Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:45
sizden01
Abone

Namazdan sonra dua ve tesbih

Namazdan sonra dua ve tesbih

xmonte
S.a Din kardeşlerim;

Bugün tövbe konusunu araştırırken aşağıdaki bilgiye rasladım. Biz camide cemaat ile namaz kılarken aşağıdaki kaynakta bahsedilen şekilden biraz farklı dualar yapıyoruz. Acaba yanlışmı yapıyoruz. yardımlarınız için Allah c.c razı olsun.

Sual: Namaz bittikten sonra neler yapılır?
CEVAP
Yalnız kılmış olan veya imamla kılan kimse, selamın akabinde, (Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram) der.

Okudunuz mu?  Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım?

Bundan sonra, 3 kere (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh) der. Buna istiğfar duası denir.

Sonra Âyet-el-kürsi okunur, 33 kere (SübhanAllah), 33 kere (Elhamdülillah) ve 33 kere (Allahü ekber) denir. Bir kere (La ilahe illAllahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir) denir. Bunların arasına başka dualar karıştırmak bid’at olur.

Okudunuz mu?  Allah beni affedermi

Sonra eller kaldırılıp dua edilir. Duadan sonra âmin denir ve eller yüze sürülür. Hadis-i şerifte, (Beş vakit farz namazdan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. Ama dua, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalı. Duayı yalnız namazlardan sonra veya belli zamanlarda yapmak ve belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi şuursuzca dua etmek mekruhtur.
Kaynak: Dinimizislam

Okudunuz mu?  Vücut geliştirme sporu ve dinimizde heybetlilik

Bizim cami de önce 3 defa Estağfirullahelazim ellezi okunuyor. Sonra Allahümme entesselamü okunuyor. Sonra ala resulune salavat. SübhanAllahi velhamdülillahi ve la ilahe illAllahu vAllahu ekber vela havle vela kuvvete illabillahülaleyül azim diyoruz ve ayetel kürsiyi okuyup tesbihe geçiyoruz.


Cevap: Namazdan sonra dua ve tesbih

bonasera
Bu alıntıyı nerden yaptığını bilmiyorum fakat hadisi şeriflere baktığında rüku ve secde esnasında bile peygamber efendimizin değişik duaları ettiğini görürsün. Dua da zikir de kul ile Allah arasındadır. şu kalıpta yaparsın bunun dışına çıkamazsın denilecek bir mevzu değildir. Allahtan bir şeyi isterken o istediğin şeyi illa ki arapçasını öğrenip isteyeceksin gibi bir zorunluluk yok. Aksine kalbi bir mevzuda anlamını bilmediğin bir şekilde ezbere arapça kuru kuru dua edeceğine tevbe edeceğine kalbini vererek tevbe etmen ve dua etmen daha iyidir. Bunun dışındaki olmaz mantığı Allah haşa Arapçadan başka bir dil bilmiyor mu sorusunu akla getirir. Fakat dua ve tevbe olayı farz olan namazla karıştırılmamalıdır. Türkçe namaz kılmaktan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine inanmak doğru mu? fala girer mi ?

Cevap: Namazdan sonra dua ve tesbih

xmonte
Sevgili kardeşim;

Yanıt için Allah cc razı olsun. Lakin sorumdan biraz uzaklaşarak cevap yazmışsın. Cevabın pek tatmin edici değil. Sağlık olsun ayrıca kaynak yukarıda yazıyor sanırım gözünden kaçtı.


Cevap: Namazdan sonra dua ve tesbih

Kayıtsız Üye
gerçekten teşekkür ederim Allah ım emeğinizi boş çevirmesin

Okudunuz mu?  Arkadaşımın Öğretmeni Peygamber Olduğunu İddia Ediyor

namazdan sonra dua, tesbih çekmeden önce okunan dua, tesbih çekmeden önce okunacak dua

Bu kategoride yer alan Keşke Daha Önce yaşasaydım Demek İsyana girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan sonra dua ve tesbih Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.