Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler

Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler

Kayıtsız Üye
Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insanları nasıl etkiler.konusunda bilgi istiyorum.


Yorum: Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler

arifselim
Allah inancı insanın fıtratında olan bir duygudur. İlah öyle olmalı ki tüm eksikliklerden uzak olmalıdır. Aynı zamanda gerçekten mükemmel, güçlü ve herşeye gücü yeten olmalıdır. Elbette tüm mükemmel sıfatları kendinde bulunduran sadece Allah’tır. Onun herşeye gücünün yetmesi demek, kulun ona olan inancını, tevekkülünü ve ondan ümit etmesini güçlendirir. Kula bu inanç huzur ve kuvvet verir.

Okudunuz mu?  Klozetli tuvalette taharet

Yorum: Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler

Kayıtsız Üye
İnancı deyince hakikatine uzaklaşır. Hakikatine ulaşınca eğer müslüman ise sınavda kazandığı düşer. Hakikatine ulaşmadan iman etmişse sevabı katlanır. Lakin dünya hayatında bir değişiklik yaratmaz. İnsanın iç dünyası, denizdeki dalgalara benzer, iner, çıkar, coşar, durulur. Kimi sakindir, kimi hırçın. Kah nemrut olur, az bazı Yunus olur. Zaman zaman tüm hakikati unutur, şeytan ve nefis oyalar, hakikati insanın bilmesini istemez. Hayatında bir şeylerin değişmesi için, Allah’ın onlara ol demesi gerekir. İnancın, bilginin yahut felsefenin kısaca lafın hayatımıza bir değişiklik yapma kudreti yoktur. Tercihlerimize göre sınav sonucu değişir. Size şunu soruyum, sizce bu inançmıdır, hakikat midir?

Okudunuz mu?  Şeriata göre dinden çıkanların (irtidat etmek - murted olmak) cezası nedir ?

Allahın herşeyi bilip görmesi insan ilişkilerini nasıl etkiler, insan kendini nasıl değiştirir, Allaha inanmak davranışlarımızı nasıl etkiler

Bu kategoride yer alan Hayırlı bir insan, haksız yere öldürülürse şehit midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.