu konuda herhangi bir hadis de bulunmamaktadır. Dilediğin kadar okuyabilirsin.

Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek.

Anlamı:

Ya Rab! Efendimiz Muhammed’e tam ve mükemmel bir salat ve selam eyle. O Nebi ki, onun yüzü suyu hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar dağılır, ihtiyaçlar karşılanır, arzulara ve güzel akıbetlere erişilir, bulutlardan yağmur dökülür… Onun âline ve ashabına da salât ve selam eyle ya Rab! Her an, her nefeste ve senin bildiklerinin sayısınca.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde niyet ne zaman edilir

muvahhidim
Dua ve ezkarını dilediğin kadar ve dilediğin şekilde okuyabilirsin bunun hiçbir sakıncası da yoktur..


ekodenge1
ALLAH razı olsun dostlar kuran ögrenmem zaman alıcak oyuzden düz okudum zaten o yuzden sordum


Kayıtsız Üye
Sa Yüce Allah bütün insanları ayrı ayrı ve en mükemmel yaratmıştır peygamberimiz ise bizden çok üstün kulluk yapmış ve Allah katında çok üstün mertebeye sahiptir.sizin bir yazınızda peygamberin yüzü suyu hürmetine dua edilmez yazıyordu bu duada ise bütün yaratilanlarin peygamberimizin hatırına riziklanip yaşadığı anlatılıyor diğer yazinizla bu çelişiyor hangisi doğru dua Allah ve kul arasinda deilmi peygamberimiz nie aracı yapiliyor Fetih süresinde ”şüphesiz biz seni bir şahit,bir müjdecisi ve bir uyarıcı olarak gonderdik.”demiyor mu Allah bütün herşey peygamberimizin hürmetine ise Allah bizi niye yarattı acil cevap bekliyorum sizden teşekkürler

Okudunuz mu?  Zina yapmış kişinin bakire biriyle evlenmesi haram mıdır ?

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim, bu site Türkiye’nin en büyük dini forumudur. Forumdan maksat içerisinde yüzbinlerce insanın bilgileri ve fikirleri de mevcuttur. Yöneticilerden başka kimsenin beyanları bizi bağlamaz kaldı ki yöneticilerde sonuçta insandır ve hata yapabilirler. Sorduğun soruya gelince, bu duada bir aracı değil, peygamber aleyhisselamın Allah katındaki değeri ve salih amelleri hürmetine denmektedir. Bu konuda bazı ihtilaflar olsa da ehli sünnetin en sahih görüşüne göre bu şekilde dua etmek caizdir.

Okudunuz mu?  Öğretmenlerin öğrencilere bakması

– Duada büyükleri vesile yapmak caizdir. Özellikle peygamberleri ve Peygamberimizi (asm) vesilesi yapmak, duanın kabulüne vesiledir. Nitekim ayette,

– Allah ve melekleri, Peygambere çok salavât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.
buyurularak, bu hususa işaret edilmektedir.

Okudunuz mu?  Bir Bayanın zihinsel engelli birine yardım amçlı vs.dokunması haram mı?

– Ayrıca, Hz. Enes (r.a)’tan gelen bir hadiste de Efendimize (asm) getirilen salavatın önemine dikkat çekilerek şöyle buyurulmaktadır:

– Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir.
Bu sebeple duada peygamberler ve fazilet sahibi büyük kişiler, dinen mukaddes sayılanları, sahabeler ve velileri vesile yapılarak, Allah’tan bunların hatırına bir şey istenebilir.

Okudunuz mu?  Üzerinde hadis yazan kağıt

– Yalnız günümüzde yapıldığı gibi, türbelerin başına varıp, mum yakmak, tel, çaput, ip bağlamak caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm.. Ben bişey sormak istiyorum. Bir niyet için salaten tefriciye ye başladım. Önce namazını kılıp niyet ettim. Fakat namazdan sonra söylenicek olan tövbe istiğfarları söylemedim ve başladım. Kendim okumamla birlikte bir başkasına da okuttum. 1200 tane olunca niyetim oldu. Sonra o niyetim olduğu için yarım bıraktım. Tekrar başlamam gerekir mi. Ve abdestli olmak zorunlu mudur bunun için, çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Namazda Fatiha'dan sonra okunan dualar

Ensar
Ve aleyküm selam, Tefriciye okumanızı kaldığınız yer neresiyse ordan devam edebilirsiniz. Abdestli olmanız sizin için daha hayırlıdır ancak abdestsiz de okuya bilirsiniz.


4444 salatı tefriciye, salatı tefriciye mumsema, 4444

Bu kategoride yer alan İslâmi İlimler Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

4444 salatı tefriciye Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.