Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı?

Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı?

Kayıtsız Üye
Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı? Bununla ilgili hadis veya ayet varmı ?


Yorum: Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı?

muvaffak
"Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa, gece yarısına kadar namaz kılmış gibi sevab alır. Sabah namazını da cemaatle kılarsa, bütün geceyi namaz kılarak geçirmiş gibi sevap alır."(Buharî, ezan, 34; Müslim, Mesacid, 260)

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama içimde istek yok acaba nazar falan mı değdi?

Kişinin cemaat ile kıldığı namaz, evinde veya çarşıda kıldığı namazdan yirmi beş derece daha faziletlidir. Bu fazilet şu şekilde gerçekleşir: Biriniz güzelce abdest alır sırf namaz kılmak için camiye gelirse, camiye varıncaya kadar attığı her adım için bir sevap verilir ve bir günahı silinir. Camiye girdiği zaman namaz için beklediği sürece namaz kılıyormuş gibi sevap kazanır. Melekler bu kimseye dua ederler. Kimseye eziyet etmediği ve abdesti bozulmadığı sürece; ‘Allah’ım! Bu kulunu bağışla, ona merhamet et ve tövbesini kabul et’ diye dua ederler. (Ebu Dâvûd, Salât, 49, I, 378)

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ezberlediğim bir kaç dua var onlara bakıyorum namaz kılarken bu günah mı?

Kişinin bir başka kişi ile birlikte kıldığı namaz, tek başına kıldığı namazdan, iki kişi ile birlikte kıldığı namaz bir kişi ile birlikte kıldığı namazdan daha sevaptır. Cemaat ne kadar çok olursa bu namaz Allah’a o nispette sevimlidir. (Ebu Dâvûd, Salât, 47)

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınan namazlar

Gibi hadisler camide kılınan namazın evde kılınan namazdan hayırlı olduğunu bildirmektedir.


camide kılınan namazın sevabı, evde namaz kılmak, camide kılınan namazlar

Bu kategoride yer alan Kirli yerde namaz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde kılınan namaz ile camide kılınan namaz arasında sevap farkı var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.