Anasayfa
15 Ocak 2023, 23:22
hakkinda
Yönetici

Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
Kabe iamamı Sudeysinin yaşam öyküsü hakkında eğitici bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Fetva Meclisi
Şeyh Abdurrahmanın tüm ismi Abdurrahman bin Abdul Aziz bin Abdullah bin Muhammed bin Abdul Aziz bin Muhammed bin Abdullah’dır. Künyesi „es sudeys Anzah’dan gelen tanınmış bir kabileden gelen atalarindan gelir.
Şeyh Sudais 1382’de (Miladi: 1962/3) Riyad’da doğdu. 12 yaşında iken Şeyh Abdurrahman al Faryan’ın imamlık yaptığı camide hafız oldu. Öğretmenlerinin arasinda Şeyh Muhammed Ali Hussan, Şeyh Muhammed Abdul Majid Zakir ve başka ünlü alimlerde vardır.
Şeyh Abdurrahman Riyad’da büyüdü ve `Mathna bin Hartha` ilk okulu ve Scientific Academy of Riyad’a (Riyad Fen Akademisi) gitti. Ordada Şeyh Abdullah Munaif ve Şeyh Abdullah bin Abdurrahman al Tawayjari gibi alimlerden ders aldı.
Dr. Abdurrahman bu Akademiden 1389 (1969) yılında takdir ile mezun olup Şeriat Koleji ne devam etti. Burada ders aldığı alimlerin arasında şu alimler vardır :
Şeyh Saleh Ali Nasir (Rahimullah)
Şeyh Abdullah bin Abdurrahman bin Cibrain.
Şeyh Abdul Aziz el Şeyh (Suudi-Arabistan Büyük Müftüsü)
Şeyh Abdullah bin Abdurrahman al Duwaiş.
Şeyh Ahmed bin Ai Mubaraki.
Buradan sonra Şeyh al Allam Abdul Razzaq Afifi camisinin İmam-Hatibi oldu ve ayrıca
Imam al Dawa Al Almy akademisinde ders vermeye başladı. (1984) senesinde Mekke Mescid-i Haram’ın (Kabe’nin) İmam-Hatibi oldu.
İlk olarak (24.05.1984)’de sabah namazını kıldırdı.
İlk hutbesini 15 Ramazan (15.06.1984)’de verdi.
Aynı yılda Dr. Abdurrahman Imam Muhammed Bin Saud üniversitesinin Şeriat akademisinde mastırını takdir ile bitirdi.
(1996) Mekke’nin Ümmül Kura üniversitesinde asistan olarak görev aldi ve yine takdir ile doktorasını bitirdi.
Buradan sonra Ümmül Kura üniversitesinde Ögretim görevlisi olarak görev aldi ve hala orda devam ediyor

Okudunuz mu?  Şüheda Anlamı ve Hakkında Bilgiler

Anasının bedduası Sudeys

Sudeys’i dinlediniz mi hiç? Kabe’nin imamı Sudeys’i. Ne güzel bir tecelli imiş o!

Sudeys akşam namazını kıldırıyor, Sudeys yatsı namazını… Sudeys tekbir getiriyor, Sudeys euzu besmele çekiyor, Sudeys Fatiha okuyor. Sudeys Fatiha okurken susabiliyorum sadece. Sudeys Fatiha okurken ağlıyorum. Sudeys Fatiha okurken kalbi titremeyen bizden olabilir mi? Sudeys anlamını da söylüyor sanki Fatiha’nın. Ağlıyor Sudeys. ‘İyyake na’büdü ve iyyake nesteiyn’ ayetine hıçkırıkları karışıyor Sudeys’in: Yalnız Sana ibadet eder, yalnız Senden yardım dileriz. Bir adım daha gitse yanacak sanki. Kâbe’nin imamı Sudeys.
Kâbe’nin imamı Sudeys
22 yaşındaydı henüz Kâbe’ye imam olduğunda. 1984’ün Şubat’ıydı. İlk kıldırdığı namaz, sabah namazıydı. Heyecanlanmış olmalı elbet. 27 yıl geçmiş aradan, 27 yıldır Kâbe’de namaz kıldırıyor Sudeys hep aynı aşkla. 27 yıldır namaz kıldırırken inancını tazeliyor ümmetin.
Anacığının bedduası Sudeys
Umreden gelen babam anlatıyor. Sudeys, kendisine, nasıl Kâbe’ye imam olduğunu soranlara: Ben anamın bedduasıyım diyormuş. Kâbe’nin imamı bir anne bedduası; ama nasıl yani? Merak etmez mi insan? Merak etmiş bunu duyan insanlar da. Sormuşlar Sudeys’e: Ey Sudeys sen nasıl beddua olabilirsin? Sudeys anlatmış. Sudeys anlatırken yeniden annesinin ona beddua ettiği günlere gitmiş.
Kâbe’ye imam olasın Sudeys”
Sudeys küçükken yaramazlık yaptığında annesi ona kızıp Kâbe’ye imam olasın Sudeys dermiş. Bir anne bedduası Sudeys. Bir anne ne kadar kızabilirse o kadar kızmış anası, bir anne ne kadar beddua edebilirse öyle beddua etmiş. Bir ananın bedduası bile en güzel dua olmuş. Sudeys büyümüş, Sudeys Kâbe’ye imam olmuş.
Sudeys, Kâbe’nin imamı Sudeys, anasının bedduası Sudeys. Sanki hiç çocuk olmadı Sudeys, hep Kâbe imamıydı sanki. Sudeys
Sudeys Fatiha’yı okuyor, bir adım daha atsa yanacak sanki. Sudeys ‘İyyake na’büdü ve iyyake nesteıyn’ diyor, devam edemiyor. Ağlıyor. Sudeys yutkunup tekrar deniyor. Sudeys kadar güzel Fatiha okuyan var mı?

