Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:56
missa93
Abone

Şirk ve gizli şehvet nedir?

Şirk ve gizli şehvet nedir?

zerrin askın
şirk ve gizli şehvet nedir?


Cevap: şirk ve gizli şehvet nedir?

Hoca
Ubâde bin Nesî (r.a.) naklediyor: Şeddâd bin Evs ağlarken görüldü. Ona niçin ağlıyorsun? diye soruldu. Resûlullah’dan (s.a.v.) duyduğum bir hadîs-i şerîfi hatırladım da, onun için ağlıyorum. Resûlullah efendimiz (s.a.v.) bu hadîs-i şerîfinde, Ümmetim için, şirk ve gizli şehvetten korkuyorum. buyurdu. O zaman ben, Yâ ResûlAllah! Ümmetin senden sonra şirke düşecek mi? diye sordum. Resûlullah (s.a.v.) Evet, gerçi onlar, güneşe, aya ve puta tapmıyacaklar. Fakat işlerinde riyakârlık yapacaklar, (Allah için değil de Ondan başkalarının rızası için yapacaklar.) Gizli şehvet ise şudur: Onlardan biri, oruç tutar, oruçlu olur, sonra şehvete sebeb olan bir şeyi görür ve orucunu terk edip bozar. buyurdular.

Okudunuz mu?  İmam Azam Ebu Hanife'nin, Allah nerdedir, diye soran birisine, göktedir, diye cevap verdiği iddia ediliyor; bu doğru mud

Hadisin kaynağı: ahmed bin hanbel IV, 124
İslam akaidi, Hasan karakaya, sayfa 182


gizli şehvet, gizli şehvet nedir, gizli şehvet

Bu kategoride yer alan Şeyban er Rai Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk ve gizli şehvet nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.