Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:15
missa6
Abone

Beslenme hakkında kompozisyon

Beslenme hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
beslenme hakkında kompozisyon bulamadım


Cevap: beslenme hakkında kompozisyon

Galus
Dengeli beslenme ile ilgili kompozisyon

DENGELİ BESLENME

İnsanın beslenme şekli ve alışkanlıkları, tamamen kendi isteği doğrultusunda değil; genelde çevre ve bulunduğu ortamın kültürüyle şekillenmektedir. İlk insanlar yaşamlarını sürdürmek amacıyla çevrelerinde ne buldularsa onunla beslenmek zorunda kaldılar. Zaman içerisinde ise, toplumlara özgü beslenme şekilleri oluştu. Beslenme ve sağlık bilimlerindeki gelişme ise, birçok yeni kavram ve tarzlar ortaya koydu. Özellikle de gelişmiş ülkelerde sağlıklı beslenme konusunda araştırmaların sürmesi ve neredeyse her gün beslenme bilimine ait yeni öneriler açıklanması artık kafaları karıştıracak hale geldi. Belki de kendi kendinize soruyorsunuz: Yeterli besleniyor muyum?, Dengeli besleniyor muyum?, Doğru besleniyor muyum?, Yoksa bunların üçü de aynı şeyi mi ifade ediyor? Hayır, bu üç kavram aynı şeyi ifade etmiyor. Yeterli beslenme; kişinin yaşamını sürdürmesi için yeteri kadar besini almasını ifade eder ama gerekenden az alındığında yetersiz beslenme; ihtiyaçtan fazla alınması halinde ise, alınan fazla besinler yağa dönüşerek depolanır. Ancak sadece yeterli beslenmek yetmez. Yeterli beslenirken dengeli beslenmeniz de gerekir.
Dengeli beslenmede; vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi tek bir besinle değil, vücudun büyümesi, yenilenmesi, ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin her birinden yeterli miktarda almak gerekir
Yeterli beslenme; kişinin yaşamını sürdürmesi için yeteri kadar besini almasını ifade eder ama gerekenden az alırsa yetersiz beslenme olur, ihtiyacından fazla alması halinde ise alınan fazla besinler yağa dönüşerek depolanır. Ancak sadece yeterli beslenmek yetmez.Yeterli beslenirken dengeli beslenmemiz gerekir.Dengeli beslenmek için vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi tek bir besinle değil vücudun büyümesi,yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin her birinden yeter miktarda almak gerekir.Bunun içinde 5 ana başlık altında toplanan her bir besin grubundan (Et grubu, Süt grubu ,Tahıl grubu, Sebze ve meyveler i… – Üye olup tamamını bilgisayarınıza kaydedebilir, üzerinde değişiklik yapabilir, yazıcı çıktısı alabilirsiniz.


sağlıklı beslenme ile ilgili kompozisyon

Bu kategoride yer alan Bazı Zayıf Hadis Örnekleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beslenme hakkında kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.