Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Peygamber efendimiz hangi renkleri severdi

Peygamber efendimiz hangi renkleri severdi

Kayıtsız Üye
iyi akşamlar peygamber efendimizin en çok sevdiği renklerden biride sarı diye biliyorum ama arştırdım sarı rengini hiç görmedim sevipsevmediğini öğrenmek istiyorum çünki ben sarı ve turuncu rengini çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim
,


Cevap: peygamber efendimizin en çok sevdiği renklerden biride sarı diye biliyorum ama arştırdım sarı rengini hiç görmedim sevipsevmediğini öğrenmek istiyorum?

Ecrinim
İyi günler kardeşim,
Sarı rengi sevdiğine dair herhangi bir bulguya biz de rastlaymadık .
Peygamberimizin ( a.s.m) beyaz, siyah, yeşil ve kırmızı renklerden yapılmış elbiseleri çeşitli zamanlar da giydiği bilinmektedir. Ancak çoğu zaman beyaz rengi tercih ettikleri gibi, ashabına da tavsiye etmişlerdir. Kırmızı renk cübbe, hırka ve sarık giydiklerine dair rivayetler vardır.
(İbn-i Sa’d, Tabakat I. 451; Buhari, el-Ebed 127 no: 348)
selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Zekat ve sadaka ile ilgili kısa hadisler

Cevap: peygamber efendimizin en çok sevdiği renklerden biride sarı diye biliyorum ama arştırdım sarı rengini hiç görmedim sevipsevmediğini öğrenmek istiyorum?

Kayıtsız Üye
bence peygamber efendimiz bütün rekleri severdi ama çoğunlukla insanlar peygamber efendimiz yeşili seviyormuş diyorlarkanıtsız olmuyor 😀


Peygamber efendimiz sav. hanımların hangi renkleri tercih etmesini isterdi

Kayıtsız Üye
Efendimizin sav. Hadisi Şeriflerinde kıyafetin renk seçiminde beyazı seçmesi buyrulur bir kaç kez de yeşil giydiği görülür ama siyaha dair bir sözünü göremedim ayrıca sevmediği renk olarak bilindiği söylenir. Hz Aişe validemizin siyah giydiğine dair bir söz bir hadis ya da ayetlerde siyah olması gerektiğine dair bişi görmedim. Belki de gözümden kaçtı. Ayrıca siyah kıyafetin İrana ait bir gelenek oldugunu Şii lerin siyah giydiği de görülüyor. Ve biz de siyah çarşaf giyiyoruz ne kadar doğru neye dayanarak bu şekildeyiz açıklayabilir misiniz?

Okudunuz mu?  İhsan-ı ilahi nedir?

Kayıtsız Üye
S.a peygamber efendimiz(s.a.v)kırmızı renk giydiğini söylüyorsunuz.Ama bazı rivayetlere göre peygamber efendimizin kırmızı ve sarı renkleri pek sevmediği yazıyor


mum
Peygamberimizin kırmızı rengi giydiği vakidir bu caiz olduğunu gösterir. Lakin erkekler için tavsiye etmediği de sabittir.
Bu çelişki değildir, caiz olduuğunu göstermek veya imkandan dolayı giymiş olabilir
Alimler kırmızı rengi erkelere mekruh görürler, dileyen giyer dileyen giymez.

Okudunuz mu?  Medineli ensarın Peygamberimize biat ettikleri bölgenin adı?

peygamber efendimiz sarı renk, peygamberimiz hangi renkleri severdi, peygamberimiz hangi renkleri giyerdi

Bu kategoride yer alan Şa'n zamiri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimiz hangi renkleri severdi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.