Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Sözsüz müzik haram mıdır

Sözsüz müzik haram mıdır

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm sözsüz müzik haram mıdır ? Içinde hiçbir fitne veya şehvet sözü barındırmıyor fakat ritim ve bass mevcut


Cevap: Sözsüz müzik haram mıdır

Şema
Müziğin haram olması sözlerinden dolayı değildir, lağv işi şeytan işi olduğu içindir.

Okudunuz mu?  Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

Cevap: Sözsüz müzik haram mıdır

Summit
Güzel kardeşim hiç bir sıkıntı yok dinle. Sözlü müzik dinlerken de sözlerine dikkat etmen yeterli.
Kardeşim düşün sadece. Aklını ve mantığını devreye sok. Bu din sadece alimlere vs. inmedi. Bazı şeylerin cevabını kendinde bulursun.

Okudunuz mu?  Euzu bi kelima tillahit tammeti

Cevap: Sözsüz müzik haram mıdır

Hakannn
Birçok hadiste müziğin haram olduğunu okumuştum sanırım fakat sözsüzü buna dahil midir bilen biri var mı ?


Summit
Hangi müziğin helal hangi müziğin haram, hangi resim türü yapmanın helal hangisinin haram, hangi heykelin yapılmasının haram hangisinin helal olduğunu ALLAH’ın verdiği akılla çözeceksiniz. Böyle bir şey olabilirmi ya? "Müzik şeytan işi, resim şeytan işi, heykel şeytan işi……" .
Düşünün, sorgulayın azıcık lütfen.

Okudunuz mu?  Doğanın Önemi

Hakannn
< Hangi müziğin helal hangi müziğin haram, hangi resim türü yapmanın helal hangisinin haram, hangi heykelin yapılmasının haram hangisinin helal olduğunu ALLAH’ın verdiği akılla çözeceksiniz. Böyle bir şey olabilirmi ya? "Müzik şeytan işi, resim şeytan işi, heykel şeytan işi" .
Düşünün, sorgulayın azıcık lütfen. >

Selamun aleyküm öncelikle müzik boş sözdür ve sevgili kardeşim heykel puttur putlar Allah’ın hoşuna gitmez bildiğim kadarıyla canlı resmi çizenlere ahirette hadi çizdiğini canlandır denecekmiş yanlış biliyorsam Allah affetsin. Rabbimiz bunlardan hoşnut olmuyorsa bize yapmamak düşer. Herşey akılla mantıkla kavranmaz oturarak su içmemizi emrediyor Peygamberimiz insanlar geçmiş yıllarda buna şöyle diyebilir ‘akla mantığa uygun değil ne gerek var’ fakat bildiğim kdarıyla daha sonra araştırmalarla oturarak içmenin faydalarını bulmuş bilim adamları kısaca sevgili kardeşim herşey mantığa dayandıramayız o kadar ilmimiz yok haram olan şeye helal demek yerine bimiyorum demek daha iyidir dinden çıkmamış oluruz umarım sağlıcakla kal

Okudunuz mu?  Yedi yaşında kızım öldü bensiz duramazdı şimdi beni özlüyormu

Merak ettiğim nokta bir müziğin sözsüz olmasında sakınca var mıdır ?


Kayıtsız Üye
Sözsüz müzikle ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi gerçekten merak ettim


sozsuz muzik haram mi

Bu kategoride yer alan Açık Saçık Giyinen Bir Kadına :" Çok Güzel Olmuşsun " Demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sözsüz müzik haram mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.