Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Kur’an da ismi geçen sahabeleri yazar mısınız?

Kur’an da ismi geçen sahabeleri yazar mısınız?

Kayıtsız Üye
Kur’an da ismi geçen sahabeler kimlerdir ?


Cevap: Kur’an da ismi geçen sahabeleri yazar mısınız?

Ercan
Kuran’da bazı sahabilere işaret vardır, ancak ismi geçen sahabi Hz. Zeyd’dir: "… Zeyd, o kadından alakasını kesince biz onu sana zevce (eş) yaptık ki, mü’minlere evlatlıklarının kendilerinden alakalarını kestikleri (boşadıkları) zevcelerini almakta bir müşkülat olmasın. Allah’ın emri yerine gelecektir" (el-Ahzab, 38/37) ayetinde hem Hz. Zeyd’in ismi geçmekte hem de bunun hikmeti açıklanmaktadır.

Okudunuz mu?  Allah'a karşı görevlerimiz nelerdir

Hz. Zeyd Peygamberimizin azadlı kölesidir ve islamı kabul eden ilk sahabilerdendir. Peygamberimiz onu evlatlığı olduğunu ilan etmişti ve toplumda herkes onu Peygamberimizin oğlu olarak görmekteydi. Ancak daha sonra gelenbu ayet ile bu yasaklanmış ve bundan sonra Zeyd kendi babasının ismiyle çağrılmıştır.

Böyle önemli bir konuda olayın yanlış anlaşılmaması ve Hz. Zeyd’in boşadığı Hz. Zeyneb’in Peygamber Efendimizle evelenmesinin bir sakıncasının bulunmadığının belirtilmesi için, ismin açıkça belli olması gerekliydi. Yoksa farklı yorumlara neden olabilirdi. İşte Hz. Zeyd’in boşadığı kadınla Peygamber Efendimizin evlenmesinin helal olduğıunun açıkça belli olması için Hz. Zeydi’in ismi de açıkça geçmiştir.

Ayrıca Hz. Zeyd, Rasulüllah (s.a.v.)in emri ile Süryani ve İbrani dillerini öğrendi. Hz. Peygamber (s.a.v.)in mektuplarını yazdı ve tercümanlığını yaptı.

Bu kategoride yer alan Peygamberler niçin insanlardan seçilmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an da ismi geçen sahabeleri yazar mısınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.