Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:11
missa6
Abone

Livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır?

Livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır?

Ajda
Erkek Erkeğe İlişkiye Girmek Niye Günahtır ? ALLAH bunu neden yasaklamıştır ?


Cevap: livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır?

Desert Rose
Sapık ilişkiler

Cenab-ı Hak, insanın doğumundan ölümüne kadar bütün safhalarda, nasıl yaşayacağını, neleri yapacağını neleri yapmayacağını insanlara bildirmiş. Bunlara uyan dünya ve ahırette rahat eder. Etmeyen, dünyasını da ahıretini de zindan eder.
Hayatın bir gerçeği olan cinsi beraberliğin de nasıl olması lazım geldiğini bildirmiş. Bunun meşru yolunu göstermiş. Meşru olmayan yolları ve zararlarını bildirmiş. Meşru olmayan yola, cinsi sapıklığa kayan kendine de toplumu da zarar verir.
Aile hayatını yok eden, sapık bir ilişki olan livatayı (Homoseksüellik), günümüzde kendini bilmez inançsız küçük bir azınlık meşrulaştırmaya çalışıyor. Avrupa’da bilhassa İngiltere’de çok yaygın olan bu cinsi sapıklıklığa, birçok Batı ülkesinde resmen müsaade edildi. Geçenlerde, ABD yüksek mahkemesi de, aldığı bir kararla homoseksüelliği suç olmaktan çıkardı.

Halklarda ve devletlerde böyle değişiklikler olurken, Kilise de bu cinsi sapıklık kervanına katıldı. Amerikan Anglikan Kilisesi tarihinde ilk kez homoseksüel olduğunu açıklayan bir papazı New Hampshire Piskoposluğu’na atadı. 2.1 milyon üyeli Amerikan Episkopal Kilisesi, son yıllarda homoseksüellere karşı giderek daha hoşgörülü bir yaklaşım sergiliyor. Anglikan Hıristiyanlığı Büyük Britanya’nın resmi dinidir. İngiliz göçmenlerin yerleştiği ABD, Kanada, Avustralya ve diğer ülkelerde bu Protestan mezhebi Episkopal Kilisesi adını taşıyor.
Yeri gelmişken bu iğreç işe dinimizin bakışını da bildireyim:

Okudunuz mu?  Cumartesi günü saç traşı olmak uğursuzluk getirmesi

Lût aleyhisselâmın kavminden önce hiçbir kavmin işlemediği bu çirkin ve iğrenç fiil hakkında Kur’ân-ı kerîmin Enbiyâ sûresi 74. âyetinde meâlen; Habîs iştir. buyurulmuştur. Peygamber Efendimiz de, Lût kavminin işini (livata) yapan mel’ûndur. Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şey, Lût kavminin yaptığını yapmalarıdır. Erkek erkek ile livâta yaparken arş titrer, sallanır. Melekler de bu iğrenç işe muttalî olup, «Ya Rabbî emretsen de yeryüzü o ikisini cezalandırsa, gökyüzü onların üzerine taş yağdırsa.» derler. Allahü teâlâ; «Ben halîmim, acele etmem. Benden bir şey kaçmaz.» buyurur. buyurarak livâtanın kötü ve iğrenç iş olduğunu bildirmiştir.
Büyük İslâm âlimlerinden İmâm Mücâhid; Lûtî olan (livâta yapan) kimse, tövbe edip, bu pis fiilden vazgeçmedikçe, gökte ve yerde olan bütün sularla yıkansa, yine temizliği noksan olur. buyurdu.
Mâlik bin Dinar hazretleri de; Geçmiş ümmetlerden hiç birinde erkeğin erkeğe yaklaştığı işitilmedi. Ancak bu çirkin fiil, Lût kavmi arasında zuhûr etti. Onlara şeytan gelip bu fiili öğretti. İnsan tabiatına aykırı olan bu çirkin fiili yaptıkları için Allahü teâlânın gazâbına uğradılar buyurarak livâtanın kötülüğünü bildirmiştir.

Okudunuz mu?  Başkalarının özel hayatını araştırmak günah mı?

