Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Diyanetten Sahte Hadis Projesi ve Uydurma Hadisleri Sahihleştirme Operasyonu-II

Cevap: Diyanet’ten Sahte Hadis Projesi ve Uydurma Hadisleri Sahihleştirme Operasyonu-II

M.F.E.
(Yukarıdaki mesaj silindi)

Yukarıda uzun uzun "uydurma hadís" diye yazılanlar; tabiî ki hadís-i şerîf değil. Zírá hadíslerde böyle lâfızlar olmaz. Bunlar, sáhibinin uydurmacaları… Sádeleştirilmiş me’âlden tekrár sádeleştirilmiş me’áller vár ya aynı onlar gibi anlamsızlaştırılmış, işáret buyrulduğundan uzaklaştırılmış…
Kur’án-ı Kerím’i yıkamayan, hadís-i şerife saldırıyor; ona gücü yetmeyince Asháb’a (r.anhum), Eimme-i Erbaa’ya (dört mezhep imámına/rahimehulláh), evliyáya (k. esrárehúm), gelmiş geçmiş bütün hademát-i İslâm’a (İslâm’a hizmet etmiş olanlara/r. aleyhim); bunlara da güç yetiremeyince ve içine düştüğü açmazdan bunalınca müslüman vatandaşlara hücúm ediyor. Netícede "komik ötesi" oluyorlar.
Meselâ; "Alláh zamándır" demiş. Hálbuki doğrusu şu:

Okudunuz mu?  Haya ile ilgili hadisler...

Fasıl: LANETLEME VE SÖVME BÖLÜMÜ
Konu: Lanetleme Ve Sövme Hakkında
Kaynak: Buhári, Edeb 101, Tefsír, Cásiye 1, Tevhíd 35; Müslim, Elfaz 2, (2246); Muvattá, Kelâm 3, (2, 984); Ebú Dávúd, Edeb 181, (5274)
Ráví: Ebu Hureyre (r.a.)
Hadís: Resúlulláh (s.a.v.) buyurdular ki: "Alláh Teálâ hazretleri şöyle dedi: "Ádemoğlu, dehre söverek beni üzüyor. Hâlbuki Ben dehrim. Emír, benim elimde. Gece ve gündüzü Ben çeviririm." (Sadaka Rasúlulláh/Sadakte Rasúlalláh)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kıskançlık hakkındaki hadisleri

Yorum: Diyanet’ten Sahte Hadis Projesi ve Uydurma Hadisleri Sahihleştirme Operasyonu-II

msjsjsjdnsah
Başlıkta kastedileni anlamak çok zor ayrıca ilk yarım sayfasından sonrası dikkat çekmiyor. proje ödevim olduğu için araştırma yapmak zorundayım okuduğum yarım sayfaya yazık giden on dakikama yazık on dakikadır ne yazıldığını kastedilen amacı bir tepki olarak mı yoksa bilgilendirme amacıyla mı yazıldığını anlamaya çalışıyorum. lütfen her okuyucunun anlayacağı biçimde yazın şu yazıları.

Okudunuz mu?  Eli ile nikahlanan bizden değildir hadisi şerifi

uydurma hadisler diyanet, sahte hadisler, diyanet hadis projesi

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin İnsani Yönleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diyanetten Sahte Hadis Projesi ve Uydurma Hadisleri Sahihleştirme Operasyonu-II Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.