Anasayfa
23 Mart 2023, 17:27
missa
Abone

Hz.Muhammedin çocuklarla ve torunları ile ilgili anıları

Hz.Muhammedin çocuklarla ve torunları ile ilgili anıları

Kayıtsız Üye
peygamberimizin çocuk ve torun sevgisi, çocuklarla ve torunları ile ilgili anılarından birini yazar mısınız


Cevap: Hz.Muhammed (s.a.v)in çocuklarla ve torunları ile ilgili anılarından 3 tanesi

Fetva Meclisi
Peygamberimiz, çocuklarıyla da yakından ilgilenir, onlara olan sevgisini her fırsatta gösterirdi. Oğlu İbrahim, Medine’nin kenar semtinde oturan bir süt annenin yanında kalırdı. Peygamberimiz onun yanına gider, onu kucaklar, öper, koklar ve geri dönerdi. En küçük çocuğu Fatma’ydı. Fatma’yı gördüğü zaman onu sevgiyle karşılar ve alnından öperdi. Sonra da ellerinden tutup yanına oturturdu.
Torunları Hasan ve Hüseyin’i de çok severdi. Torunları, onun sırtına çıkarak binek oyunu oynarlardı. Peygamberimiz, onları omuzlarına alarak gezdirirdi. Bir gün Sevgili Peygamberimiz, namaz kılarken secdeye yatmış ve torunlarından biri gelip sırtına binmişti. Torunu sırtından kalkana kadar peygamberimiz secdeden kalkmamıştı. Bu örnekler, bize peygamberimizin, aile bireylerine sonsuz sevgi, ilgi ve şefkat gösterdiğini açıklamaktadır.


Yorum: Hz.Muhammedin çocuklarla ve torunları ile ilgili anıları

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim. Ödevim için çok yardımcı oldunuz. 😊

Okudunuz mu?  Cennet makamları nelerdir ? Firdevs en üst mevki midir ?

peygamberimizin cocuk ve torun sevgisi, hz Muhammedın cocuklarla iligili anıları, hz Muhammed torunlarına sevgisi

Bu kategoride yer alan Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildığı bilgisi kuranda hangi ayette geçmektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammedin çocuklarla ve torunları ile ilgili anıları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.