Allahü teâlâ insan neslinin çoğalması için erkeklere değil kadınlara yaklaşmak gerektiğini, nikahla olan evlilikten nesebi sahih kız ve erkek evlatların olacağını bildirmiş ve şehveti de bunun için vermiştir. Fakat şehvetin veriliş gayesinden ve hikmetinden gâfil olan insanlar cehâlet ve azgınlıkları sebebiyle livâtâ denen çirkin işe yönelmişlerdir.
Her dinde haram ve büyük günah olduğu bildirilen ve insan tabiatına ters olan livâta bugün sür’atle yayılan korkunç Aids hastalığına sebep olmaktadır. Livâta eden insanda it uru ve aids hastalığı ortaya çıkmaktadır. 1985 yılında virüsü teşhis edilen bu hastalığın domuz eti yiyenlerde de görüldüğü tesbit edilmiştir.

Okudunuz mu?  Kur'an okuduktan sonra, sadakAllahülazim demek sünnet midir?

Ekseriyetle pop şarkıcısı, balet, modacı, dansçı, sinema artisti gibi sanat dünyâsından ve entelektüel kesimden kimselerin yakalandığı, tedâvisi ve ilâcı henüz bulunamamış olan aids hastalığından pek çok kimse hayâtını kaybetmiştir. Dünyânın en meşhur grafiti artisti Keith Haring, Arjantinli dansçı Jorge Donn, Oscar ödülü sâhibi film yönetmeni Tony Richardson, savaş sonrası yıllarının en tanınmış Fransız filozofu Michel Foucault, Episkopal Kilisesinin homoseksüel olduğunu açıklamaya cesâret eden papazı Robert Williams, ünlü sinema artisti Rock Hudson, Amerikalı modacı Patrick Kelly, Tatar asıllı ünlü balet Nurayev, Aids hastalığından hayâtını kaybeden dünyâca meşhur kimselerden bâzılarıdır.

Son yıllarda bizde de bu hastalık hızla yayılmaktadır. Çünkü, birçok şehrimizin, lanete uğramış Pompei şehrinden neredeyse farkı kalmadı. Aile hayatını yok eden her türlü sapık ilişki meşru hale getirildi.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımdaki küçük sarı bir leke hakkında

Cevap: livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır?

Desert Rose
"Lût’a da (peygamberlik vermiştik). O zaman kavmine (öyle) demişti: "Siz gözünüz göre göre hâlâ kötülüğü yapacak mısınız? Ger-çek siz kadınları bırakip da şehvetle mutlaka erkeklere yanaşacak mısınız? Hayır, sîz be-yinsizlikte (ahmaklıkta) devam edegelen bir kavimsiniz" (Sûre-i Neml 54-55).
Değerli Gençler!

Cinsî sapıklığı yeryüzünde ilk irtikap edenler, Lût (a.s.)ın peygamber olarak gönderildiği Sedum (Sodome) nahiyesi halkı olmuştur. Buranın ahâlisi, küfr-ü inkâr içinde bulunuyor ve cinsî sapıklık rezaletini işliyorlardı.

Hz. İbrahim’in oğlan kardeşi Harran’ın oğlu bulu-nan Hz. Lût, amcasıyle birlikte Bâbil’den ayrılıp Şam’a geldiğinde, Sedum halkına peygamber ola-rak gönderildi. Lût (a.s.); bu ahlâksızları, âyet-i ke-rime mealinden anlaşıldığı üzere, uyarmış ise de onun nasihatlerini dinlemediler ve çirkinin ötesi bayağı işin takipçisi oldukları için lanetlendilerBu alçaklığı irtikap eden kimse, akl-ı selimden soyunmakta ve haya duygusunu terketmektedir. Bu cürüm, halkın nazarında hırsızlık ve zina suçundan daha şeni ve âdi bir davranış olarak kabul edil-mekte ve Resûlullah (s.a.v.)in şu hadisiyle tel’in edilmektedir.
"Lût kavminin (cinsi sapıklık) işini yapana Allah lânet etsin" (Müsned-i Ahmed b. Hanbel c. 1, s. 399; Tuhfet’ül-Ahvezi c. 5, s. 21).
Bu edepsizliğin ne büyük bir cürüm ve sefil bir davranış olduğunun anlaşılması için Resûli Ekrem (s.a.v.)in birkaç hadîsini meâl olarak nakletmek isti-yorum:
"Ümmetim için korktuğum şey(ler)in en korkunç olanı, Lût kavminin ameli (olan çirkin ilişki)dir" (Tuh-fet’ül-Ahvezi c. 5, s. 23).
"Erkeğe ve kadına arka (tarafın)dan yaklaşmak için varan kimseye Allah (rahmet nazarı ile) bak-maz" (T.Ahvezî c. 5, s. 21).
Bir şahsın bu hayasızlığı kendi eşine yapmasına gelince, bu hadîs-i nebevi bu davranışı lanetlemiş bulunmaktadır:
"Kim karısına arka tarafından (tecavüze) varırsa mel’undur (Ebû Dâvûd c. 25 s. 249).

