Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:21
Namaz
Abone

Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

Kayıtsız Üye
Ben yeni namaza başladımda. Namaz ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.
1) Namaz kılarken sure sırası önemli midir?

Bu şekilde mi olacak?
1rekatta fil
2rekatta kurayş
3rekatta maun
4rekatta kevser

Ben bu sureleri sırası ile okumuyordum. çünkü her sureyi ezbere bilmiyorum bazı bildiklerim var onları da karıştırıyorum. Ben sureleri sırasıyla okumamış olsam günaha girmiş olur muyum?

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Namaz Duaları

2) Yanılma Secdesi nasıl kılınır?

3) Namazda kamet getiriyorlar bu namazın neresinde söylenir?

4) Bir sorum daha olacak. Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

Forumu bakma şansım olmadı. Bu yüzden sorular varmıydı bilmiyorum sorularımı cevaplarsanız memnun olurum.


Cevap: Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

islamyolu
< Ben bu sureleri sırası ile okumuyordum. çünkü her sureyi ezbere bilmiyorum bazı bildiklerim var onları da karıştırıyorum. Ben sureleri sırasıyla okumamış olsam günaha girmiş olur muyum?
>

bildiğin süreleri yazsan sana bir sıralama yaparız kardeş. Çünkü ilk rekatta okudugunun 3 ayet fazlasını ikinci rekatta okuman mekruh. ve Ayetleri Sıra ile okuman veya en az 2 ayet atlayarak okuman lazım. terse okursan veya 1 ayet atlarsan yine mekruh olur.

Okudunuz mu?  Özet Beş Vakit Namaz Kılınışı (Namaz Hocası)

< 2) Yanılma Secdesi nasıl kılınır?
>

Secde-i sehv [yanılma secdesi], farzın gecikmesi, farzın tekrarı, vacibin terki, vacibin gecikmesi, vacibin tekrarı ve vacibin değişmesinden dolayı, o namazın sonunda yapılması gereken iki secde ile Ettehıyyatü, Allahümme Salli, Allahümme Bârik ve Rabbena âtinâ okumaktan ibarettir. Şöyle yapılır:
Son oturuşta Ettehıyyatü okunduktan sonra, sağa selam verilir. Ondan sonra Allahü Ekber denilerek secdeye varılıp, üç kere, Sübhane Rabbiyel-â’la okunur. Ondan sonra, Allahü Ekber denilerek doğrulur. Az bir miktar duraklamadan sonra, tekrar Allahü Ekber diyerek, ikinci secdeye varılır. Yine üç kere, Sübhane Rabbiyel-â’la okunduktan sonra, Allahü Ekber denilerek doğrulur ve oturulur. Ettehıyyatü, Allahümme Salli, Allahümme Bârik ve Rabbena âtinâ okunup, önce sağ, sonra sol tarafa selam verilir.

Okudunuz mu?  Kadın namaz abdesti nasıl alınır?

< 3) Namazda kamet getiriyorlar bu namazın neresinde söylenir?
>

namaza başlamadan söylenir sonra tekbir getirilip başlanır. Ezanda okuyabilirsin ezandan sonra kamet okunup namaza başlanır. ama ezan camide okunduğu için okumasanda olur. Kaza namazlarında 1 Ezan okursun bir kamet okursun niyet edip başlarsın. 1 den fazla kaza kılacaksan eğer Sadece 1 ezan yeter diğerlerinde kamet getirirsin sadece.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz zamanında Teravih namazı var mıydı ?

< 4) Bir sorum daha olacak. Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?
>

Sünnetlerine uyarak kılınır kardeş. huşu suna riayet ederek kılınır.



Cevap: Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

musab
dört dörtlük namaz kılmak kolaymı.hadi rukusunu secdesini tam yaptın tesbihleri 7 kere söyledin.kıraat ne olacak.her harfi düzgün çıkarabiliyormuyuz.huşu ne olacak.namazda aklımıza hiçbir şey getirmeyebiliyormuyuz.bunlar önemli.

Okudunuz mu?  Birkaç aydır namazı terk ettim bunun affedilmesi için ne yapmalıyım?

Cevap: Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır?

Kayıtsız Üye
bildiğim sureler fatiha fil kureyş kevser ihlas


islamyolu
Fatihayı her rekatta okumak vaciptir zaten. Fatihayı işe karıştırma . Zammı sürelere geçelim. bak kardeşim Fil süresini ilk rekatta oku ikinci rekatta Kureyş oku. veya ilk rekatta Kevseri oku ikinci rekatta ihlası oku. Ama ihlası kevserden önce okuma yoksa mekruh olur. 4 rekatlı namazlarda istersen Fil – kureyş – Kevser – ihlas diye sıraya koyabilirsin. tabiki 4 rekat olarak sünneti kastediyorum. zaten sünnette her 2 rekat müstakildir. yani 3. rekata kalktığında fil ile kevseride okuyabilirsin , fil ile ihlası da okuyabilirsin , kureyş den sonra Kevseri okursan mekruh olur çünkü 1 ayet atlanılmış oluyor. en az iki ayet atlaman lazım onun için. Kureyşten sonra ihlası okuman lazım.

Okudunuz mu?  Yeni iğne oyası namaz örtüsü modeli

Vitir namazında. Fil – Kureyş – İhlas okuyabilirsin. ihlas yerine Kevser okunmaz mekruh olur. veya Fil – kevser – ihlas sürelerinide okuyabilirsin.


Kayıtsız Üye
aslolan niyettir eksik yada yanlış diye vazgeçmek yerine eksikleri tamamlamaya çalışmak rabbini memnun eder


dört dörtlük namaz nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namazın insanlar üzerine etkileri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz ve bir kaç soru: Dört dörtlük nasıl namaz kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.