Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

Allah’ın her şeye gücü yeter mi

Allah’ın her şeye gücü yeter mi

Kayıtsız Üye
böyle bir soru sordular bende evet dedim madem öyle geliyor soru dediler

HER ŞEYE GÜCÜ YETEN ALLAH KENDİ KENDİNİ YOK EDİP TEKRAR VAR EDEBİLİR Mİ dedi ve ekledi

cevap evet dersem kendi kendini yok etti ve gücüde gider dedi yok eğer gücleri gitmedi ve kendisini tekrar var ederse Allah kendi gücünden gücsüzdür dedi

Okudunuz mu?  İbadet esasları nelerdir?

not: cevabını bilmediğim soru sormuyorum (şimdi imanın kimde olduğunu öğrenme vakti gelmiştir)

bu soru yayınlanırsa memnun olurum


Yorum: Allah’ın her şeye gücü yeter mi

Kayıtsız Üye
İşte düşünce o kadar sığ ve basitki. Yahu çocuklar bu soruyu sormaz. Hocalarımız daha iyi bilir ama cevap vermeden geçemedim. Felsefi açıdan bu soru iptaldir kardeşim. Ahmet hamile kalmış cümlesi gibi düşün. Ahmet madem insan neden hamile kalıp doğum yapamıyor cümlesi kadar saçma.. Allah bir yaratıcıdır. Bir yaratıcı için böyle bir şey düşünülemez. Dediğim gibi bu soru iptaldir. Tıpkı "Allah’ı kim yarattı" sorusu gibi…

Okudunuz mu?  Namazda bazen gülme geliyor durduk yere

Yorum: Allah’ın her şeye gücü yeter mi

fth123
Allah’ın azameti, hakimiyeti ve kudreti sonsuzdur. İnsan aklıla tasvir edilemez. Var olan her şeyi ortağa, irşada ve maddeye ihtiyaç duymadan yoktan var eder. O, tüm noksanlıklardan uzaktır. Ve Allah Baki’dir. Yani gücünden hiç bir şey azalmaz, ebediyen bu şekilde var olacaktır. İnsan çok cahil ve cürretkardır, şu soruyu okurken bile ürperdim. İnsan varlığı etrafındakilerden ibaret sanar. Sayısız alemden ve uçsuz bucaksız kainattan habersiz bir şekilde arsızca konuşur. Estağfirullah… estağfirullah… estağfirullah… Allah’ın uluhiyetine aman diyeyim noksanlık atfetmeyin… aman diyeyim….

Okudunuz mu?  Vahiy nedir Allah niçin vahiy göndermiştir

Yorum: Allah’ın her şeye gücü yeter mi

KARA PANTER
Allahın gücü her şeye yeter kardeşim isterse tüm evren yok olabilir . Kuranı kerimde bundan çokça bahsedilir


Realite
Kurandaki "herşeye gücü yeter" demeden kasıt ; yarattığı herşeye hükmeder manasında. Onun dısında bu soru tanrının "mutlak güç" olduğunu ifade ediyor.

Okudunuz mu?  İslamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular

Allahin gucu herseye yeter

Bu kategoride yer alan Allahın Tecellî Etmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın her şeye gücü yeter mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.