Nikâh akdinin erkeğe kazandırdığı kadından fay-dalanma helalliği, her tarafından ve her şekilde de-ğil, ancak meşrûiyet çizgisi üzerinde hareket etmek-le sınırlandırılmış bulunmaktadır. "Kadınlarınız sizin için (çocuk yetiştiren) tarlanızdır."(1) beyan-i ilâhisi dikkate alındığı zaman, yanlış yoldan o tarlaya yak-laşmanın lanetlenmesinin sebebi açıklık kazanmak-adır.

İnsan neslinin devamına âmil olmak üzere vücut tezgahlarında imal edilip erkeğin sulbünde depo edilen tohumların (spermanın) çirkef bir mahalle se-çılması, muradı ilâhiye aykırı, ahlâkî esaslara tama-men muhaliftir.

Allah Teâlâ’nın verdiği o cevheri israf eden "mezmûm", onu cinsi sapıklıkta kullanan "mel’un"-dur. Bir şahsın hanımı âdet (hayız) görmekte iken ön tarafından yaklaşmak muvakkaten (hayız süresince) haram; necaset muhallinden yaklaşma ise ebediy-yen yasaktır.

Bakara Sûresinin 223. âyetinin metnindeki "en-nâ" edatı, mekan manasına olmayıp "keyfe" anla-mındadır. Yani "istediğiniz yerden" değil, "dilediği-niz gibi" anlamınadır. Şöyle ki: Yan yatmış veya sir-tüstü uzanmış halde (ve fakat mutlaka meşru mahal-den) manasınadır. Tirmizi’nin rivâyet ettiği, "Arka ta-rafından ve hayız (halinde yaklaşmak)dan sakının" mealindeki hadisi şerif mevzua daha çok açıklık ka-zandırmaktadır (Bakınız: Tefsîr-i Kurtubî c. 3, s. 93).
Akl-ı selim sahiplerinin mes’eleyi daha iyi kavra-ması için müdekkik tefsir âlimlerimizden Elmalı’lı Mu-hammed Hamdi Yazır’ın açıklamasını buraya naklet-mekle yetiniyorum: "Hars, esasen ziraat gibi ekin ekmek demek olup, ekin yeri ve mezraa manâsına isim de olur. Burada bu manayadır. Bu tabir ile ka-dının kadınlık uzvu yere, erkeğin nutfesi tohuma, doğacak çocuk ta bitecek hasılata teşbih edilerek bir istiâre yapılmış ve bununla Allah’ın emrettiği mevzi-i hars, izah buyurulmuştur ki manâsı şudur: "Kadınlar sizin ekinliğinizdir. Siz onlara insan ve müslüman tohumları ekip hasılat olarak zürriyet yetiştirmektesiniz" (Hak Dini Kur’ân Dili c. 1, s. 777).

Münevver Gençler!


Cinsi sapıklık, zina suçunda olduğu gibi, bazı kı-sımlara ayrılmaktadır. Şöyle ki:


Elin livâtası:

Şehvani hislerle genç çocukların elini tutmak ve-ya vücudunun belirli noktasına elini koyarak sıkmak ve bu şekilde şehvani hislerini tatmine çalışmaktır.

Gözlerin livâtası:

Bîr erkeğin nefsinin temâyül duyduğu bir gence, bilhassa yüzünde tüy bitmemiş genç bir çocuğa, şehvani duygularla bakmasıdır.

