Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Namaz kılmak istıyorum ama bilmiyorum bana nasıl namaz kılınır okunacak dualar nelerdir?

Namaz kılmak istıyorum ama bilmiyorum bana nasıl namaz kılınır okunacak dualar nelerdir?

Kayıtsız Üye
ben namaz kılmak ıstıyorum ama bılmıyorum bana nasıl namaz kılınır okunacak dualar nelerdır acık olarak yazarmısınız lütfen zamlı sure oku yazmayın o zamlı surede ne okunacaksa onu yazmanızı rıca edıyorum soylenecek her kelımeyı okunacak her duayı acık acık yazarsanız sevınırım


Cevap: Namaz kılmak istıyorum ama bilmiyorum bana nasıl namaz kılınır okunacak dualar nelerdir?

Hoca
Namaz Kılmayı Öğrenmek İstiyorum video ve yazı

Okudunuz mu?  Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

Öncelikle namaz kılmayı öğrenmek için bir strateji belirlemek gerekiyor. Çünkü kişi, namaz kılmayı öğrenirken bir çok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Hangi bilgiyi önce öğrenecek? Hangisini sonra öğrenecek?
Öğrenilen şeyler kısa süre sonra unutulacak ve tekrarı olmayan bilgiler nasıl zihinde kalacak? En önemlisi de bilgi her alanda karşımıza çıkmasına karşın, o bilgiden faydalanarak bir eylem oluşturmanın zorluğudur. Bu zorlukların üstesinden gelmek için bizim elimizde olan şey: iyi bir yöntemle ve sizin gayretinizdir. Bu ikisi birlikte olursa Allah’ın izniyle başarılı olursunuz.

Okudunuz mu?  Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı?

Öğrenilecek şeyler bir sıraya konur ve aşama aşama öğrenilirse daha verimli bir öğrenme gerçekleşecektir.

1. Boy Abdesti Almayı Öğrenin: Boy abdesti ya da guslü açıklarken bir benzetmeden yararlanabiliriz. İnsanın sokakta dolaşırken bir elbiseye ihtiyacı vardır. O elbise olmadan sokakta dolaşması ahlaki olarak mümkün değildir. İnsan yerken, içerken, çalışırken hasılı her yaşam faaliyetini yaparken elbisesiz düşünülemez. Soğuktan koruyan, güzel gösteren, ayıp yerleri örten hep elbisedir. Hayatımızın devam ettiği her ortamda kişinin elbisesiz olması mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Namazda ne okunur?

İşte bu noktadan hareketle "Gusül" manevi olarak günlük giydiğimiz elbise gibidir. O olmadan hayatımızda dini bir vecibeyi yerine getirmemiz söz konusu olamaz. Bu ameliye; mümkün olan dini ibadetleri yapabilmek için temel şarttır. Bundan sonra diğerleri gelir. Boy abdesti olmadan kişi dini ibadetlerini yerine getiremez. İslam’da boy Abdesti (Gusül) olmadan durabilme sınırı iki namaz vakti arasındaki zamandır. Daha fazla vakit geçerse kişi günaha girer. Müslümanın boy abdesti bozulduğunda, ilk fırsatta gusletmelidir.

Okudunuz mu?  Bayanlar adetli iken tövbe namazı kılabilir mi

Namaz kılmayı öğrenmek için öğrenilmesi gereken ilk şey boy abdestidir. Boy abdesti olmadan abdest alınamaz ve buna bağlı olarak ta namaz kılınamaz. Boy Abdestini (Gusül) Öğrenmek İstiyorum.

2. Abdest Almayı Öğrenin: Yukarıdaki örnekten devam edersek abdest; günlük giyilen elbiseden hariç önemli bir toplantı, parti, misafirlik gibi çok özel yerlere gidilirken giyilen özel elbisedir. Bu özel davetin sahibinin alemlerin rabbi olan Allah (c.c.) olduğunu hatırlanırsa elbisenin önemi daha iyi anlaşılır.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken gözümün önüne devamlı müstehcen görüntüler geliyor,bu durumda namazım bozulur mu?

Gusülden sonra namaz kılabilmek için gerekli olan şey abdesttir. Abdest olmadan namaz kılınamaz. Çünkü abdest namazın dışında ki şartlardan hadesten taharet (görülmeyen pisliklerden temizlenme) kapsamına girmektedir. Namazdan önce gusletmek ve abdest almak farzdır. Abdest Almayı Öğrenmek İstiyorum.

3. Namaz Dua ve Surelerini Ezberleyin: Bu aşamada Namaz Sureleri ve Namaz Duaları ezberlenmesi gerekir. Mümkünse bunları Kur’an-ı Kerim’den ezberlenmelidir. Çünkü Kur’an alfabesindeki bazı harfler Türk alfabesinde yoktur. Hatta Latin harflerinde de bu harflerin karşılığı yoktur. Bu yüzden Latin harflerinden ezberlense bile; Kur’an Harflerini bilen birinin rehberliğinde pratik yapılmalı ve olası yanlışlar düzeltilmelidir.

Okudunuz mu?  Sabah Namazı Nasıl Kılınır Ve Hangi Dualar Okunur ?

Namaz kılmanıza yetecek derecede sure ve duaların sayısını belirleyin ve onları teker teker ezberleyin.

4. Namaz Hareketlerini Kavrayın: Namaz kılabilmek için, namaz hareketlerinin inceliklerini, nasıl yapıldıklarını bilmemiz gerekir. Namaz kılarken bu hareketleri art arda sıralamamız gerekecektir. Bu kombinasyonu sağlamak içinse hareketlerin nasıl yapıldığını ve inceliklerini bilmemiz icap eder. Namaz Hareketlerini Kavramak İstiyorum.

Okudunuz mu?  Erkek Altın Yüzükle Namaz Kılabilir mi ?

5. Namaz İçin Temel Bilgileri Öğrenin: Namaz kılmak için temel bilgilerin öğrenilmesi gerekir. Bunlar; Namazın Farzları, Namazın Sünnetleri, Namazın Vacipleri, Namazı Neler Bozar ve Namazı Neler Bozmaz Namaz kılabilmek için tüm bunların bilinmesi gereklidir.

6. Namaz Kılın: Şu aşamada namaz kılabilmek için gereken temel şeyler anlatıldı. Bu bilgiler ilk etapta namaz kılmak isteyen kişinin işini kolaylaştıracaktır. Namazların benzer ve farklı taraflarını anlamak için Benzerlik Tablosundan Yararlanın. Daha sonra öğrendikçe yeni ayrıntı ve incelikleri kavramak mümkün olacaktır. Şimdi namaz için öğrenilen bilgilerin birleştirilmesi gerekli bunun için Görsel namaz kılavuzu kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Namazda yapılan hareketlerdeki hatalar rekatlardaki hatalar vb Telafileri nasıl olur?

Buraya kadar anlatılan aşamaları tamamladıysanız namaz kılabilmek için gerekli olan bilgiler sizde mevcut demektir. Kolay gelsin İkrime FIRAT


namaz kılmak istiyorum, namaz kılmak istiyorum ama bilmiyorum, namaz kilmak istiyorum

Bu kategoride yer alan Farz ve sünnet namaz nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmak istıyorum ama bilmiyorum bana nasıl namaz kılınır okunacak dualar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.