Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon

İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon


Cevap: İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon

Muhammed
İslamın bilgiye verdiği hakkında bilgiler aşağıda verildi.İnşAllah aşağıdaki yazılar işinize yarar.
İslam’ın eğitim ve öğretime verdiği önem…

Ekmel din olan İslam, ibadete ve kulluğa önem verdiği gibi eğitime de önem vermiştir. İslam dini bireyin ve toplumun Allah’a inanması ve ibadet etmesi için bir yerde cahilliği yenip bilgiye kavuşması için okumayı öğrenmeyi farz kılmıştır. Bunu da:
"Rabbinin adı ile oku,"
Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
"İlim tahsil etmek kadın-erkek her Müslüman’a farzdır",
"Bilgi, müminin yitiğidir, onu nerede bulursa alsın",
"Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz",
İlim tahsili için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır. … gibi ayet ve hadislerle müntesiplerinden istemiştir.
Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ilmin tersi olan cehaletten yüz çevirmemizi istemiştir. Nitekim bu hususta Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır:
Sakın cahillerden olma!
Cahillerden yüz çevir.
Çünkü her fenalığın, hatta küfrün ve şirkin başı bilgisizlik ve cehalettir. İlim sahibi olmayan kimse Allah’ı tanıyıp bulamaz. O’nun büyüklüğünü, kuvvet ve kudretini idrak edemez. Kalbine iyi ve güzel duyguları yerleştiremez. İnsanlara faydası olmadığı gibi onlara zararı da dokunur.
Bugün memleketimizde hatta dünyanın bir çok yerinde yaşanan kaos, terör, zulüm… gibi olumsuzlukların altında yatan ana sebeplerden birisi bilgisizlik eğitimsizlik ve cehalettir.
İslam dini ilim ve irfan dinidir. İslam öğrenmeye, öğretmeye, araştırmaya, karanlığı yenip aydınlığa çıkmayı tavsiye eden bir dindir.
İslam’da ilk gelen emrin, ayetin "Oku" olması İslam’ın eğitime-bilgiye verdiği önemi ortaya koyan en büyük kanıttır. Söz konusu bu ayetin devamında öğrenirken de kalemden bahsetmesi çok manidar ve ufuk açıcı bir mesajdır.
Tabi anlayana…!
Cehaletin yaygın olduğu bir asırda, insanlar çamurdan, hamurdan yaptıklarına taparken bunun altındaki sebep şüphesiz bilgi eksikliğinin ta kendisidir. Bu karanlık kuyudan çıkmak ancak bilgi ile eğitim ile olabilirdi.
İslam da zaten onu yaptı. Sonuç kısa bir dönemde her tarafa yayılan bir eğitim ordusu ve İslam medeniyeti ortaya çıktı. Çünkü ilim ve fen akli seviyeyi geliştirdiği için İslam, ilmi bütün Müslümanlara farz kılmıştır.
Öyle ki İslam’da eğitim-öğretim bir mecburiyettir. Cahilin sorması ve öğrenmesi, bilgilinin de öğretmesi bir görevdir. Sevgili peygamberimiz de bu ilmin bir parçası olmamızı istemektedir. Nitekim bir hadis-i Şerifinde bu hususta şöyle buyurmaktadır:
Ya alim ol, ya talebe ol, ya dinleyici ol, ya da bunları sevenlerden ol, sakın beşincisi olma helak olursun .
İşte İslam medeniyeti geçmişte altın yıllarını, İslam toplumu da bir refah içinde yaşadıysa bunun altında yatan gerçek sebep şüphesiz herkesin bu ilmin bir parçası olmasıdır. Yani ilim-eğitim ve öğretimdir.
Zira yediden yetmişe bütün toplum hep bilginin peşinde koşuyordu, koşarken de Kur’an-a sarılarak Kur’an’dan da feyiz ve bereket alıyorlardı.
Bu Kur’an ki, birçok vesilelerle Müslümanları akıl ve fikirlerini kullanarak, âlemdeki varlıklar ve olaylar üzerine dikkatlerini çekmektedir. Bu kitap yerlerden, gökten, yıldızlardan, yağmurdan, güneşten, ağaçlardan ve daha nice varlıklardan bahseden bir kitaptır.
Kur’an, bilgi, tefekkür, çalışma bir araya geldi mi sonuç şüphesiz müspet olur ve de geçmişte İslam toplumunda oldu.
Günümüzde ise el değiştirerek batılıların eline geçti. Müslümanlardan ilim, bilgi tefekkür, teknoloji,,, bayrağını alan Avrupalılar bunu en yüksek zirveye dikmişlerdir. Hala da dikmeye devam ediyorlar. Bu zirvenin getirdiği sonuç üzülerek ifade edelim ki İslam ülkelerinin sefaleti, kan revan içinde, açlık susuzluk içinde kıvranmanın ta kendisinden başka bir şey değildir.
Bize düşen de ağlayıp, sızlayıp, feryadı figan etmek, sokaklara dökülmek, sövüp saymak, beddua etmek oldu.
Oysa İslam’ın bizden istediği ağlayıp sızlamak değil, ilmi irfanı kovalamak, çağın gereklerini yerine getirmektir.
Dolayısıyla herkes yediden yetmişe her alanda eğitime sarılmalı sokaktan, okula, dershaneye, kütüphaneye girmeli, kitaba sarılmalı.
Daha da ötesi herkes yaptığı işi en güzel şekilde icra ederek çağa karşı yükselmeli İslam’ı, Müslümanları, vatanı ve milleti ayağa kaldırmalı.
İlim ve irfandan feyiz almanız ve yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlara vesile olması duası ile…

Okudunuz mu?  Makyajlı gusül almak

Cevap: İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
teşekkürler sayenizde ödevimi yaptım


Cevap: İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon

Kayıtsız Üye
güzel bir kompozisyon ödevimi yaptım


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ödevimi yaptım


Kayıtsız Üye
teşekkürler güzel bir kompozisyon ödevimi yaptım

Okudunuz mu?  Yakın arkadasım içki içiyor

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim ödevimi yaptım


islam ile ilgili kompozisyon, islam dininin bilgiye verdiği önem, islamın insana verdiği değer kompozisyon

Bu kategoride yer alan Kalp atışı olmayan altı haftalık gebeliği sonlandırmak günahmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam Dininin Bilgiye Verdiği önem hakkında kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.