Anasayfa
22 Ağustos 2023, 8:25
missa3
Abone

Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

traurig
çok uzaktan gelin geldim buralarda kimsem yok herşeyim eşim oldu.Eşimin ailesi ile aynı ilçede yaşıyoruz..Bütün sene annemi göremiyorum ancak üç haftalık görebildim geçenlerde..annemdeyken kaynana beni arıyor özledim sesini duyayım diyor!!halbuki bütün sene oturup kalkarız kandi annem bile iki hafta içinde özledim seni demez…bende özletiver annemde beni özlemiş iki hafta özleyiver dedim hemen eşimi aramış be ağzına lafı tıkamışim güya …Sonra eşim arıyor beni düzgün güzel konuşan adam tatsız soğuk konuşmuyor bile annesinin iki kelimesine bakarak anadım zaten hemen yetiştirdiğini…ordan tartışma feci şekilde büyüdü gitti ayrılıği bile düşündüm!!babası falan telefonda anneme alda kızını git diyor annemde alırımda giderim diyor sonrada annem alırım kızımı giderim dedi diyorlar???bugün pazar eşim beni evde bıraktı annesine gidiyor..banada dün haftada birbirimize üç saat ayıralım diyor saat gün biiyor annesine biçse ya????Allaha havale ettim…Eşim annesinin lafına bakıyor..tartışmadan sonra gittim eşime sarıldım barişalım diye annenmi dedi sarılmnı diyor???Ne bu ya…Annemle telde bilr sınırlı konuşuruz kendi her gün annesini arar…Kimsem yok hastalanıyorum durmadan beynim uyuşuyor…Allah aşkına bişeyler deyin….

Okudunuz mu?  Piri reis kişisel özellikleri

Cevap: Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

Fetva Meclisi
Kayınvalide problemini nasıl aşayım?

Şimdi ne yapacaksınız?
Aile içinde bulunan insanları idare etmek, onlarla iyi geçinmek, barışık olmak, saygı ve sevgi içinde yaşamak, öncelikli olarak kendi huzurunuz ve mutluluğunuz için önem taşıyor. Bu kişi kayınvalide olunca daha da farklı bir durum ortaya çıkıyor.
Oysa kayınvalidenizle anlaşmanızdan en çok eşiniz sevinecek, eşiniz mutlu olacaktır. Size daha çok bağlanacak, size olan ilgisi daha çok artacaktır. Eşinizden bazı şeyleri isterken ve yaptırırken daha çok kolaylık göreceksiniz.
Böylece tartışmasız, tasasız ve problemsiz, hatta kavgasız günler geçireceksiniz.
Bunu nasıl yapabilirim, her işime karışıyor diyorsunuz. Her nimetin bir bedeli vardır, her kolaylıktan önce bir zorluk yaşanır.
Siz karşıyı mutlu ederseniz, o da sizi mutlu edecektir. Siz karşının rahatını sağlarsanız, o da sizin rahat etmeniz için çalışacaktır.
Altlı üstlü oturuyorsunuz. Kur’ân’ın ifadesiyle hem akrabasınız, hem komşusunuz. İki katlı yakınlığınız mevcut. O kişi kayınvalideniz olmasa bile kapı komşunuzdur. Her zaman birbirinize muhtaçsınız.
Bunun için öncelikle kedinizi üzmeyin, zora sokmayın, kendi huzurunuzu kendi elinizle kaçırmayın.
Bugün ülkemizde binlerce genç evliler, hayatın getirdiği şartlar gereği eşinin ailesiyle aynı mekânı paylaşıyor. Özellikle köy ve kasaba ortamlarında zaten mecburiyet var.
Mevcut şartlar içinde başka ev alamayacağınıza, başka yere taşınamayacağınıza göre, evdekilerle, özellikle kayınvalidenizle barış ve sükûnet içinde yaşamanın yollarını arayacaksınız.
Burada başarılı olunca, ne eşinizle problem yaşarsınız, ne şiddete muhatap olursunuz, üstelik ne de çevrenin küsmüş, annesine gelmiş gibi suçlamalarıyla karşılaşırsınız.
Bana hakkını helal etmiyor
Bir arkadaş vesilesiyle dindar denilen biriyle evlilik amaçlı görüştüm, ancak yaşantısı söylendiği gibi dindar değildi. Bunu söyleyerek olamayacağını anlattım. Ben dinsiz miyim diyerek hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Çok üzülüyorum, ne yapmalıyım. Helallik alamadım. (Rumuz: Ayşe)
Aranızda ciddi anlamda bir hak hukuk oluşmamış, o kişinin size bir hakkı geçmemiş, üzerinizde bir hakkı kalmamış, bir mağduriyet yaşamamıştır. Bunun için hakkını helal etmemesinin bir gerekçesi görünmüyor.
Bu kişi sizin aradığınız, istediğiniz ve beklediğiniz özelliği taşımadığı için razı olmamışsınız. Daha ilk baştan, herhangi bir girişimde bulunmadan, bir birliktelik yaşanmadan, bir masrafa ve harcamaya girmeden olayı noktalamışsınız.
Diğer yandan, inandığı halde inancını yaşamayan, ibadetlerine dikkat etmeyen, dini görevlerini yerine getirmeyen insanlar, bu tür konularda herhangi bir sorgulamayla karşılaştıklarında Ben dinsiz miyim şeklinde hemen tepkiyi gösteriyorlar, böylece bir savunmaya geçiyorlar.
Bundan dolayı Helallik alamadım diyerek üzülmenize gerek olmadığı kanaatini taşıyorum.

