Anasayfa
19 Kasım 2023, 20:45
sizden6
Abone

Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ?

Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ?

Microsoft
Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ? Bilgi verir misiniz


Cevap: Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ?

arifselim
Allah bir görev ve sorumluluk olarak boşama hakkını erkeğe vermiştir. Bu çok hassas bir konu olduğu için çok duygusal olan kadına bunu vermemiştir. Ancak kadın nikah esnasında bir veya daha fazla talak hakkını isteyebilir ve bu talaklar ile gerektiğinde kocasını boşama hakkına sahip olabilir.

Okudunuz mu?  Oturuş şekilleri ile ilgili hadisin açıklaması

Cevap: Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ?

zxczxczxc
Bunlar vicdan ve mantıkla cevaplanacak şeyler değil mi ? Adam içiyorsa,haksız yere dövüyorsa,doğru dürüst dini emirleri uygulamıyorsa;kadın da boşar tabi. Yoksa dini afyonlaştırmış,kadını meta haline getirmiş oluruz.


Yorum: Cevap: Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ?

arifselim
Elbette zalim bir kocadan kadın boşanma hakkı vardır ama bunu kendi kendine değilde mahkeme aracılığıyla yapabilir. İslami emirlerin hiç birisinde ne kadına nede erkeğe haksızlık yoktur İslam buna izin vermemiştir.


kadın erkeği boşayabilir mi

Bu kategoride yer alan Karı-Koca arasındaki mesafeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının kocasını boşama hakkı var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.