Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:49
sizden0
Abone

Allaha beni falan şeyle imtihan etme demek günah mı?

Allaha beni falan şeyle imtihan etme demek günah mı?

burcealtug
yANİ imtihanda olduğumuz için çeşit çeşit imtihanlar var.,
Ben babamla imtihan edildim. Evlat acısı ile imtihan edilmekten RABBİME sığınırım.Bunu çok dua ediyorum.Bir yandan da korkuyorum. Ya gerçekten bununla sınarsa diye?
Bunu dile getirmek ne kadar doğrudur?
Bir arkadaşımda bebeği olsun diye dua ediyor. Çocukcuz kalmaktan korkuyor. Yani yeni evli. Bunu dile getirmei ne kadar doğru?
ALLAHIMIZA onunla imtihan etme bununla imtihan etme demek biraz haya olmuyor mu?

Okudunuz mu?  Zifafa girildiği an ilk birleşmeden sonraki birleşme arası geçen süre ne kadar olmalıdır? 1-2 saat veya 1-2 gün mü?

Ne ile imtihan edecek o zaman diye düşünüyorum.Lütfen yardım ediniz.z


Cevap: Allah’a beni falan şeyle imtihan etme demek günah mı?

Şema
Allah’a dua edip, ağır olan kaldıramayacağım şeyle imtihan etme demek sünnetin ta kendisidir.

Kurândan bir örnek vereyim;
Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize

Okudunuz mu?  Duanın kabul edilmesi için ne yapmak gerekir? Sabah akşam dua etsek kabul olur mu?

(Bakara 285-286)

Bu kategoride yer alan Vay o namaz kılanların haline, onların kıldığı namaz paçavra gibi atılacak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha beni falan şeyle imtihan etme demek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.