Irzın livâtası:

Herhangi bir erkeğe veya kadına arka tarafından yaklaşmaktır.
Livatanın başlıca zararlarını açıklayarak bu mevzuu derinleştirmek istiyorum:
1- Bu çirkin ve bayağı davranış, gençlerin ahlâ-kını bozmakta ve şehvette israfa sevketmektedir. Zi-ra bu fena işi alışkanlık hâline getirenler, arzularına kolaylıkla erişir duruma gelmektedirler. Bu durum, aile ocağının temeline konulan bir dinamit gibidir.
2- Bu kötü alışkanlık sebebiyle erkekler zelil ve sefil olurlar, halkın arasında başı dik ve alnı açık olarak dolaşamazlar.
3- Kocaları cinsi sapıklığa meyletmekle ihmal edi-len kadınlar, zinaya itilmiş olurlar.
4- Bu hayasızlığın yayılması sebebiyle nesil azalmış olur. Çünkü bu kötü alışkanlık, kişiyi evlen-mekten ve kadından yüz çevirtir.
5- Bu ahlâksızlık, aile bağlarının çözülmesine ve evlilik hayatının bozulmasına sebep olur.
6- Eids (Aıds) gibi tehlikeli hastalıkların yayılma-sına ve insan sağlığının bozulmasına yol açar.
7- Halk arasında düşmanlık tohumlarının saçıl-masına sebep olur. Çünkü evladı baştan çıkarılmış bulunan aileler, çocuğunu kötü yola düşüren şah-sın hasmı hâline gelirler.
8- Gençlerin evlenmekten yüz çevirmesine âmil olur.
9- Bu alçaklığı irtikap eden fail ve mefule zühre-vi hastalıklar ve bir takım akıntılar arız olur.
10- İnsan, bu davranışı sebebiyle, alçaklığın en bayağısına maruz kalmış olur.
11- Bu kimselerin üzerinden Allah’ın rahmeti kal-kar ve kendilerine gadabı ilâhi vacip olur.
12- Domuzdan başka hiçbir hayvanın irtikâp et-mediği bu rezaleti işlemek suretiyle, hayvandan da-ha aşağı bir seviyeye inmiş olur.
13- Peygamberimiz Hz. Muhammed’in lanetine hedef olur ve rahmeti ilâhiden uzaklaştırılır.
Bu mevzuu Allah resulünün bir tavsiyesiyle nok-talamak istiyorum: "Siz (erkekler) iffetli olunuz ki kadınlarınız da (zinadan sakınsınlar ve ) iffetli olsun-lar. Siz babalarınıza iyi davranınız ki evlâdınız da size iyi davransınlar" (Keşfül-Hafa c. 2S s. 61).
(1) Sûre-i Bakara 223

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz neden çocukken zemzem suyuyla yıkanmış?

Cevap: Livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır?

Furkan Murat
Öncelikle Allah rızası için müslümanlık adına paylaşmış olduğunuz yazınıza bu yöndeki bilgi birikiminize hayran kaldığımı itiraf etmem gerekiyor. Adıma çok yararlı bir çalışma oldu. Ne zamandır kafam da bir türlü yanıtlanamayan sorular nihayet sizlerin sayenizde artık son buldu diyebiliriz. Ve bundan sonra ki hayatıma iyi yönde yansıyacağı haşikar. Gerçekten çok mutlu oldum. Allah sizden emeği geçen herkesden razı olsun. Başarılarınızın devamını yüce Allah’tan temmeni ediyorum, Allah’a emanet olun…

Okudunuz mu?  Semazen kıyafetlerinin anlamları nedir?

Kayıtsız Üye
Kocamın livata yaptığını öğrendim çok ama çok üzülüyorum 3 çocuk annesiyim Allah rızası için dua edin bu çirkin halden kurtulsun günah olduğunu bile bile yapıyor hemde


Asu can
Gercekten çok acik layici olmus Allah sizden razı olsun


livata nedir, livata ne demek, livata

Bu kategoride yer alan Bayram hutbesi arapça metin ve türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Livata (sapık ilişki)niye günahtır,neden yasaklanmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.