Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

Felçli hastaya bakmak

Felçli hastaya bakmak

muallime
1-kadın kayınvalidesinin ve görümcesinin bakmadığı felçli kayın pederine bakıyor.Alt temizliği vs.
2-hastanede hasta bakıcı olarak çalışan kadın ,kadın erkek felçli hastalara bakıyor,yine alt temizliği dahil ..bu durum caizmidir?


Yorum: Felçli hastaya bakmak

Omer Faruk
İmkan yok ise caizdir. Doktor ve hemşirelikte ise hastalara dokunmak (erkek ya da kadın olsun) sağlık sebebi ile ise ve alternatif yoksa caizdir. Hastanın alternatif bulması zordur, aynı şekilde hemşire de hasta seçemez. Bugün maalesef kadınların çalışmasına karşı çıkan müslümanlar eşlerine ebe ya da doktor aradıklarında kadın arıyorlar. Aynı şekilde erkeklere kadın doktor ya da kadın hemşirenin bakmasının caiz olmadığını söyleyenler çelişki yaşıyorlar. Bu din insanlara işlerini zorlaştırmak için gelmemiştir. Hiç şüphe yok zaruretler haramı mübah kılar. Bu bir kaidedir. Sağlık da zaruretler kısmına girer.

Okudunuz mu?  Elvin ismi bebeğe verilir mi?

erkek hastaya kadın bakıcı

Bu kategoride yer alan İslamda paylaşma nasıldır? Paylaşmanın önemi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Felçli hastaya bakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.