Okudunuz mu?  Şafii tesbihatı nasıl yapılır?

Yorum: Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

Kayıtsız Üye
Mrb ben 4 aylik evliyim kocam la bir pazar gunu sabah 11 de gec kalkip kaynanama indigimiz için kaynanm bizi evden kovdu oglu yuzunden beni sokaga atti gunlerce ac acikta kaldim annem bana bakti ama esimi eve cagiriyrdu kaynanam onunla konusuyrdu ama beni istemiyrdu ogluna hep beni bosamasini soyluyrdu dun evine gec git tek basina kalsin evde korksun hasta olsun diye herkese beni kotuluyrdu ogluda gecenin 1 de eve geliyr benimle konusmuyor yatagini ayiriyor kaynanam hep esime okutuyr hep haci hocalrla beraber hep gittim elini optm yalvardim kaynanma ama beni hep sokaga atti kavga cikardi ustume yurudu agladim evlendigim geceden beri kaynanam yuzunden her gece agliyrm beni disari salmiyr balkona cikmama bile izin vermiyor en sonunda beni kolumdan tutum babamn evine goturdu kaynanam ole istemis diye ne olur yardim edin bana çok zor durumdayim ne yapmaliym esimle guler yuz oluym yuzume bile bakmiyr

Okudunuz mu?  Yüce Allah'ın varlığına ve birliğine niçin inanırız

Yorum: Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim?

MERAK EHLİ
eşinizin size sahip çıkması lazımdı eğer sizde suç yok ise. Size bakara suresini öneriyorum. Üstünüzdeki sıkıntılar kalkacaktır. Hacet namazı kılın sonra bunu günde 1 defada olsa okuyun ve Allah’a sığının. Allah’ın izniyle hiçbir şey kalmaz düzelir.

Okudunuz mu?  Yemin etmek yerine yemil etmek

Kayıtsız Üye
"En iyi kaynana ölü kaynanadir" valla ben demiyorum kolu komşu diyor 😉


kocamla aram bozuk, Kocamla aram çok kotu, esimle aram bozukne yapmalıyım

Bu kategoride yer alan Kimlerin kestiği et yenilmez başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kayın validem sebebi ile eşimle aram açıldı,çok üzülüyorum bu durumda ne yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.