Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:58
missa93
Abone

Kapanmak istiyorum ama bir çok düşünce var kafamda yardımcı olur musnuz acaba?

Kapanmak istiyorum ama bir çok düşünce var kafamda yardımcı olur musnuz acaba?

Kayıtsız Üye
Ben şimdi üniversite öğrencisiyim 2. sınıfım bu yaşıma kadar etrafımda Allah’a şükür kendini, dinini bilen insanlar vardı. Şimdiki arkadaşlarımın çoğu kapalı gittiğim kurslar ilgilendiğim herşey daha müspet daha imanlı insanların gittiği yerler. Bulunduğum ortamlar nasıl demeliyim bilmiyorum ama kapalı imanlı insanların olduğu yerler ama benim başım açık. Hep düşünüyordum acaba kapansam mı hani baya oldu benden küçükler bile kapanmış ben hala böyleyim diye tonlarca soru vardı kafamda şimdi onları aştım kapanayım diyorum ama sorular yine peşimi bırakmıyor ailem bu kararıma çok sevinir etrafımdaki insanlarda sevinir ama şimdi şunu düşünüyorum acaba bu ortamlardan birgün çıkarsam onların etkisi olmadan da kapanmak istermiyim şu an hissttiğim sadece onlara benzemek mi bilmiyorum günlerdir düşünüyorum ama hep bişeyler çıkıyor karşıma. Geri adımda atmak istemiyorum arada kaldım arkadaşlarımın etkisi var mıdır üzerimde onlar olmasada kapanmak istermiydim bilmiyorum. Aslında asıl olan insanın kendi içinde bitirmesi hesap gününden korkuyorsak Allah’ın emirlerini yasaklarını yerine getirmeliyiz bunuda biliyorum ama hala çok karasızım uzun uzun konuştum farkındayım ama şuan ki durumumu anlatmam için az bile kalır. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için.

Okudunuz mu?  İslam savaş hukuku ne zaman ortaya çıkmıştır?

Cevap: Kapanmak istiyorum ama bir çok düşünce var kafamda yardımcı olur musnuz acaba?

mumsema
< Ben şimdi üniversite öğrencisiyim 2. sınıfım bu yaşıma kadar etrafımda Allah’a şükür kendini, dinini bilen insanlar vardı. Şimdiki arkadaşlarımın çoğu kapalı gittiğim kurslar ilgilendiğim herşey daha müspet daha imanlı insanların gittiği yerler. Bulunduğum ortamlar nasıl demeliyim bilmiyorum ama kapalı imanlı insanların olduğu yerler ama benim başım açık. Hep düşünüyordum acaba kapansam mı hani baya oldu benden küçükler bile kapanmış ben hala böyleyim diye tonlarca soru vardı kafamda şimdi onları aştım kapanayım diyorum ama sorular yine peşimi bırakmıyor ailem bu kararıma çok sevinir etrafımdaki insanlarda sevinir ama şimdi şunu düşünüyorum acaba bu ortamlardan birgün çıkarsam onların etkisi olmadan da kapanmak istermiyim şu an hissttiğim sadece onlara benzemek mi bilmiyorum günlerdir düşünüyorum ama hep bişeyler çıkıyor karşıma. Geri adımda atmak istemiyorum arada kaldım arkadaşlarımın etkisi var mıdır üzerimde onlar olmasada kapanmak istermiydim bilmiyorum. Aslında asıl olan insanın kendi içinde bitirmesi hesap gününden korkuyorsak Allah’ın emirlerini yasaklarını yerine getirmeliyiz bunuda biliyorum ama hala çok karasızım uzun uzun konuştum farkındayım ama şuan ki durumumu anlatmam için az bile kalır. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için. >
Kardeş,
Kapanmama ailem ve çevrem sevinir demişsin ama asıl sevindireceğin kişi Rabbindir.
Yazdıklarından anlaşıldığına göre şuurlu birisin. Rabbin rızası için kapan ve hiçkimseyi hiçbir ortam seni bundan vaz geçirmesin.
Millet ne der deme! Rabbim ne der de ve o zaman imanının lezzetini tadarsın ve inşAllah ahrette de ecrini kat kat alırsın.
Mustafa islamoğlunun yolnmesi ile aşağıdaki yazıyı oku.
Allah yardımcın olsun
< Tesettür (bir sohbetimden)
>


kapansam mı, kapandam mı

Bu kategoride yer alan Zebur hangi dildeydi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak istiyorum ama bir çok düşünce var kafamda yardımcı olur musnuz acaba? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.