Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önem

İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önem

Kayıtsız Üye
Aradığım konuyu bulamıyorum İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önemi açıklar mısınız


Yorum: İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önem

Kayıtsız Üye
Allah her an yarattığı tüm mahlukata yardım eder. Bunu da gizli yapar, kimseyi mahzun etmez, yardımlarıyla kimseyi küçük düşürmez. Kularının da böyle yapmasını ister. Bunun için insanları ailelelere ve kavimlere ayırmıştır. Yardımlaşsınlar diye bir yere bir şeyi eksik verirken bir yerde onu artırmıştır. Allah yardımlaşan kullarını sever, aksini ise cimrilik gibi, yasak etmiştir. Yardımlaşmada yakınlığın önemi belirtilmiştir. Aile içinden başlayarak, yakın komşulardan uzak komşulara, kulların kullar üzerinde büyük hakları olduğu belirtilmiştir. Derler ki cennet kapılarını Allah ın sevmediklerine açamazmış. Allah ın cimrileri sevmediğini baz alırsak, yardımlaşma ama sadece Allah rızası için yapılıyorsa cehennemden korunmak için en önemli olgulardan birisi olduğu, cennete ulaşmak içinse en hızlı kavuşturucu vasıtalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Yardımlaşmanın hasas konusu riyadır. Şeytan yardımlaşmayı Allah ın çok takdir edip, çok sevdiğini bildiğinden, insanların yardımlaşmasını istemez. Yardımlaşmalarına engel olamazsa, yardımı riya ya çevirerek sıfırlamaya çalışır.

Okudunuz mu?  Ziynet eşyasına zekat verilir mi?

islamın yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önem

Bu kategoride yer alan Allah'ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önem Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.