Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
missa03
Abone

Bir evde yuva yapmış karıncaları evden uzaklaştırmak için hangi dua okunmalı veya ne yapmalıyız ?

Bir evde yuva yapmış karıncaları evden uzaklaştırmak için hangi dua okunmalı veya ne yapmalıyız ?

Kayıtsız Üye
bir evde yuva yapmış karıncaları evden uzaklaştırmak için hangi dua okunmalı veya ne yapmalıyız


arifselim
Bu konuda tavsiye edilen bazı dualar olsa bile bu konuda bizim size tavsiyemiz onları öldürmeyecek şekilde bazı ilaçların kullanılarak evden uzaklaşmalarını ve yuvalarını taşımalarını sağlamaktır. Bunun için uzmanlara danışmak gerekir. Ayrıca şu örnek duaları da okuyabilirsiniz:

Okudunuz mu?  Öfke anında Kur'ana küfür etmek

Dua olarak üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da Neml suresinin 18. ayetinde yer alan ya eyyuhe’n-nemlu’dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz! cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.


Cevap: bir evde yuva yapmış karıncaları evden uzaklaştırmak için hangi dua okunmalı veya ne yapmalıyız ?

Ercan
Evde bulunan karıncaları öldürmeden evden göndermenin tek yolu deterjandır kardeşim.
Bizim evde de karıncalar yuva yapmıştı. Öldürmek istemiyordum. Etrafımdakilere danıştım. Herkes bir şey söyledi. Yuvalarının ağzına karabiber dökün dediler. Bir avuç döktüm. Akşam geldiğimde bir tanesini bile bırakmamışlar yuvaya çekmişler 🙂 Meğer bizim karıncalar acıyı severmiş 😀

Okudunuz mu?  Buhari / Muslim 'de uydurma Hadis(ler) var mıdır ?

Bir abimin telkiniyle yuvanın ağzına deterjan ( Bulaşık deterjanı ) sürdüm. O günden sonra evde karınca kalmadı. Yuvalarını taşıdılar. tavsiye ederim. Ama sakın öldürmeyin günahtır.

Kanuni Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebüssuud Efendi’den, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen mümkün olup olmadığını sormuş. Beyit şöyle:
Dırah’da ger ziyan etse karınca
Günah var mıdır ânı kırınca?
Şairliği de bulunan Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap vermiş:
Yarın Hakkın divanına varınca,
Süleyman’dan hakkın alır karınca


Kayıtsız Üye
3 ihlas felak-nas Neml Suresi 18.ayet ” Ya eyyuhe’n-nemlu’dhulu mesakinekum.”

Okudunuz mu?  Sözsüz müzik haram mıdır

Kayıtsız Üye
Benim mutfağımin tezgahinda da karinçalar çıkıyordu. Ne yaptıysam kurtulamamiştim. Verdiğiniz dualari okudum çok şükür kurtuldum. Bir aydır karınca falan yok kalmadı. Allah razı olsun sizden.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun inşAllah


karıncaların gitmesi için dua, karıncaların evden gitmesi için dua, karınca kovma duası

Bu kategoride yer alan Dul bir bayan yetimi olan biri fitre verebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir evde yuva yapmış karıncaları evden uzaklaştırmak için hangi dua okunmalı veya ne yapmalıyız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.