Okudunuz mu?  Safeviye Tarikatı hakkında bilgi

Cevap: Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
Sudeysinin hayatı ile ilgili verdiğinin bilgi için teşekkür ederim azda olsa öğrenmiş oldum


Yorum: Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
Her dinlediğim zaman kendimi kabe de; o muazzam atmosferde hissediyor,duygulanıyorum. O davudi ses sanki kabe ile aynileşmiş. Ne büyük bir lutuf bağışlamış rabbim ona.

Okudunuz mu?  İkrime kimdir ikrimenin hayatı hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
O kadar ovdugunuz bu imam hangi dine hizmet ediyor acaba.islamin içindeki en büyük düşman münafıklardir …ABD Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği günlerde şükürler olsun ki bugün ABD ile Suudi Arabistan dünyayı beraber yönetiyor diyor.


Kayıtsız Üye
Bir kâbe imamının bir akademisyenin bu kadar kalp gözünün kör olabileceğini öngörülen bu kadar uzaklasabilecegini görüyor ve gerçekten çok üzülüyorum. Abd nin oyunlarını görmemek için kör olmak lazım. Ama bu zat için artık diyecek bir şey kalmamış malesef. Gerçekten çok acı. Şeytana yenilmiş görünüyor.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre seferilikte cem-i takdim, cem-i tehir hakkında bilgi verir misiniz?

24530693990
Bu imamın müslüman katillerine din ve insanlık düşmanlarına hayırlı dualar ettiği haberleri İnşaAllah yanlış tercümedir.Eğer doğru ise samimi müslümanları yaralayıcı incitici bir durumdur.


Kayıtsız Üye
kabe’de canli direk arkasinda ona uyup namaz kilmak nasip oldu. insan göz yasini tutamiyor.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile olan evliliği hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Kabeye imam olsa ne yazar, suud kralina yagcilik yapip da Sisi firavununu savunan adamdan imam olmaz, arkasinda da namaz kilinmaz


Kayıtsız Üye
kabe imamı Abdurrahman Sudeys;

< İsviçre’nin Cenevre kentindeki bir camide konuşan kabe imamı Abdurrahman Sudeysi, Suudi Arabistan ve Amerika’nın dünyanın güvenliği ve istikrarı için öncülük ettğini belirterek Suudi Arabistan Kralı ile ABD Başkanı Donald Trump’a dua etmeyi de ihmal etmedi.

Okudunuz mu?  Hz. Hud'un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

"EY AMERİKA’NIN KÖLESİ"

Bu sözlerin ardından camiden ayrılmaya hazırlanan Sudeysi’ye, Cezayirli bir vatandaş, "Yemen’deki ve Katar’daki kardeşlerimizi abluka altına alırken nasıl olur da bize güvenden bahsedersiniz? Cezayir, Mısır ve Türkiye’deki darbeleri nasıl desteklediniz? Ey sarayın alimleri, siz ahiret gününde bu duruşunuzdan sorumlu tutuklacaksınız. Bugün bize laf söyleme. Size itaat yok. Ey Amerika’nın kölesi. Bizler özgürlük ve güvenliği biliyoruz. Çünkü topraklarımız özgürlük ve güvenliğin topraklarıdır." sözleriyle tepki gösterdi. >
Bir haber sitesinden alıntıdır.

Okudunuz mu?  Arapça fiil çekimleri hakkında bilgi verirmisiniz?

Yol uzun. Zaman, kısa demiş erenler..


Kayıtsız Üye
iyi araştırmak vede araştırmamız lazım evet bir konuşmasını bende dinledim arabistan ve abd dünyanın iki kutbu diye;yanlış hemd e çok yanlış kabe imamı..


sudeysi kimdir, abdurrahman es sudeys kimdir, sudeysi

Bu kategoride yer alan Tecvid ile ilgili tüm bilgiler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.